Mielipide

Tapparan sankari, KalPan konna

LIIGA / Kolumni
Otso Rantakari oli kolmannessa finaalissa esillä sekä hyvässä että pahassa. Nuori puolustaja laukoi Tapparan voittomaalin kolmannen erän loppuhetkillä, mutta selvisi jäähyttä ensimmäisen erän polvitaklauksestaan Alexander Ruuttuun.

Jääkiekko on tunteita ja tarinoita. Otso Rantakari nostatti kolmannessa finaalissa runsaasti molempia.

Tappara-leirissä 23-vuotias puolustaja nousi sankariksi iskettyään näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi ottelun voittomaalin ylivoimalla aivan kolmannen erän lopulla. Sankariasetelmaa korosti entisestään se, että Rantakari oli ennen osumaansa kiekollisena epävarma, eikä saanut aiemmilla ylivoimilla toimitettua kiekkoa maalille asti.

KalPa-miehistön silmissä Rantakari on konna, koska puolustaja selvisi ilman jäähyä ja kurinpidollisia jatkotoimenpiteitä Alexander Ruuttuun kohdistuneesta polvitaklauksesta ja nousi vielä ottelun ratkaisijaksi.

Avausvoiton ja dramaattisten käänteiden myötä henkinen yliote on Tapparalla. KalPan on kuitenkin unohdettava Rantakari ja kolmas finaali.

Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi toteaa päätöksessään, että polvitaklauksen tunnusmerkit täyttyvät, mutta tilanteessa ei ole tahallisuutta.

Joka tapauksessa KalPa-hyökkääjä Ruutun kausi on päävalmentaja Pekka Virran mukaan ohi, ja Tappara sai kavennettua finaalisarjaa. Pahinta, mitä KalPa voi tässä tilanteessa tehdä, on jäädä rypemään kärsimässään vääryydessä.

Avausvoiton ja dramaattisten käänteiden myötä henkinen yliote on Tapparalla. KalPan on kuitenkin unohdettava Rantakari ja kolmas finaali ja pystyttävä kanavoimaan kaikki turhautuminen sekä raivo järkevään pelaamiseen.

Jo ennen Rantakarin ratkaisumaalia kolmas finaali oli tunnelmaltaan kuuma, ja päätössummerin soitua Blake Parlett ja Mikko Nuutinen ottivat vielä nahistelusta käytösrangaistukset. Kolmannen finaalin tapahtumat eivät ainakaan vähennä jännitettä Kuopiossa pelattavassa neljännessä finaalissa.

Tappara saa myös takaisin kokoonpanoonsa Veli-Matti Savinaisen, joka varmasti mielellään osallistuu mahdollisiin jälkipeleihin ja torikokouksiin. Tökkiminen ja vastustajan provosointi kuuluvat asiaan, mutta ylilyöntejä ei toivottavasti nähdä.

Sankarit auttavat joukkuetta enemmän kuin konnat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös