Mielipide

Tunkua Karjalaisen ja Keinäsen kouluun

MESTIS / Kolumni
Peliitat julkaisi keskiviikkona tulevan kauden pelaajarunkonsa ja valmennuskaksikkonsa. Petri Karjalaisen ja Jani Keinäsen sopimukset takaavat sen, että Heinolaan on suorastaan tunkua. Moni nuori pelaaja haluaisi olla seuraava Ville Järveläinen.

Parin-kolmen viikon ikäinen julkinen salaisuus paljastui keskiviikkona, kun Peliitat julkaisi jatkosopimuksen päävalmentajansa Petri Karjalaisen kanssa. Avukseen Karjalainen nappasi vanhan tuttunsa, valmennusurallaan nousukiidossa olevan Lauri Merikiven.

Valmentajatilanteen selviäminen oli Peliittojen urheilutoimenjohtaja Pekka Saittakarin mukaan koko Peliitat-talon kulmakivi.

Organisaation liepeiltä saamieni tietojen mukaan moni pelaaja oli ilmoittanut tekevänsä jatkosopimuksen, jos Karjalainen jatkaa joukkueen peräsimessä. Tämä nostaa entisestään Karjalaisen jatkosopimuksen arvoa. Se on myös merkki valtavasta kunnioituksesta Karjalaista ja hänen valmennustyyliään kohtaan.

– Karjalainen on oikeasti helvetin hyvä jätkä. Tulevaisuudessa hän on päävalmentajana aika paljon Heinolaa isommissa ympyröissä, totesi eräs Peliitat-pelaaja.

Tärkeistä jatkosopimuksista on pakko mainita myös Jani Keinänen. Maaliskuun lopussa 37 vuotta täyttänyt keskushyökkääjä, Kanada-maljaakin urallaan nostellut HPK-kasvatti teki viime kaudella Ville Järveläisestä SM-liigatason pelaajan yhdessä syksyssä.

"Imua organisaatioon riittää, vaikka rahaa Heinolasta ei salkkutolkulla kukaan saakaan."

– Kyllä minun on "Keikkaa" ja "Peteä" kiitettävä. "Keikan" vierellä opin paljon tästä lajista ja "Pete" antoi minulle mahdollisuuden, Järveläinen virkkoi kauden jälkeen haastattelussani.

Keinäsen, Karjalaisen ja Järveläisen viime kaudella muodostama kultainen kolmio on kuitenkin merkki piskuisen heinolalaisorganisaation rautaisesta ammattitaidosta. Valmentaja ja kapteeni tukivat liki täydellisellä tavalla Järveläistä. Moni nuori kyky vain haaveilee vastaavasta.Salama ei lyö kahta kertaa samaan paikkaan. Siksi tohdinkin epäillä, ettei Järveläisen kaltaista huipputalenttia Heinolassa ensi kaudella nähdä.

Puhelin on Peliittojen toimistolla pirissyt. Imua organisaatioon riittää, vaikka rahaa Heinolasta ei salkkutolkulla kukaan saakaan. Yhdellä Mestiksen pienimmällä pelaajabudjetilla operoivan heinolalaisjoukkueen tulevaisuus turvataan vain ja ainoastaan urheilullisia ja eteenpäin pyrkiviä nuoria (suomeksi sanottuna halpoja) pelaajia hankkimalla.

Tänään julkaistujen nimien perusteella joukkue ei ole erityisen nuori. Keinänen on 37, Aki Nurminen 32 ja Ville-Matti Koponen 29. Kannattaa kuitenkin muistaa, että konkareiden ja nuorten coktaililla Heinolassa pärjättiin päättyneelläkin kaudella.

Eikä ensi kausi muuta tätä asetelmaa. Pudotuspelejä pelataan Heinolassa ensi keväänäkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös