TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

TPS:n pelaaja-arvostelut kaudella 2009–2010

LIIGA / Kolumni
Turkulaisryhmä nousi varjoista mestariksi kaudella 2009–2010. SM-liigakartalle ilmestyi uusia nimiä katsojien ihmeteltäviksi ja monet vanhemmat pelaajat saivat uuden lähdön uralleen.

Se oli kuin minkä tahansa liigan pienemmän budjetin joukkue.

Stereotypinen TPS-pelaaja kaudella 2009–2010: 25 vuotta ikää ja strategiset mitat 184/88. Ei suuria mestareita, eikä ikitähtiä. Kuitenkin tästä muodostui alkavan vuosikymmenen Joukkue. Voitosta tuli arkea ja itseluottamus nosti pelaajien suoritustasoa viikosta viikkoon ja lopussa jopa pelien sisällä. Lihava leidin laulaessa kentällä oli kasa TPS:n pelaajia sekä Kanadan malja.

Jatkoaika arvioi pelaajat asteikolla 1-5. Arvioissa on painotettu kevättä ja suorituksia ennakkoarvioon nähden.

Maalivahdit

#33 David LeggioSaapui paikkaamaan Alexander Salakin jättämää aukkoa TPS:n maalin suulle. Alussa etsi tyyliään, mutta oli keväällä yksi mestarijoukkueen kantavia voimia vuorottelutahdissa Atte Engrenin kanssa. Erikoistui varsinkin kotipelaamiseen hyvän paineensietokyvyn ansiosta. Tulevaisuus epävarma.

Runkosarja 30. 2.93 ka, 90.00%

Pudotuspelit 7. 1.57 ka, 94.20%

#35 Atte Engren
Nousi varjoista tähtiin kaudella 2009-2010. Mieheltä odotettiin hyvää peruspelaamista Leggion aisaparina, mutta mies torjui TPS:n mestaruuteen ja sai palkinnoksi NHL-sopimuksen. Osasi pitää päänsä kylmänä tiukoissakin paikoissa ja varsinkin pudotuspeleissä torjui joukkueelleen arvokkaita voittoja. Lähtee joko Nashvillen organisaatioon uuden sopimuksensa turvin, tai jatkaa Turussa vielä yhden kauden.

Runkosarja 35. 2.63 ka, 92.00%

Pudotuspelit 8. 1.82 ka, 93.35%

Puolustajat

#4 Darcy Campbell

Tuli muiden ulkomaalaisten tavoin ennen kauden alkua. Odotettiin kiekollista varmuutta ja hyvää hyökkäyspään pelaamista. Mies osottautui kuitenkin kohtuullisista tehoista huolimatta hasardi-tason pakiksi. Vastustaja antoi aina painetta jenkille, kun mies kentällä oli. Siirtyi tammikuussa HC Slavia Prahaan Tsekin liigaan.

Runkosarja 33. 2+9=11 38min

Pudotuspelit Ei pelannut

#5 Aki Berg

Kaiken piti olla kunnossa. Kapteeni ei kuitenkaan pysynyt poissa loukkaantuneiden listalta. Pelasi kunnossa ollessaan hyvää peruspeliä ja auttoi joukkuettaan kauden alussa hyviin suorituksiin. Joukkueen peruspilarilta odotetaan kuitenkin enemmän tehopisteitä. Kausi loppui tammikuussa polvivammaan, eikä mies saanut kokea mestaruusjuhlia kentältä käsin. Kauden jälkeen Berg kuntouttaa itseään tulevaa varten. Jatkaa TPS:ssa.

Runkosarja 35. 1+4=5 62min

Pudotuspelit Ei pelannut

#18 Antti HalonenToi kaivattua fyysisyyttä TPS:n puolustukseen. Ei perääntynyt tilanteista ja otti roolia kentällä sekä kopissa. Nuorehkon joukkueen yksi liidereistä, joka huikean runkosarjan jälkeen hieman hyytyi pudotuspeleissä. Löysi myös kiekolliseen peliinsä uuden ulottuvuuden kaudella 2009-2010. Tästä osoituksena hyvät tehopisteet. Suuntaa Ruotsiin Timrån joukkueeseen.

Runkosarja 56. 6+14=20 119min

Pudotuspelit 15. 2+0=2 16min

#20 Jens SkålbergPienikokoinen ruotsalainen tuli Färjestadista lainasopimuksella Turkuun. Ei alussa edes näkynyt kentällä, mutta vuodenvaihteen loukkaantumisen jälkeen oli joukkueen kantavia puolustajia. Ei virheitä kentällä keväällä. Miehen pystyi laittamaan kentälle tilanteessa kuin tilanteessa, ja valmennusjohto tiesi mitä sai. Ilmaiselta mieheltä hyvä suoritus. Sopimus Färjestadin kanssa loppui tähän kauteen, mutta mies solmi ensi kaudeksi uuden sopimuksen Turkuun.

Runkosarja 43. 3+10=13 26min

Pudotuspelit 15. 3+2=5 8min

#25 Veli-Matti Vittasmäki
Nousi reservipelaajasta mestarijoukkueen avainpakiksi muutamassa kuukaudessa. Kävi kauden alussa TuTossa tekemässä tuhojaan, mutta TPS:n loukkaantumistilanteen salliessa ilmottautui Kai Suikkasen toimistoon. Varsinkin pudotuspeleissä huikeaa peruspelaamista Joonas Järvisen pakkiparina. On ottanut paikkansa edustusmiehistössä myös tulevalle kaudelle.

Runkosarja 34. 0+4=4 24min

Pudotuspelit 15. 0+2=2 6min

#36 Joonas JärvinenViime kauden sensaatio jatkoi siitä mihin jäi. Nuoresta iästään huolimatta otti roolia alakerran varmana luutana, eikä jättänyt tilanteita puolitiehen. Pudotuspeleissä pakkipari Vittasmäki-Järvinen oli TPS:n parhaimmistoa. Kiekollisen pelin kanssa pientä viilausta, jonka jälkeen valmis maajoukkueympyröihin. Jatkaa Palloseurassa ensi kaudellakin.

Runkosarja 50. 2+3=5 70min

Pudotuspelit 14. 1+3=4 14min

#40 Markus Nordlund


Eurajoen mies teki jälleen komeat pisteet, mutta aiheutti varsinkin runkosarjassa sydämentykytyksiä katsojille epävarmalla puolustuspelaamisellaan. Pudotuspeleissä nousi kuitenkin uudelle tasolle muun joukkueen mukana. Teki tärkeitä maaleja, oli varma omassa päässä ja käytti ajoittain jopa isoa kokoaan hyödyksi. Jatkaa ensi kaudella TPS:ssa.

Runkosarja 58. 6+15=21 24min

Pudotuspelit 15. 4+4=8 6min

#85 Lee Sweatt
Palasi tammikuussa parin vuoden tauon jälkeen Turkuun, ja otti koko kaupungin haltuunsa. Osoitti jo ensimmäisten pelien aikana, että on "liian hyvä" SM-liigaan. Teki ajoittain kentällä mitä tahtoi ja hallitsi pienestä koostaan huolimatta myös fyysisen puolen. Pudotuspeleissä mies otti vielä seuraavan askeleen ollen täysin pitelemätön. Näytöt on annettu ja Sweatt on valmis yrittämään NHL-paikkaa Vancouverin Canucksin organisaatiossa.

Runkosarja 21. 9+7=16 8min

Pudotuspelit 15. 7+6=13 8min

Hyökkääjät

#16 Michal BirnerTuli Turkuun hieman varjoissa, mutta vakuutti kannattajat tehokkaalla pelillään. Tekee kentällä töitä kovalla moraalilla ja on valmis rooliin kuin rooliin joukkueen vuoksi. Jokaisen valmentajan unelmapelaaja, koska tekee myös pisteitä siinä sivussa. Tulevaisuus suuremman kokoluokan liigoissa, mutta ainakin ensi kauden pelaa vielä Turussa.

Runkosarja 58. 15+30=45 38min

Pudotuspelit 15. 4+6=10 22min

#24 Max Kolu


Kannattajien unelmavävy jäi ajoittain suuremman kuvion vuoksi sivuun peleistä, mutta kentälle päästyään teki sitä mistä miehelle maksetaan. Vahva ikiliikkuja, jolla kiekollisessa pelissä kuitenkin puutteita. Alempien kenttien luottomies, jonka hyvä alivoimapelaaminen oli jälleen sivuissa otsikoista. Jatkaa TPS:ssa.

Runkosarja 50. 3+3=6 18min

Pudotuspelit 14. 0+0=0 12min

#27 Marko VirtalaSaapui siirtorajala Turkuhallille Raumalta, jossa ei saanut Rauli Uramalta luottoa. Suikkanen halusi välttämättä tämän pienen miehen joukkueeseensa. Oli pudotuspeleissä täysin pitelemätön, kun sai purkaa pitkin kautta varastoitua energiaa. Pienestä koostaan huolimatta ei mikään lapanen laitakahinoissa, vaan pystyi toteuttamaan roolia kuin roolia. Jatkaa Turussa.

Runkosarja 18. 2+2=4 4min

Pudotuspelit 15. 3+7=10 2min

#28 Ville VahalahtiPäätti edelliskauden MM-kisoihin, joten odotukset olivat suuret kauteen lähdettäessä. Täytti roolinsa kentällä ja loppukaudesta myös kopissa, kun peri Aki Bergiltä kapteenin natsat. Oli mestarijoukkueen kokeneempaa osastoa, joka pystyi pelien ratkaisemisen sivussa myös rauhoittamaan peliä. On myös ensi kaudella TPS:n kantavia voimia.

Runkosarja 57. 21+26=47 24min

Pudotuspelit 15. 4+8=12 6min

#34 Tuomas Suominen


Lähti jälleen suurten odotusten siivittämänä uuteen kauteen. Loukkaantumiset kuitenkin sotkivat pakettia, ja mies ei saanut kehonrakentajan kropastaan revittyä kaikkea irti. Suomisella on hyvä potentiaali nousta Suomen powerforwardien kärkikatraaseen, mutta mies tarvitsee terveen kauden. Sai rahakkaita sopimustarjouksia muualta, mutta päätti jatkaa Turussa.

Runkosarja 51. 8+21=29 22min

Pudotuspelit 14. 0+5=5 8min

#38 Sami Venäläinen


Hävisi ajoittain kuvasta, mikä johtui roolin puutteesta. Pelasi lähes kaikissa kentissä, mutta ei ihan löytänyt tekemisen ydintä kauden mittaan. Täydensi kuitenkin hyvin kokonaispakettia vahvalla pelaamisellaan. Ilari Filppulan esimerkki osoittaa, että vanhempikin pelaaja voi puhjeta kukkaan. Venäläisellä on siihen potentiaalia roolin löytyessä. Jatkaa Turussa.

Runkosarja 43. 10+10=20 66min

Pudotuspelit 14. 1+6=7 4min

#39 Tomas Plihal
Ennakkoarvioissa joukkueen suurin tähti. Täytti roolinsa ja muutti turkulaisten käsitykset tsekkiläisistä pelaajista. Pelasi lähes koko kauden vain yhdellä polvella, mutta johti joukkoja missä klenkkasikin. Miehen pystyy heittämään mihin rooliin tahansa ja tulos on hyvää. Todellinen joukkuepelaaja. Pelaisi edelleen NHL:ssä ilman vaikeaa polvivammaa. Sinne mies myös varmasti yrittää, mutta ensi kausi menee ainakin vielä "parannellessa" Suomen kamaralla.

Runkosarja 52. 19+18=37 75min

Pudotuspelit 14. 3+3=6 26min

#41 Antti Reivonen

Aktiivista peliä, joka ajoittain kuitenkin sekoitti viisikon tekemistä. Pelityyli viihdyttää katsojia, mutta ei aina edistä joukkuetta. Osoitti, että tulevaisuus jääkiekkoilijana on täysin mahdollinen. Vaikea kausi päättyi olkapäävammaan. Jatko Turussa epävarmaa.

#44 Marko Mäkinen


Siirtyi Ässistä siirtorajalla. Toi joukkueeseen johtajuutta ja kokemusta. Liike ei aina vanhalla herralla riittänyt kenttätapahtumiin, ja osa peleistä menikin katsomon puolella. Loppuotteluissa näytti arvoaan pelaamalla suurella sydämellä joukkueelle ja sai näin tyylikkään poistumisensa SM-liigakaukaloista.

Runkosarja 13. 1+0=1 10min

Pudotuspelit 9. 1+0=1 4min

#71 Aatu Hämäläinen

Pienikokoinen Hämäläinen muutti kesken kauden Kuopiosta Turkuun. KalPassa hieman jämähtänyt pelaaja ei päässyt Turussakaan kunnolla vauhtiin. Hävisi ajoittain pelistä kokonaan. Ei pystynyt paikkaamaan puutteita koossaan, vaan hävisi kaksinkamppailuja tiukoissa peleissä. Osoitti kuitenkin, että kiekkonäppäryyttä löytyy kunhan rooli on oikea. Tulevaisuus Turussa epävarma.

Runkosarja 28. 5+3=8 8min

Pudotuspelit 13. 1+0=1 6min

#74 Antti Erkinjuntti"Lapin lahjakkain" oli alkukaudesta varjojen mailla. Joukkue ei saanut kaikkea irti miehestä, joka sortui ajoittain yksinpelailuun. Keväällä sai luistimen kunnolla liikkelle, ja tulosta tuli myös sitä mukaa. Oli pudotuspeleissä jo tutun vaarallinen, kun löysi oikeat ketjukaverit. Tulevaisuutta riittää, kunhan pohjatyö tehdään kunnolla. Jatkaa Turussa.

Runkosarja 57. 10+25=35 22min

Pudotuspelit 14. 3+4=7 14min

#77 Aki UusikartanoTeki uransa toiseksi parhaimmat pisteet vanhemmalla iällä, mikä on aina arvostettavaa. Täydensi TPS:n pakkaa loistavasti, vaikka ei otsikoissa paistatellutkaan. Liike ei aina riitä aktiiviseen pelityyliin, mutta paikkaa hyvällä sijoittumisella peliä. Teki jälleen oman työnsä ja hieman enemmän. Oli runkosarjassa isossa roolissa osana voittavaa joukkuetta. Selkävammat pakottivat miehen jättäytymään pudotuspeleissä sivuun. Tulevaisuus epävarma.

Runkosarja 57. 16+19=35 24min

Pudotuspelit 7. 1+0=1 0min

#81 Ilari Filppula
Puhkesi vihdoin kukkaan. Oli varsinkin pudotuspeleissä täysin pitelemätön. Nokkakoristeena maaginen jatkoaikamaali HPK:n verkkoon ja pudotuspelien MVP-palkinto. Runkosarjassa mies voitti TPS:n sisäisen pistepörssin. Hoiti ajoittain yksin voittopelejä joukkueelleen. Puutteellista liikettä on myöhäisessä iässä vaikea korjata, muuten mies olisi lähtenyt Jokerien sijasta NHL:ään.

Runkosarja 58. 12+37=49 22min

Pudotuspelit 14. 1+10=11 6min

#87 Jarkko HattunenHyvät harjoitusottelut antoivat odottaa ehjää runkosarjaa. Ei kuitenkaan saanut jalkaa toivotunlaisesti liikkeelle, vaan haki paikkaansa ryhmässä pitkän runkosarjan aikana. Pudotuspeleissä seurasi pelikavereita ja iski uuden vaihteen silmään. Nousi röyhkeästi maalille ja pyöritti vastustajia toisensa jälkeen hyökkäysalueella. Jatkaa Turussa.

Runkosarja 44. 4+7=11 16min

Pudotuspelit 14. 4+3=7 6min

» Lähetä palautetta toimitukselle