TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00
Mielipide

Tarkastelussa Laurent Müller

LIIGA / Kolumni
JYP teki ennen kauden alkua kuukauden mittaisen sopimuksen Laurent Müllerin kanssa. Müller on kautta aikojen ensimmäinen sveitsiläinen pelaaja SM-liigassa, mutta kannattaako sopimusta jatkaa koko kauden mittaiseksi?

Müller on isokokoinen pelaaja, mutta ei mikään erityisen erottuva pelin tiimellyksessä. Kun luistelunopeus ei päätä huimaa, mies ei ehdi aina tilanteisiin. On tosin todettava, että Bluesia vastaan ensimmäistä erää lukuunottamatta koko JYP:n joukkue hyytyi pahemman kerran, eikä Müllerinkaan taidoista vielä koko totuutta saatu. Mutta miten mies tiensä Jyväskylään oikein löysikään?

- Tunsin Matti Alatalon ennestään, kun hän valmensi minua Sveitsissä. He kysyivät, haluaisinko tulla ja täällä nyt olen.

Ottelun alkupuolisko oli myös Müllerilta parasta peliä. JYP:n pelatessa alivoimalla hän osoitti olevansa etenkin laitaväännöissä mies paikallaan. Tosin otteet olivat sääntöjen rajamailta. Toiseen erään tultaessa alppimaan kasvatti vaipui muun joukkueen myötä. Tämän hän myönsi itsekin.

- Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta sitten tapahtui hyytyminen. Kolmannessa erässä vielä yritettiin, ei vaan nyt riittänyt. En tietenkään voi olla tyytyväinen. SM-liigassa pelataan nopeaa peliä ja taitoa on paljon, joten parannettavaa vielä riittää.

Vaikka Müller ei pelaa mitenkään näyttävää peliä, on samaan hengenvetoon todettava, ettei hän tee juuri virheitäkään. Kiekolliseen peliin miehestä ei JYP:lle juuri apua ole, mutta kiekottomassa pelissä, kuten blokkauksissa, ainesta on paljonkin. Valmennusjohto on kertonut Müllerin paikkaavan pitkälti Tuomas Mikkosen loukkaantumista. Tämän tehtävän hän kyllä täyttääkin, vaikka Mikkonen näyttäisikin olevan kiekon kanssa taitavampi. Müllerin jatkosta seurassa ei ole vielä mitään tietoa, mutta motivoituneelta mies itse vaikuttaa.

- Haluan olla osa tätä joukkuetta. Tavoitteenamme on taistella jokaisessa pelissä. Henkilökohtaisena tavoitteenani on antaa jotain takaisin myös joukkueelle ja pelata sen eteen.

Müller onnistui harjoituspeleissä maalinteossa, mutta sen ei pitäisi antaa hämätä arvioitaessa hänen jatkomahdollisuuksiaan JYP:ssä. Mutta jos ulkomaalaisesta halutaan täysi hyöty irti, olisi myös kovuutta saatava lisää. JYP:n ollessa muutoin sangen pienikokoinen joukkue, tiettyä äijämäisyyttä olisi hyvä saada. Müllerilla on raamit siihen, mutta arvoitus vielä on, riittääkö luonto.

» Lähetä palautetta toimitukselle