Mielipide

Tunnelmia Pelicans-leiristä

LIIGA / Kolumni
Pelicans-leirin tunnelmia kuulusteltiin kauden alla Liigaristeilyllä.

Kun Lahti on Suomen Chicago, niin tarkoittaako tämä pelityylin muutos, että pelataan gansterikiekkoa? Siis fyysistä ilkeää kiekkoa.

- Ei mulla ole mitään sitä vastaan, jos vastustajat kokee Lahden vierailut epämielyttäväksi.
Tuosta Suomen Chicagosta, niin en lähtisi sitä noin syvältä hakemaan. Lahtelaiset ovat mielettömän mukavaa kansaa.

Teille tuli viime kaudella yksi liigan seuratuimmista tappelijoista eli Toni Mäkiaho, joka on ilmoittanut, että tahtoo pelata nyt jääkiekkoa ja todistaa maailmalle osaavansa maalin ja pisteiden teon. Miten Mäkkärin roolinvaihto on sujunut?

- Toni Mäkiaho tuli liigaan pisteidentekijänä HPK:sta jos tarkkaan muistetaan. Kävi sitten isommissa seuroissa hoitamassa tuota fyysisempaa osastoa. Viime kaudella kun tuli meille joulun tienoilla ja oli loppukaudesta meidän paras maalintekijä. Osoitti, että kykenee juuri pelillisin avuin meitä auttamaan. Harjoituspelien paras pistemies - 11 tehopistettä yhdeksässä ottelussa. En usko, että ne vahinkoja on.

Sitten Pelikaanit hankkivat hieman samantyylisen hyökkääjän ulkomailta - Shayne Toporowskin. Pelaako hän samassa kentässä Mäkiahon kanssa?

- Toporowski aloittaa kautensa pelikiellolla. Noita Bluesin aikaisia pelikieltoja voimassa. Eikä ollut aikeissa miehiä samaan ketjuun istuttaa, mutta tulevaisuus näyttää.

Onko syy mikseivät Mäkiaho ja Toporowski pelaa samassa ketjussa, että molemmat ovat melko hitaita luistelijoita?

- En siinä hitautta ongelmana näe, mikseivät voisi pelata samassa kentässä. Ennemminkin näen sen niin, että miksi laittaa kaksi samanlaista marjaa samaan koriin? Saadaan vähän leveämmäksi sitä materiaalia.

Entäs Carl Grahn? Hänhän oli yksi Mestiksen lupaavimmista maalivahdeista ja teitte hänen kanssaan poikkeuksellisen pitkän, kolmen vuoden sopimuksen. Odotetaanko Grahnilta jo ensi kaudella vahvaa roolia?

- Ei me varmasti lyödä Kallelle mitään hirvittäviä paineita, että pitäisi heti nousta johonkin liigan eliittimaalivahtien joukkoon. Tosin tuntuisi, että miehellä on edellytykset siihen, mutta haluttiin kolmen vuoden sopimus miehen kanssa, jotta ymmärtää että annamme hänelle aikaa. Saa tulla rauhassa liigaan ja katsoa mihin rahkeet riittää. Uskotaan mieheen tosi paljon ja on pelannut tosi hyvät harjoituspelit. Valmennusjohdon mielestä oli paljon valmiimpi pelaaja kuin uskoimmekaan.

Entäs Mestiksestä tulleet Tommi Hannus ja Mikko Niinikoski? Miltä he ovat vaikuttaneet?

- Hannus. Paljon potentiaalia. Isoissa seuroissa ei saanut kenties niitä minuuttimääriä mitä tuolla pelityylillä olisi tarvinnut, että se itseluottamus pysyy korkealla. Tulee kyllä sieltä. Se vie vähän aikaa pelaajilta, että vanhat haavat ovat umpeutuneet. Sanoisinko, että ne asiat, jotka isoissa seuroissa valmentajat ovat sinne peliin uurruttaneet.Kun juuret saadaan sieltä kuolemaan, niin kestää vähän aikaa.

- Taas Niinikoski. Puolustavaan rooliin. Kokenut kaveri noin iältään - 25-vuotias.Ei mikään poika. Ei ole enää niitä juniorimaisia höntyilyjä. Realisti omiin taitoihinsa ja elää vahvuuksillaan. Oikein hyvin istunut meidän joukkueeseemme.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös