Mielipide

Tappara on Otto Koivulan verran alakynnessä

LIIGA / Kolumni
Hallitsevan mestarin kärkihyökkääjät ovat vasta heräämässä pudotuspelikevääseen, kun Ilveksen 18-vuotias tulokashyökkääjä Otto Koivula ratkoo otteluita lähes liukuhihnalta.

Tapparalla piti olla ylivertainen pelaajamateriaali Ilvekseen verrattuna, ja puolivälierien paikalliskamppailujen vain pakollinen askel matkalla mestaruuteen. Hallitseva mestari on kuitenkin tappiolla ottelusarjassa ja tarvitsee kaksi pakkovoittoa edetäkseen välieriin.

Tappara on alisuorittanut koko joukkueena, mutta erityisen huolestuttavaa on kärkihyökkääjien kooma. Runkosarjassa paikallispelejä ratkonut Veli-Matti Savinainen sentään on osunut kahdessa peräkkäisessä pelissä, mutta vain toinen otteluista on päättynyt Tapparan voittoon, joten tyytyväisyyteen ei ole aihetta.

Aiemmin urallaan isoja pudotuspelimaaleja iskenyt Henrik Haapala on edelleen maaleitta. Kärkihyökkääjistä Kristian Kuusela, Teemu Nurmi ja Jukka Peltola ovat iskeneet vain maalin mieheen.

Runkosarjan perusteella ei olisi uskonut, että Tappara kaipaisi näin kipeästi ratkaisijoita − pelaajia, jotka nousevat esiin tiukassa paikassa ja voittavat otteluita.

Tappara-leirissä odotetaan kuumeisesti, kuka tekee ottokoivulat. Ensimmäinen − ja mahdollisesti viimeinen − mahdollisuus on perjantaina.

Ilveksellä ei ole tällaista huolta, sillä kevään yllättäjällä on oma ratkaisijansa: 18-vuotias Otto Koivula.

Tulokashyökkääjä on ollut isossa roolissa kaikissa Ilveksen voitoissa Tapparaa vastaan. Kolmannen ottelun jatkoerässä Koivula iski röyhkeällä yksilösuorituksella voittomaalin. Samantyylisellä ratkaisulla isokokoinen hyökkääjä laukoi ensimmäisessä kohtaamisessa tärkeän tasoitusmaalin.

Viidennessä pelissä Koivula osoitti todellista kylmäpäisyyttä. Vain vajaat pari minuuttia Tapparan tasoituksen jälkeen Koivula nöyryytti Tappara-puolustusta maalin edessä syöttämällä Tapio Laaksolle tyhjälle takatolpalle. Viileä ratkaisu lannisti Tapparan ja käänsi ottelun, vaikka Koivula ei suorituksestaan voittomaalimerkintää saanutkaan.

Runkosarjassakin Koivulan kymmenestä maalista kuusi oli ottelun voittomaaleja, joten nuorella hyökkääjällä riittää sekä tahto että osaaminen ratkaisemaan otteluita.

Tappara-leirissä odotetaan kuumeisesti, kuka tekee ottokoivulat. Ensimmäinen − ja mahdollisesti viimeinen − mahdollisuus on perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös