Mielipide

Teräväinen nelosketjussa, Ty Rattie ykkösessä − Hurricanes-valmentajan temput vain pahentavat tilannetta

NHL / Kolumni
Carolina Hurricanesin kärsittyä murskatappion Pittsburgh Penguinsille yritti päävalmentaja Bill Peters herätellä miehistöään kokoonpanomuutoksilla. Neljänneksi paras pistemies Teuvo Teräväinen oli yhden pelin katsomossa, ja päästyään takaisin kokoonpanoon pelasi nelosketjussa. Tehottomuudesta kärsivällä joukkueella ei ole varaa haaskata harvoja tehomiehiään.

Itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Carolina Hurricanes hävisi kaikki kolme viime viikon otteluaan maalierolla 4-14.

Vaikka vastassa olivatkin kärkijoukkueet Columbus Blue Jackets ja Pittsburgh Penguins, ei Hurricanes näyttänyt joukkueelta, joka taistelisi pudotuspelipaikasta. Laiskasti puolustanut hurrikaaniryhmä lahjoitti harhasyötöillä ja kiekonmenetyksillä liikaa hyviä maalipaikkoja huippujoukkueille.

Päävalmentaja Bill Peters reagoi Penguinsia vastaan kärsittyyn 1−7-murskatappioon ja teki muutoksia kokoonpanoon. Teuvo Teräväinen, Noah Hanifin ja Matt Tennyson saivat katsomokomennuksen. Ty Rattie, Klas Dahlbeck ja Ryan Murphy nostettiin pelaavaan kokoonpanoon.

joukkueen neljänneksi parhaan pistemiehen paikka ei ole nelosketjussa.

Lisäksi maalille vaihdettiin Cam Wardin tilalle Michael Leighton, ja Derek Ryan putosi ykkösketjusta Rattien tieltä.

Kokoonpanomuutokset herättivät Hurricanesin aavistuksen parempaan peliin viikon toisessa ottelussa Blue Jacketsia vastaan, mutta peli oli edelleen tehotonta. Washington Capitals -otteluun miehistö muuttui taas.

Kaikki Blue Jacketsia vastaan hyllytetyt palasivat kokoonpanoon, ja Ward tolppien väliin. Hanifin ja Tennyson ottivat tutut paikkansa, mutta Teräväisen pelipaikka olikin nelosketjun sentterinä 12 minuutin peliajalla. Koko kauden ajalta keskimääräinen ottelukohtainen peliaika on lähes 16 minuuttia.

Suomalaishyökkääjä pelasi Penguinsia vastaan heikosti, mutta joukkueen neljänneksi parhaan pistemiehen paikka ei ole nelosketjussa.

Käsittämätöntä ratkaisua vain korostaa se, että Hurricanesin siirtolistalta poimima Rattie jatkaa ykkösketjussa Jeff Skinnerin ja Victor Raskin kanssa. 23-vuotias kanadalaishyökkääjä on neljän kauden ajan yrittänyt vakiinnuttaa paikkaansa NHL:ssä, mutta pelejä on kertynyt vain 33 ja tehopisteitä kymmenen.

Teräväinen takoi pelkästään joulukuun aikana yhdeksän tehopistettä. Taitava suomalainen on myös Hurricanes-pelaajista kerännyt toiseksi eniten tehopisteitä ylivoimalla.

Peters on saanut Hurricanesissa paljon hyvää aikaan, mutta Teräväisen hyllyttäminen ja erityisesti siirtäminen nelosketjuun ovat naurettavan huonoja ratkaisuja. Joukkue kaipaa käännettä parempaan − erityisesti hyökkäystehojen osalta − joten Teräväisen kaltaisia hyökkäyspään aseita ei kannata haaskata katsomossa tai nelosketjussa.

Teräväisen hyllyttäminen ja erityisesti siirtäminen nelosketjuun ovat naurettavan huonoja ratkaisuja.

Hurricanes on kolmen pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta, ja edellä pudotuspelitaistelussa ovat Philadelphia Flyers ja Toronto Maple Leafs.

Flyersin neljänneksi paras pistemies on Brayden Schenn, Maple Leafsin Nazem Kadri. Vaikea kuvitella kummankaan päätyvän katsomoon tai nelosketjuun, vaikka kohdalle osuisi kuinka huono peli tai joukkue kaipaisi herättelyä.

Kaiken lisäksi Petersin yritys potkia joukkuettaan käyntiin epäonnistui pahasti. Capitals oli parempi selvin numeroin, ja Hurricanes oli alakynnessä jopa ylivoimalla pelatessaan.

Seuraavassa pelissä on syytä kokeilla jotain muuta, kuten päästää Teräväinen takaisin hänelle sopivaan rooliin ja hyllyttää mieluummin epätasaisesti pelaava Lee Stempniak.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös