Mielipide

Tehoistaan huolimatta Justin Schultzista ei ole Penguinsin ykköspuolustajaksi

NHL / Kolumni
Pittsburgh Penguinsin puolustaja Justin Schultz on äitynyt hurjaan vireeseen joulukuun aikana. Loukkaantuneen Kris Letangin paikkaajaksi Schultzista ei kuitenkaan taida olla, sillä suoritustaso on ollut parhaimmillaan pienemmässä, mutta hyökkäävässä roolissa.

Joulukuun yhdeksässä pelissä puolustaja Justin Schultz on takonut tehot 4+8. Edeltävissä 23 ottelussa kanadalainen sai aikaiseksi saldon 1+5, ja kauden avausmaalikin syntyi vasta marraskuun viimeisenä päivänä.

Vaisusta alkukaudesta huolimatta taitavan puolustajan pistetahti on parasta sitten tulokaskauden, ja yhden kauden piste-ennätykseen on matkaa enää 16 pistettä. Peliaikaan suhteutettuna Schultz on Penguinsin tehokkain puolustaja, hyökkääjistäkin edellä ovat vain kahden kärkiketjun miehet.

Mitä ikinä Schultz alkoikaan tehdä marras-joulukuun vaihteessa, sitä ei kannata muuttaa.

Peliajassa tai roolissa ei tapahtunut radikaalia muutosta ennen tehojakson alkua. Koko kauden mittakaavassa Schultz on edelleen vähiten peliaikaa saanut Penguins-puolustaja.

Mitä ikinä Schultz alkoikaan tehdä marras-joulukuun vaihteessa, sitä ei kannata muuttaa.

Penguinsin harmiksi joukkueen ykköspuolustaja Kris Letang kuitenkin loukkaantui, minkä jälkeen Schultzin peliaika on kasvanut merkittävästi.

Hurjasta ylivoimavastuusta huolimatta tehot ovat kahdessa edellisessä pelissä jääneet yhteen syöttöpisteeseen. Pienemmässä roolissa myös Schultzin kokonaisvaltainen pelaaminen oli parempaa. 

Koko kauden mittakaavalla Schultz on Penguinsin kärkeä edistyneissä tilastoissa, mutta kahdessa viime pelissä taas huonoimpia. 

Isomman roolin antaminen hyvien otteiden jatkoksi oli Penguins-valmennukselta ymmärrettävää, mutta Schultzin paikka ei vielä ainakaan ole ykköspuolustajana.

Joukkueelle on enemmän hyötyä, kun Schultz pelaa vähemmän, mutta selvästi hyökkäävässä roolissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle