Mielipide

TPS:n pelaaja-arvioinnit

LIIGA / Kolumni
TPS:n kaksijakoisen kauden päätti sama joukkue, joka sen myös aloitti yhtä pelaajaa lukuunottamatta. Jokainen pelaaja nosti selkeästi tasoaan loppukaudesta uuden valmennuskaksikon alaisuudessa, mutta heikko alkukausi jätti kitkerän maun kokonaisuudesta.

Pelaajat on arvosteltu TPS:n logoilla yhdestä viiteen. Arvostelussa on käytetty lähtökohtana pelaajan omaa tasoa ja häneen kohdistuneita odotuksia. Viisi päätä tarkoittaa että pelaaja on pelannut selvästi yli odotusten ja yksi pää vastaavasti pelaajan pelanneen selvästi alle odotusten. Arvostelut ovat TPS-toimituksen mielipiteitä, eivätkä julkisia totuuksia. Vähälle peliajalle jääneet pelaajat jätettiin arvostelematta.

Maalivahdit

#53 Alexander Salak

(RS 53, 0+1=1, 92.31 % 39 min)
(PO 8, 0+1=1, 95.14% 10min)

Vasta parikymppinen tshekkimaalivahti otti ykkösvahdin paikan heti kauden alusta. Suurin yksittäinen syy kentällä TPS:n hyvään menestykseen. Otti myös fanit omakseen luonnonlapsimaisella käytöksellään. Sopimusneuvottelut käynnissä ensi kaudesta – usean joukkueen kanssa. Suomessa pelatessaan pelaa kuitenkin TPS:ssa.

#35 Atte Engren


(RS 6, 0+0=,0 88,28 % min)

Sai Salakin pelikiellon aikana näytönpaikan. Torjuikin hyvin, ja miehestä onkin tulevilla kausilla varmasti iloa. Vielä kuitenkin jäi samanikäisen isoveljen varjoon. Jatkaa TPS:ssa.

Myös
Juha Kuokkanen oli TPS:n listoilla kauden aikana. Mies ei kuitenkaan päässyt maalille, kuin muutamassa ottelussa.

Puolustajat

#2 Marko Kiprusoff(RS 34, 0+10=10, 20min)
(PO 8, 0+2=2, 4min)

Vanhalla alkaa jo askel painamaan, mutta kiekolliset ratkaisut edelleen SM-liigan parhaimmistoa. Todella rauhallinen puolustaja, joka korvaa puuttuvan liikkeen oikealla sijoittumisella. Pelasi loppusyksystä lähtien loukkaantuneena. Jatkaa TPS:ssa.

#5 Aki Berg

(RS 43, 4+9=13, 57min)
(PO 8, 0+0=0, 31min)

Kapteenin kuuluisi näyttää esimerkkiä kentällä ja pukukopissa. Berg ei tehnyt kumpaakaan kauden aikana. Vääriä ratkaisuja omassa päässä, ja huolimatonta peliä hyökkäyspäässä. Pudotuspeleissä nosti kuitenkin tasoaan fyysisessä pelissä jakaen muutaman todella hienon avojäänpommin. Pelasi koko kauden loukkaantuneena, joka selittää osan heikosta kaudesta. Ei kuitenkaan palkkansa arvoinen tällä kaudella. Jatkaa TPS:ssa.

#6 Casper Santanen


(RS 50, 1+1=2, 12min)
(PO 3, 0+0=0, 0min)

Odotettiin murtoa pelaavaan kokoonpanoon, mutta sitä tapahtunut. Hyvää peruspeliä, mutta ei mitään häikäisevää. Fyysisesti vielä raakile. Jatkaa TPS:ssa.

#18 Antti Halonen(RS 55, 5+3=8, 128min)
(PO 7, 0+0=0, 8min)

Alkukaudesta TPS:n heikon puolustuksen parhaimmistoa. Peruspuolustaja, joka toi hyvä fyysisen lisän köykäseen puolustukseen. Kannattajien muistoissa on varmasti myös omien puolustaminen päähänvetokilpailujen merkeissä kauden aikana. Neuvottelut kesken TPS:n kanssa.

#20 Kyle Klubertanz(RS 51, 5+7=12, 62min)
(PO 8, 3+0=3, 20min)

Ei tainnut tietää kauden alkaneen, kun Suomeen saapui. Todella heikossa kunnossa aluksi, ja ratkaisut myös välillä vähintään jäätäviä. Loppukaudesta nosti muun joukkueen tavoin selkeästi statustaan ja oli playoffeissa TPS:n paras puolustaja. Rohkea pelaaja, joka nousee välillä yli-innokkaasti hyökkäyksiin mukaan. Miettii ratkaisujaan vielä ensi kaudesta.

#29 Jarkko Heikkinen


(RS 21, 2+3=5, 16min)
(PO 7, 0+0=0, 6min)

Tuli talvella paikkaamaan rikkinäistä puolustusta Mestiksestä. On tyypillinen rajatapaus, joka on erittäin hyvä Mestiksessä, mutta liike ei riitä liigaan. Välillä oli auttamatta myöhässä vastustajien hyökkääjien liikkeistä. Kuitenkin erittäin käyttökelpoinen pelaaja ylivoimalla. Palaa todennäköisesti Kajaaniin Hokkiin, jossa oma kuntoalan yritys kaipaa omistajaansa.

#36 Joonas Järvinen
(RS 53, 1+0=1, 16min)
(PO 8, 1+0=1, 6min)

Alkukauden pilasi valtion kuntokoulu. Nosti kuitenkin tasoaan loppukaudesta huomattavasti odotusten mukaisesti. Iso puolustaja, joka pystyy pelaamaan jo roolia kuin roolia. Odotettavissa hyvä tulevaisuus, jos vain malttaa harjoitella tunnollisesti. Todennäköisesti jatkaa TPS:ssa.

#40 Markus Nordlund(RS 56, 9+13=22, 28min)
(PO 7, 0+3=3, 4min)

Todellinen yllättäjä pisteiden valossa. Välillä tuntui, että miehestä on enemmän hyötyä hyökkääjänä, kuin puolustajana. Ajoittain todella hasardi pelaaja puolustuspäässä. Hyökkäyksissä kuitenkin todella hyvä ulottuvuutensa ja kovan laukauksen ansiosta. Saisi käyttää isoa kokoaan enemmän hyödyksi. Jatkaa TPS:ssa.

Puolustuksessa pelasi myös yksittäisiä vaihtoja Niko Kluuskeri ja Veli-Matti Vittasmäki. Molemmat tulevaisuuden lupauksia, joilla miesten pelit vasta edessäpäin.

Hyökkääjät

#10 Tommi Hannus

(RS 55, 7+8=15, 24min)
(PO 8, 1+0=1, 4min)

Hankittiin maalintekijäksi. Alle kymmenen maalin mies ei kuitenkaan palkkaansa täyttänyt. Toteutti kyllä suunnitelmaa ja taktiikoita, mutta ei pystynyt hyödyntämään ykköstaitoaan; maalintekoa. Tulevaisuus Turussa epävarma.

#15 Tommi Laine


(RS 44, 1+3=4, 6min)
(PO 7, 0+0=0, 0min)

Kelpo neloskentän sentteri. Nuori ja hyvällä asenteella liikenteessä. Se riittää. Vai riittääkö? Laine ei taaskaan esittänyt mitään ihmeitä, mutta täytti kuitenkin vähäisen roolinsa tyydyttävästi. Jatkaa TPS:ssa.

#17 Tomas Sinisalo

(RS 30, 3+1=4, 8min)

Ajoittain hyviä esityksiä, mutta vietti kuitenkin suuren osan kaudesta katsomossa. JYP-sarjassa oli ykköskentässä Tuomas Suomisen loukkaannuttua. Ei pettänyt, mutta ei myöskään säväyttänyt. Tulevaisuus Turussa epävarma.

#21 Jamie Johnson(RS 42, 8+20=28, 24min)
(PO 6, 0+3=3, 2min)

Alkukaudesta todella heikko, eikä vielä joulukuussakaan täyttänyt ulkomaanvahvistuksen kriteerejä. Oli kuitenkin pahasti keskenkuntoinen alkukaudesta. Loppukaudesta oivaltavia syöttöjä ja hyvää peliä ylöspäin. Selkeästi TPS:n ykkössentteri joulutauon jälkeen. Pelasi hyvin Vahalahden kanssa yhteen. Haluaisi jatkaa TPS:ssa.

#24 Max Kolu(RS 56, 6+5=11, 32min)
(PO 8, 1+1=2, 6min)

Lähes legendaksi muodostunut puurtaja, joka oli kankean alkukauden ainoa positiivinen yllättäjä hyökkäyspäässä. Asennetta löytyy enemmän kuin koko Varissuon nuorisotalolla yhteensä. Todellinen joukkuepelaaja, jonka kiekolliset taidot ovat kuitenkin rajalliset. Jatkaa todennäköisesti TPS:ssa.

#26 Joni Töykkälä
(RS 44, 4+7=11, 16min)
(PO 8, 0+0=0, 18min)

Tuli kesken kauden Bluesista vaihdossa Tero Konttiseen. Kukaan ei odottanut mitään, mutta miehestä tuli yksi TPS:n tärkeimpiä pelaajia. Voitti aloituksia, pimensi vastustajien tähtiä ja teki tärkeää näkymätöntä työtä aina kentällä ollessaan. Jatko TPS:n riveissä epävarmaa.

#28 Ville Vahalahti
(RS 58, 16+19=35, 20min)
(PO 8, 3+3=6, 12min)

Kokenut laitahyökkääjä tuli takaisin TPS:n riveihin epäonnistuneen Ruotsin reissun jälkeen. Teki jälleen paljon pisteitä, vaikka ei kentällä pitkän runkosarjan aikana välttämättä erottunutkaan joukosta. Pudotuspeleissä "uuden TPS:n" keulakoriste, joka näytti nuoremmille mallia taklauksien ja kovan taistelun muodossa. Jatkaa TPS:ssa.

#34 Tuomas Suominen
(RS 58, 12+10=22, 48min)
(PO 2, 2+0=2, 2min)

Kärsi syksyllä huonosta kunnosta. Tuntui juoksevan tervassa, vaikka miehen valtti on vahvat jalat ja räjähtävä nopeus. Suikkanen ja Lehtonen saivat kuitenkin miehestä esiin sen tutumman Suomisen, joka luisteli vastustajien ohi kohti maalia. Todella röyhkeä pelaaja. Tärkeä pala ensi kauden Palloseuraa.

#38 Sami Venäläinen(RS 56, 7+18=25, 42min)
(PO 8 , 1+3=4, 6min)

Monet odottivat uutta , vaikka miehet ovat erityylisiä pelaajia. Laitahyökkääjä hävisi harvoin kaksinkamppailuja. Todella vahva pelaaja, joka täytti sen roolin, mikä hänelle annettiin. Vaipui muun joukkueen mukana kuitenkin suohon pelien mennessä huonosti. Jatkaa TPS:ssa.

#41 Antti Reivonen


(RS 34, 2+3=5, 14min)

Taklasi, raastoi ja pelasi muutenkin sitä peliä, jota häneltä odotettiin. Taistelevan TPS:n näköinen juniori. Vakituinen paikka pelaavassa kokoonpanossa kuitenkin vasta tulevaisuudessa.

#42 Mikko Eloranta


(RS 48, 9+11=20, 122min)
(PO 8, 2+2=4, 6min)

Ei ollut se "Elorannan korvaaja", jota ennen kautta haettiin. Tyhmiä ratkaisuja, jotka kostautuivat koko joukkueelle alivoiman muodossa. Pudotuspeleissä kuitenkin se tutumpi Eloranta, joka omalla esimerkillään sai muun joukkueen nostamaan suoritustasoaan. Esimerkillinen pelaaja pukukopissa. Jatko TPS:ssa epävarma.

#74 Antti Erkinjuntti
(RS 57, 7+18=25, 31min)
(PO 8, 3+2=5, 0min)

Alkukaudesta näytti, että se seuraava askel jää ottamatta. Joulutauon jälkeen oli kuitenkin todella hyvä. Erittäin röyhkeä pelaaja, jolla pysyy kiekko ajoittain liimattuna lapaan. Fyysisesti vielä heikko pelaaja, joka kaatuu hieman liian helposti pienestäkin kontaktista. Itseyrittäminen, joka miehen otteissa näkyy, on kunnianhimoisen nuoren merkki. Se ei kuitenkaan aina aja joukkueen etua. Jatkaa TPS:ssa.

#77 Aki Uusikartano(RS 57, 11+20=31, 53min)
(PO 8, 1+4=5, 10min)

Heikon syksyn parhaimmistoa. Todella hyvää peliä molempiin suuntiin, ja väsymyksestä huolimatta jaksoi painaa pudotuspeleissä pitkiä vaihtoja. Jatkaa TPS:ssa.

#81 Ilari Filppula


(RS 48, 7+17=24, 47min)
(PO 8, 0+3=3, 6min)

Erittäin taitava kynäniekka, joka välillä onnistui kahvittamaan vastustajat solmuun hyvillä kikoillaan. Peli näytti katsomoon välillä vähän selkä suorassa-menemiseltä. Ei varmasti saanut itsestään kaikkea vielä irti. Jatkaa TPS:ssa.

#87 Jarkko Hattunen


(RS 51, 5+4=9, 51min)
(PO 8, 0+0=0, 0min)

Nuori pelaaja, jonka debyytti liigajäillä oli näkymätön. Loi ajoittain hyviä tekopaikkoja ketjukavereille. Ei pystynyt hyödyntämään nopeuttaan. Fyysisesti vielä raakile liigajäille. Suikkasen kesätreeneissä kuitenkin voi tapahtua ihmeitä.

TPS:n hyökkääjistössä pelasi vähillä peliminuuteilla myös Toni Jalo ja Lassi Kokkala, joiden liigapelit myös vasta tulevaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle