Mielipide

Tappara osti palasen mestaruutta - riittääkö kärsivällisyys?

LIIGA / Kolumni
Veli-Matti Savinainen on Tapparalle suuri uhka, mutta vielä suurempi mahdollisuus.

Veli-Matti Savinainen on pelaaja, joka tiukan paikan tullen pelaa vaikka ottelun viimeisen viisiminuuttisen. Vaikea häntä olisi kentältä pois saadakaan, sillä hyökkääjä ei suostu tulemaan vaihtoon, vaikka kroppa niin käskisi.

Veli-Matti Savinainen on pelaaja, jolla on hirmuinen laukaus. Häntä on aikoinaan Ässien joukkueessa kutsuttu vaatimattomasti lisänimellä stamkos. Veli-Matti ei vain aina muista laukoa; se ei ole hänelle luontaista. Silloin kun laukomisen vaihtoehto muistuu mieleen, kiekko on yleensä maalissa. Olli Palolan luistimiin Savinaisesta ei silti ole.

Jos Tappara on hankkinut 29-vuotiaan Savinaisen ensisijaisesti maalintekijäksi, hankinta on täysi huti.

Veli-Matti Savinainen on pelaaja, joka ei aina muista syödä aamupalaa. Vaikeimmillaan asia on silloin, kun jääkaappi on tyhjä. Viime keväänä hän oli maajoukkuepeleissä täysin pihalla, koska hän oli vetänyt KHL-joukkueessaan nelosketjun sentterin roolia.

Jos Tappara on hankkinut 29-vuotiaan Savinaisen ensisijaisesti maalintekijäksi, hankinta on täysi huti. Maalit tulevat sivutuotteena, jos niitä on tullakseen. Liigakartalla näpertelevästä rimpulasta voimahyökkääjäksi itsensä kehittäneen Savinaisen suurin vahvuus on hänen asenteensa. Savinaisen ura on pahassa syöksykierteessä, mutta lopulta asia on varsin yksinkertainen.

Karri Kiven pelastama Savinainen on pelaaja, joka taistelee viimeiseen asti. Tappara-fanit muistanevat tämän tosiseikan keväästä 2013. Ja jollei viimeiseen asti ole riittävästi, sitten Savinainen taistelee hieman lisää.

Veli-Matti Savinainen on pelaaja, joka tarvitsee keskimääräistä enemmän rakkautta ja välittämistä osakseen. Jos hänelle antaa mahdollisuuden loistaa omilla vahvuuksillaan, hän myös tekee niin. Jos Jussi Tapola joukkoineen ymmärtää tämän ja antaa Savinaiselle aikaa noin 20 ottelua ensimmäisen maalin tekemiseen, Tapparalla on käsissään korvaamaton palanen.

Tappara ei etenkään Jukka Rautakorven aikana ollut kuuluisa kärsivällisyydestään. Tapola on tuonut tähän muutosta, joka on uusimman hankinnan kohdalla suorastaan pakollinen. Yksi asia on varma. Stephen Dixonin elämä helpottui juuri huomattavasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös