Mielipide

Terävä kärki ja laaja materiaali ovat Sharksin aseet − Ducks ei ole pystynyt vastaamaan haasteeseen

NHL / Kolumni
Runkosarjan lopussa Anaheim Ducks oli NHL:n kuumimpia joukkueita. Pudotuspelien alettua San Jose Sharks on kuitenkin jäädyttänyt divisioonavastustajansa täysin ja on menossa vakuuttavalla pelillä seuraavalle kierrokselle.

Anaheim Ducks oli runkosarjan viimeisten viikkojen kuumimpia joukkueita. Vahvan loppukirin ansiosta Ducks sai pudotuspeleihin kotiedun San Jose Sharksia vastaan. Huikean vireensä ansiosta joukkue lähti ottelusarjaan niukasti ennakkosuosikkina.

Sharks kuitenkin pyyhki saman tien lattiaa Ducksin kotiedulla ja kuumalla suoritustasolla. Ducks hävisi molemmat kotiottelunsa ja on kolmessa pelissään pystynyt tekemään vain kolme maalia. Sharksin ensimmäisessä kotiottelussa vierailijan kohtalona oli kärsiä nöyryyttävä 1−8-tappio.

Sharks on löytänyt tehoja laajalla rintamalla. Peräti seitsemän pelaajaa on aloittanut pudotuspelit vähintään piste per peli -tahdilla.

Sharksin tehomiehinä ovat häärineet tutut ratkaisijat, kuten Logan Couture, Joe Pavelski ja siirtorajahankinta Evander Kane, joka on ensimmäisissä pudotuspeleissään ollut vakuuttavan tehokas. Myös Joonas Donskoi on aloittanut pudotuspelit vahvasti.

Huomiota on syytä kiinnittää erityisesti tanskalaishyökkääjä Mikkel Bødkeriin, joka on tehnyt runkosarjan tehopisteistään 78 prosenttia tämän vuoden puolella. Kolmessa pudotuspeliottelussakin Bødker on kerännyt kaksi syöttöpistettä. Juuri tällaista suorittamista Sharks tarvitsee kovapalkkaiselta ja enimmäkseen alisuorittaneelta hyökkääjältään.

Sharks-maalilla Martin Jones on ollut pudotuspelien parhaimmistoa. Ducksin John Gibson puolestaan on ollut kaukana parhaasta tasostaan.

Sanomattakin on selvää, että viimeistely on ollut Ducksin Akilleen kantapää. Maaleja on syntynyt vain kolme ja niistäkin kaksi ylivoimalla. Corey Perry ja Adam Henrique ovat toistaiseksi pelanneet kiikaritehoilla.

Sharks on puolestaan tehoillut laajalla rintamalla. Peräti seitsemän pelaajaa on aloittanut pudotuspelit vähintään piste per peli -tahdilla. Lisäksi Brent Burnsilla on tilillään vasta yksi maali, joten edellytyksiä on vieläkin parempaan.

Ducks tarvitsee neljä peräkkäistä voittoa selvitäkseen pudotuspelien seuraavalle kierrokselle. Joukkueella on allaan katastrofaalinen murskatappio vieraskentällä, ja Sharksilla on mahdollisuus katkaista sarja innokkaan kotiyleisönsä edessä.

Kaukalossa on tapahtunut ihmeitä ennenkin, mutta nyt ei ole sellaisia näköpiirissä.

Sharks on ollut kaikessa Ducksia parempi. Sekä konkarit että nuoremmat pelaajat ovat ottaneet vastuuta ja pelanneet tehokkaasti. Jones on torjunut erinomaisesti. Ducksin toivo on saada Ryan Getzlaf ja Perry tehoilemaan parhaalla tasollaan. Myös Gibson pystyy parantamaan torjuntatyöskentelyään.

Neljä peräkkäistä voittoa Sharksin tasoista joukkuetta vastaan on Ducksille ylitsepääsemätön este.

» Lähetä palautetta toimitukselle