Mielipide

Tyynenmeren divisioona - liigan vahvin

NHL / Kolumni
Kauteen 2002-2003 lähdettäessä näyttää Tyynenmeren divisioona liigan vahvimmalta viisikolta.

Anaheim Mighty Ducks havittelee pudotuspelipaikkaa

Viime kausi oli Disneyn joukkueelle erittäin surullinen, joukkue oli konferenssin kolmanneksi viimeinen. Johtotähti Paul Kariyalle ei löytynyt auttavia ketjukavereita, puhumattakaan syvyydestä muissa ketjuissa. Kauden ainoita valopilkkuja olivat Jean-Sebastien Gigueren hyvä maalivahtipeli sekä sitä tukenut puolustuspeli. Keith Carney pelasi hyvän kauden, mutta Jason York, josta kaavailtiin kiekollista pakkia Oleg Tverdovskyn tueksi, ei vakuuttanut täysin.

Joukkue on lisännyt pelaajakaupoilla ja vapaina agentteina joukkueeseensa kokeneen huippusyöttelijän Adam Oatesin, entisen Devilsien maalipyssy Petr Sykoran. Devilseihin lähetetyn Tverdovskyn tilalle kiekollisen pelin johtajaksi hankittiin Fredrik Olausson, joka pelasi Anaheimissa myös muutama kausi sitten hyvin tuloksin.
Anaheimin tavoitteena on saavuttaa pudotuspelipaikka, joskin äärimmäisen kovatasoisessa Läntisessä konferenssissa ja etenkin Tyynenmeren divisioonassa se saattaa jäädä haaveeksi. Edelliskausien heikkoja esityksiä ei tosin varmasti enää nähdä tällä kaudella Arrowhead Pondilla.

Perusteellisempi Anaheim-kausiennakko löytyy tästä

Dallas Stars haastajana kauteen

Kesä oli kiireistä Dallasissa. Ovet kävivät suuntaan jos toiseenkin niin pelaaja kuin johtorintamallakin. Uusi valmennus tuo uudet tuulet Starsin ikävähköksi leimattuun pelityyliin, josta nauttivat sekä katsojat että tähtipelaajat, mutta tuoko hyökkäävämpi pelitapa menestystä, jää nähtäväksi. Pelaajabudjettiaan yli 10 miljoonalla dollarilla lihottanut Stars luisteluttaa tuttujen huippupelaajiensa rinnalle mm. amerikkalaislaiturit Scott Youngin ja Bill Guerinin. Maalivahtiosasto koki nuorennusleikkauksen Ed Belfourin väistyttyä ja torjuntavastuu lepää ensimmäiseen kauteensa ykkösmaalivahtina lähtevän Marty Turcon sekä tarvittaessa kokeneemman Ron Tugnuttin harteilla.

Stars lähtee hakemaan ensisijaisesti Tyynenmeren divisioonan titteliä länsirannikolta takaisin, mutta joukkueen johto on ilmaissut sitoutumisensa nopeaan menestykseen kahden seuraavan kauden aikana. Viime kauden tapahtumat osoittivat, että radikaaleimmatkaan muutokset kesken kauden eivät ole mahdottomia konservatiivisessa Teksasissa, mikäli menestystä ei ala kuulua.

Perusteellisempi Dallas-kausiennakko löytyy tästä

Los Angeles Kings, kasvaako joukkue sisältä

Kings ei ole taloudellisten rajoitteiden johdosta lähtenyt haikailemaan isojen nimien perään vaan luottaa omien pelaajien pystyvän parempiin suorituksiin kuin edellisellä kaudella. Seura pääsi viime kaudella seitsemäntenä lännessä pudotuspeleihin, joissa tippui heti ensimmäisellä kierroksella Coloradolle. Joukkueen erittäin tasainen ja varma puolustuspää pitää pelit tiukkoina, jolloin tulosta syntyy vaikkei hyökkäyspäässä olekaan liigan leveimpiä materiaaleja. Jos Kings löytää tehoja erinomaisen ykkösketjunsa ulkopuolelta, ja Aaron Miller & co puolustuspäässä jatkavat edelliskaudesta on enkelten kaupungin joukkue kova luu mille tahansa joukkueelle.

Kings on kahtena edelliskautena saalistanut yli 90 pistettä, eikä taso varmaan tipahda ainakaan kovin dramaattisesti. Joukkueen pitäisi päästä pudotuspeleihin ilman suuria vaikeuksia.

Perusteellisempi Kings-kausiennakko löytyy tästä

Nuori Phoenix Coyotes yrittää pysyä uralla

Viime kaudella yhdeksi lännen huonoimmista joukkueista veikattu Coyotes yllätti kaikki pääsemällä komeasti pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kuitenkin kokeneempi ja terävämpi Sharks pudotti joukkueen voitoin 4-1. Siitä huolimatta kausi oli erittäin positiivinen kokemus, ja sen pohjalle on Wayne Gretzkyn ja kumppaneiden hyvä rakentaa.

Phoenixilla on liigan parhaimpiin kuuluva maalivahtikaksikko, kun elämänsä vireeseen myöhään urallaan vertynyt veteraani Sean Burke saa taustatukea nuorelta mutta lupaavalta Brian Boucherilta. Hyökkäyspää on tasainen kokonaisuus, johon onnistuttiin kesällä hankkimaan kovan luokan vahvistus, Tony Amonte, joka tarjonnee ratkaisuhetkillä tärkeitä osumia ja onnistumisia. Phoenixin paketti on kova kokonaisuus, jolla pitäisi päästä pudotuspeleihin, ellei divisioona ja konferenssi yleensä olisi niin kovia. Jos nuoret pelaajat pystyvät jatkamaan viime kauden tasolla, pitäisi kauden jatkua myös runkosarjan jälkeen.

Perusteellisempi Phoenix-kausiennakko löytyy tästä

Divisioonatitteliä uusimaan, Sharks

Viime kaudella Sharks nousi vihdoin Dallasin ohi oman divisioonansa hallitsijaksi. Titteliin yllettiin kovalla joukkuesuorituksella ja peräänantamattomalla taistelulla. Pudotuspeleissä lännen kolmonen tiputti ensin Phoenixin 4-1, ja sen jälkeen tippui seitsemän ottelun sarjassa maalin erolla silloiselle hallitsevalle mestarille Coloradolle, joka tarvitsi maalivahdiltaan maagisia otteita voittoon.

Tänä vuonna Sharks lähtee toistamaan viime kauden runkosarjanäytöstä ja parantamaan viime kauden pudotuspelisuoritusta. Teemu Selänne on saanut permanentin koostumuksen ympärilleen, ja nuori Jonathan Cheechoo näyttää lunastavan paikan joukkueesta, kenties Owen Nolanin ja Vincent Damphoussen viereltä. Tasainen kokonaisuus jossa riittää ratkaisijoita, taitoa sekä kovuutta. Ainoa kysymysmerkki liittyy pelaajiin joilla ei ole vielä sopimusta, sillä tähtimaalivahti Evgeni Nabokov sekä vankka nuori puolustaja Brad Stuart eivät ole vielä kirjoittaneet nimeään paperiin.

Perusteellisempi Sharks-kausiennakko löytyy tästä

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös