Mielipide

Teemu Lassilan tavoitteet TPS:n maalilla

LIIGA / Kolumni
Turun Palloseuran nuori huippumaalivahti Teemu Lassila varattiin NHL-seura Nashville Predatorsiin kesän draftissa numerolla 117. Teemun luistimet ovat kuitenkin tukevasti jään pinnalla. NHL ei juuri nyt ole ajankohtainen. Nälkä menestyä on kova.

Onnittelut varauksesta. Osasit varmaan odottaa mielenkiintoa Pohjois-Amerikasta.

- Kiitos. Tiesin, että kiinnostusta on ja joku seura varaa minut. Siitä mikä seura lopulta
minut varaa, ei tosin ollut mitään tietoa. Vietin viikon testattavana leirillä Torontossa ennen varaustilaisuutta
ja siellä selvisi, että varaus varmaan tulee. Missä vaiheessa ja kuka oli sitten arvoitus.

Onko Nashvillestä oltu sinuun yhteydessä?

- Yhden puhelun verran. Kyselivät kuulumuisia ja tuntemuksia, sekä osoitetta. Mitään isompaa ei vielä ole ollut.
Tämä varaus ei muuttanut tulevan kauden suunnitelmiani millään lailla. Minulla on kahden vuoden sopimus TPS:n kanssa. Katsotaan tilannetta sitten uudestaaan.

Milloin matkustat Nashvilleen näytille?

- Se on kiinni Predatorsista ja heidän halustaan. En usko, että tällä kaudella tulee pyyntöä. Taitaa olla ensi
kauden juttuja. Pelien pitää tietysti sujua niin, että minun halutaan tulevan näytille.

Todennäköisesti tuleva NHL-pelaajien lakko varmaan vaikuttaa niin sinun kuin muidenkin suunnitelmiin.

- Onhan siitä ollut puhetta. Lakko ei ole vielä tietenkään varma. Siksi moni pelaaja teki nyt kahden vuoden sopimuksen. Jos NHL-pelaajia tulee yht'äkkiä paljon Suomeen, voi omakin pelipaikka olla monella vaarassa. En ole muutoin ajatellut asiaa sen enempää.

Tshekin Tomas Vokoun ja Slovakian Jan Lasak ovat Predatorsin maalivahteja. Ainakaan sinulla ei puutu haastetta. Onko Nashvillen organisaatio sinulle tuttu?

- Eipä juuri. Molarit olen tietysti katsonut, mutta muuten postia varmaan tulee siltä suunnalta. Asioista kerrotaan
varmasti tarkemmin ajallaan. Olen ollut puhelinyhteydessä Nashvillen pääscoutin kanssa, mutta muiden kanssa en ole
puhunut.

Motivaatio on korkealla

Loma on ohi ja Ruissalon lenkkipolut tulevat tutuiksi. Saitko ladatuksi akkuja tulevaa kautta varten?

- Itse asiassa varauksen tullessa saavuimme juuri etelään Kultahietikolle. Kännykkään tuli muutama viesti varaukseen liittyen. Lähdimme juhlimaan sitä samana iltana ja viikko meni mukavasti ja olen mielestäni ehtinyt latautua täysin.

TPS on panostanut tulevaan kauteen ja joukkue on näillä näkymin yksi suurimmista suosikeista. Mitkä ovat omat odotuksesi tulevalla kaudella?

- Odotukset ovat tietysti kovat. Voittoja pitää tulla heti alusta saakka. Hyvä alku on tärkeä. Nyt olisi syytä saada menestystä. Mitään vaivojakaan ei ole ollut, joten henkilökohtaiset odotukset ovat kyllä korkealla.

Oletko tehnyt mitään erityisiä harjoitteita kesälomasi aikana?

- Kesäloman aikana ei ole oikeastaan ollut mitään. Golfia on muutama kerta tullut pelatuksi, mutta siihen se sitten jääkin. Mitään erikoisharjoitteita ei ole ollut. Akkuja on saanut ladattua hyvin.

Entä onko harjoittelussasi kiinnitetty kuluneen liigakauden jälkeen eritysitä huomiota jonkin osa-alueen vahvistamiseen?

- Samalla tavalla kuin ennenkin on menty. Tosin on treenattu kovemmin kuin ennen. Eivät harjoitteet sinänsä ole juuri muuttuneet. Samat asiat sieltä varmaan tulevat päällimmäisiksi. Juostu on ainakin enemmän kuin koskaan ennen. Parantamisen varaa on ollut kestävyydessä ja sitä on kehitetty. Kausi on pitkä ja pelejä on paljon peräkkäin. Kestävyyden pitää olla kunnossa.

Sinä, Reunanen, Karjalainen ja Kinnunen kilpailette TPS:n maalivahdin paikasta ensi kaudella. Millainen henki veskariporukassa on?

- Kyllähän me ihan hyviä kavereita olemme. Ainakin näin kesäisin. Jäällä voi olla eri juttu. Meillä on hyvä yhteishenki, vaikka tappelemmekin samasta pelipaikasta. Kun treenit loppuvat, olemme taas hyviä kavereita.

Miten Koivun TPS eroaa Jalosen Tepsistä?

- Aika paljon samoja harjoitteita tehdään. Enemmän painitaan kuin viime kesänä ja vääntöä on ollut harjoituksissassa tarjolla. Jos Koivun ja Jalosen Tepsiä pitää verrata, niin kyllä tänä kesänä on menty viime kesää kovempaa.

Puolustukseen on hankittu pari kovaa nimeä ja paperilla pakisto on vahvistunut reippaasti. Fyysisyyttä ei kuitenkaan välttämättä ole kovinkaan paljon. Millaisia ajatuksia pakisto sinussa herättää?

- On hienoa, että hyviä pakkeja tuli joukkueeseen. Helpottaa paljon molarin tekemisiä, kun tuollaisia nimimiehiä on saatu. Minulla ei ole vielä tarkempaa kuvaa uusien pakkiemme pelityylistä. Pitää luoda oma tyyli hoitaa hommia puolustuksessa ja alkaa rakentaa toimivaa systeemiä heti alusta saakka. On tietysti hyvä, että maalilla on joku isompikin oma pakki hoitamassa vastustajia pois. Silti ei mitään poliisia varmaan tarvita maalille.

» Lähetä palautetta toimitukselle