IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00
Mielipide

Uusi alku Hämäläiselle

LIIGA / Kolumni
TPS esittelee perjantain Lukko-ottelussa uuden hyökkääjänsä turkulaisille, kun Aatu Hämäläinen pukee mustan paidan ylleen. Miehen tie KalPassa kävi kapeaksi, ja nyt edessä on uusi haaste.

Viime kaudella hyvät pisteet (11+18=29) tehnyt Aatu Hämäläinen on hyvillä mielin uudesta alusta, jonka hän Turussa saa. Tällä kaudella luistin ei kulkenut enää viime kauden malliin, joka johti tuskastumiseen omaan tekemiseen. Alkukauden 22 ottelussa mies sai saalistettua vain kuusi syöttöpistettä.

- Ei tullut onnistumisia tällä kaudella, eikä mennyt yhtään niin hyvin kuin toivoin. Siitä alkoi tuska kasvamaan, enkä ollut aina edes kokoonpanossa. Tällainen aika kova ratkaisu tuli sitten tehtyä, Hämäläinen itse pohti siirtonsa taustoja.

Toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin. Hämäläinen, 22, saapui Turkuun nopeasti ja tutustumisprosessi uuteen joukkueeseen aloitettiin heti.

Päävalmentaja Kai Suikkanen ei ehtinyt nähdä miehen pelaamista ennen tiistain Blues-ottelua. TPS:n käskijä näkee kuitenkin suuren potentiaalin nuoressa kuopiolaisessa.

- Hänestä on meille pitkässä juoksussa paljon hyötyä. Hän on vielä rightin pelaaja. Alustavasti mies pelaa perjantain Lukko-ottelussa [Antti] Erkinjuntin ja [Michal] Birnerin ketjussa.

Muutokset kiven alla

TPS:n toimitusjohtaja Kari Hietarinta kiittelee Hämäläisen asennetta siirron aikana. Mies halusi tulla nopeasti Turkuun, jotta pääsee heti jäälle uuden joukkueensa kanssa.

- Mike Radjan lähdön jälkeen kävimme nopeat neuvottelut Hämäläisen kanssa. Olihan Vuoren Arilla ollut tämä nimi listoissa jo viime keväänä, joten tiedämme mitä saamme, Hietarinta selvittää.

Mike Radjan lähdössä ei ollut suurempaa dramatiikkaa, mies vain näki uran kannalta paremmaksi vaihtoehdoksi lähtemisen takaisin Pohjois-Amerikkaan.

- Keskustelin Miken kanssa, eikä hänellä ollut mitään pahaa sanottavaa organisaatiosta. Katsoi vain tämän parhaimmaksi vaihtoehdoksi, kun peliaika oli tippunut.

Turkulaisten pelaajabudjetti on käytetty loppuun, eikä uusia vahvistuksia tule ellei joku lähde. Tällä hetkellä lähtölistalla on Tommi Hannus, joka pelaa TuTon paidassa vaikean loukkaantumisen jälkeen.

Hämäläisellä selvät suunnitelmat

KalPassa nuorten suomen mestaruuden voittanut Hämäläinen aikoo hankkia aluksi valmennusryhmän luottamuksen ja päästä pelaamaan.

- Ensisijainen tavoite on vain päästä kentälle ja auttaa Tepsiä voittamaan. Kyllähän tämä vähän nopeasti meni. Sunnuntai-iltana kello 19 agentti soitti ja kertoi tilaisuudesta. Turussa piti olla yhdeksältä aamulla.

Hämäläinen on Turussa vuokralla KalPasta. Miehen sopimus kuitenkin loppuu kuluvan kauden jälkeen. Tervepäinen nuori mies tietää omat vahvuutensa, joiden avulla tehdään vaikutus kriittiseen turkulaisyleisöön.

- Olen rightin pelaaja. Lisäksi minulla on nopeat jalat ja terävä pää, mies mainitsee savolaisella viekkaudella.

KalPa on noussut parin vuoden sisällä pohjamudista mitaliehdokkaaksi. Hämäläinen on ollut rakentamassa sitä nousua, joten miehen lähtö seurasta ei tapahtunut pikaisella miettimisajalla.

- Kyllähän se kova paikka oli. Haluan kuitenkin edetä urallani.

» Lähetä palautetta toimitukselle