Mielipide

Tyrväinen ei taklaa oman joukkueen puolesta

LIIGA / Kolumni
Antti Tyrväiselle langetettiin lauantaina 12 ottelun pelikielto Joonas Lehtivuoreen kohdistuneesta taklauksesta. Tuomio oli kova, mutta niin pitikin.

Antti Tyrväinen on tällä hetkellä yksi Liigan kiistellyimmistä pelaajista. Viime kaudella Ilvestä edustanut hyökkääjä on kahden viime kauden aikana kohisuttanut otsikoissa enemmän kuin yksikään muu pelaaja.

Viime kaudella Tyrväinen kolasi niin Kristian Kuuselan kuin Daniel Grillforsinkin. Nyt jyrän alle jäi Joonas Lehtivuori.

12 pelin panna on vähintä, mitä Liigan kurinpito voi tällaisesta langettaa. Pelikieltoa olisi voitu antaa pari peliä enemmänkin. Taklaus oli täysin peliin kuulumaton, eikä siinä pyritty viemään oman joukkueen peliä eteenpäin pätkän vertaa.

Toivoa sopii, että tällaiset yli kymmenen matsin pannat rauhoittavat pelikenttien kaahareita − jollainen myös Tyrväinen on.

Taklaamisen tarkoituksena on pelin edistäminen joukkueen edun mukaisesti.

Tarvitaanko Liigassa ja jääkiekossa sitten tämänkaltaisia pelaajia?

Tyrväinen ei ole esittänyt mitään jääkiekollisesti ansiokasta viimeiseen kahteen kauteen. On hän toki pelannut siistejäkin pelejä, joissa hän on esittänyt puhtaita ja komeita taklauksia, mutta tällaiset aivopierut jättävät varjoihinsa jokaisen hyvän teon, jonka herra numero 89 on tehnyt.

Taklaukset kuuluvat peliin ja tuovat siihen sen tunteen, jota suuri yleisö rakastaa.

Tämä Tyrväisen hirmutälli ei kuitenkaan ollut sellainen, joka ilahduttaa tai viihdyttää katsojia. En usko, että Lahdessa on tällä hetkellä kovin montaa tyytyväistä Pelicans-kannattajaa peukalot pystyssä kasiysin paita päällään.

Tyrväinen kelasi puolesta kentästä vauhtia ja lanasi huonossa asennossa olleen Lehtivuoren surutta kylmäksi. Näytti siltä, ettei Tyrväinen välittänyt kiekosta, vaan halusi vain posauttaa mahdollisimman lujan osuman perille asti. 

Ymmärrän myös niitä, jotka sanovat Lehtivuoren menneen tilanteeseen "pää munissa". Niin HPK-puolustaja menikin, mutta Tyrväinen näki sen.

Vaikka Tyrväinen ei hypännyt, tai nostanut kyynärpäätään taklaushetkellä, oli töötti silti törkeä.

Sen verran vastustajan kunnioitusta pitäisi herra Tyrväisellä kuitenkin olla, ettei hän suorittaisi tuollaisia pelin idean vastaisia tempauksia.

Liigan kurinpito teki hyvin, kun tuomitsi Tyrväiselle näinkin ison pelikiellon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös