TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00
Mielipide

Tuomainen rankaisi tulevaa seuraansa

LIIGA / Kolumni
HIFK:n ja Lukon välisessä ensimmäisessä välieräkamppailussa ratkaisua saatiin odottaa kolmanteen jatkoerään saakka. Ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan meni Raumalle, kun Miikka Tuomainen iski kiekon lähietäisyydeltä verkon perukoille ajassa 101.49. HIFK:n riveissä ensi kaudella pelaavalle Tuomaiselle maali maistui siis erityisen makealta.

– Varmasti oli uran makein maali, myhäili ottelun ratkaissut Miikka Tuomainen.

– Ei muistu heti mieleen, mikä olisi ollut hienompi.

Rauman Lukko pääsi aloittamaan kolmannen jatkoerän ylivoimalla. Juuri kun HIFK luuli päässeensä pälkähästä jäähyn rauettua, Jakub Petruzalekin namupassi maalin takaa tavoitti Tuomaisen, joka sijoitti kiekon Juuso Riksmanin selän taakse.

– Heti vedin, kun se siihen tuli. Aika yllättävästi Petru [Petruzalek] näki, että olin ihan vapaana. Siitä vain sutaisin maalia kohti. Onneksi meni.


Ottelun sankari Miikka Tuomainen nostaa kädet ilmaan maalin merkiksi.

Tuomainen, 24, ei ole liigaurallaan jatkoaikamaaleilla mässäillyt. Maali oli vahvarakenteiselle laiturille myös tämän kevään pudotuspelien ensimmäinen tehopiste.

– Ei niitä jatkoaikamaaleja ole tullut, kun ei niin kauheasti menestystäkään ole ollut viime aikoina. Kyllä tämä oli liigauran varmasti tärkein maali – tähän mennessä.

HIFK näytteli ottelussa jälleen tuhlaajapojan roolia. Lukon maalivahti Mika Noroselle kertyi yhteensä 56 torjuntaa, kun virkaveli Riksman ehti kiekon eteen ”vain” 39 kertaa. Tuomainen ei kuitenkaan kokenut, että kotijoukkue olisi hallinnut ottelua.

– Vähän oli katselua ja hakemista molemmin puolin ottelun alussa, mutta ei mun mielestä oltu IFK:ta jäljessä. Huomenna on hyvä päivä palautua, puntit on varmaan aika tasan. Kyllä se paljon auttaa, että tällaisen matsin voittaa.

Molemmilla joukkueilla on ollut huima pelitahti. Pelaajat ovat kovilla, kun palautumisaika edellisestä ottelusarjasta on vain kaksi päivää. Tuomaiselle olisi kelvannut pidempikin tauko sarjojen välillä.

– Ihan varmaan tuntuu joka kropassa, se on playoffkiekkoa. Täytyy vain pääkopasta ladata, niin ei kropassakaan niin paljon tunnu.

– Tämä ottelu tuli nopeasti. Saatiin kuulla toissapäivänä pelin jälkeen, että tänään pitää pelata. Kyllä se vähän yllätti. Turhan nopeasti tulee näitä otteluita, sen verran kova on pelitahti. Jos pelit jatkuvat näin tiukkoina, niin on se todella kova puristus molemmilta joukkueilta.

Ottelun lopputulos kallistaa Tuomaisen mielestä vaakakuppia Raumaan päin.

– Voitosta saadaan kuitenkin hyvä fiilis, joten ei varmaan paina niin paljon ensi matsissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle