Mielipide

Unohtiko Jukurit myydä tuotteensa?

MESTIS / Kolumni
Jukureiden toimistolle annettiin kauden alkuun KooKoon liiganousun myötä kaikki mahdollisuudet nostattaa kiekkohypeä takaisin Mikkeliin. Mestaruudella liigalisenssihakemus sisään. Tie on auki.

Seuroja katoaa Mestiksestä, KooKoo nousee liigaan, runkosarjassa pelataan siitäkin huolimatta 28 kotiottelua per joukkue. Tämän kaiken lisäksi puhutaan vielä mystisestä auditoinnista.

Pysyykö Pertti Peruskuluttaja tässä sekasorrossa mukana, jos se tuottaa haasteita jo vihkiytyneemmällekin jääkiekon seuraajalle? Ei millään.

Jukureiden kotiotteluissa pyörähti runkosarjassa lähes 300 katsojaa ottelua kohden vähemmän kuin viime kaudella. Tässä kohdin moni erehtyy edelleen syyttämään sarjajärjestelmää ja sen sekavuutta.

Sarjajärjestelmän syyttely ei tuo yhtään lisäkatsojaa halliin, eikä myöskään se, ettei seura kerro selkeästi yleisölle että mistä oma joukkue edes pelaa tällä kaudella. Seura ei ole sortunut syyttelyyn, mutta toimeenpiteet ovat olleet hämmästyttävän minimaalisia.

Alkukaudesta Jukurit reagoi heikkoon lipunmyyntiin pudottamalla lippujen hintoja, mutta ei pieni alennus tuo katsojia halliin, jos sille ei ole mitään perusteltua syytä. Yhteistyökumppanien maksama ilmaislippu sen sijaan tuo katsojia, mutta sekään ei anna vielä perusteltua syytä katsojalle palata halliin ennen kevään ratkaisupelejä.

Jukurit ei ole yksin yleisömäärän putoamisen kanssa, mutta se ei tee heikosti tehtyä työtä yhtään hyväksytymmäksi. Yhden Mestiksen suurimmista joukkueista pitäisi olla olla näyttämässä omalla esimerkillään suuntaa muille, mutta tämä kaikki jäi unohdettiin. 

Mihin jäi markkinointi liigapaikasta pelaamisesta? Miten Jukurit pystyi jättämään tämän mahdollisuuden käyttämättä?

Se ei olisi vaatinut henkseleiden paukuttelua tai röyhistelyä varmasta marssimisesta Liigaan. Vain määrätietoinen viesti potentiaaliselle katsojakunnalle selkeästä tavoitteesta, päämääräästä ja siitä että Jukurit haluaa koko Etelä-Savon mukaan tekemään tätä yhdessä mahdolliseksi.

Yksinkertaisia toimenpiteitä sosiaalisen median aikakautena tasaisella tahdilla, jolla pidetään hypeä yllä ja luodaan askel kerrallaan Mikkelistä vankempi kiekkokaupunki. Mielikuvia yleisölle jotka pitävät mielenkiintoa seuraa kohden korkealla. Ei puhuta edes rakettitieteestä.

Ai niin, runkosarjan jälkeen seuran kotisivuille ilmestyi banneri, jossa on viesti "Katse Liigaan". Se katse kääntyi seuran myynnin suhteen puoli vuotta liian myöhään, kun nenä oli otettu jo kipeäksi menetetyistä lipputuloista. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös