TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00
Mielipide

Tappara ei kaadu loukkaantumisiin − Rauhala tuorein esimerkki hyödyntämättömästä potentiaalista

LIIGA / Kolumni
Keskushyökkääjä Otto Rauhala pelaa jo kolmatta kauttaan Tappara-miehistössä, mutta peliaika on jäänyt pieneksi. Jan-Mikael Järvisen loukkaannuttua Rauhalan rooli on kasvanut, ja nuorten maailmanmestari on käyttänyt sen hyvin. Kolmessa pelissä on syntynyt neljä maalia.

Toisen epäonni on toisen onni. Otto Rauhala on ollut runkopelaaja Tapparan kokoonpanossa jo kaudesta 2014-15, mutta rooli on ollut pieni. Kuluvalla kaudella 21-vuotias keskushyökkääjä on jo saanut aiempaa laadukkaammat ketjukaverit, mutta isomman roolin Rauhala sai vasta kärkisentteri Jan-Mikael Järvisen loukkaantumisen jälkeen.

Näytönpaikkansa Rauhala on käyttänyt todella hyvin. Kolmessa viime ottelussa on peliaikaa kertynyt aiempaa enemmän, ja Rauhala on viikon aikana iskenyt yhteensä neljä maalia. Koko kauden saldo on viisi osumaa, ja liigauralla on syntynyt ennen tämän viikon tehohetkeä saman verran kuin kolmessa viime pelissä yhteensä.

Rauhala on todistanut, että pystyy auttamaan joukkuetta myös isommalla peliajalla ja hyökkäävämmässä roolissa.

Tällainen maalivire on siis Rauhalan kohdalla poikkeuksellista.

Rauhala on Liigassa profiloitunut luotettavaksi alempien ketjujen työmyyräksi. 180-senttinen hyökkääjä pärjää hyvin kaksinkamppailuissa ja on kelpo aloittaja sekä alivoimapelaaja.

Maalintekopotentiaali tuli jossain määrin yllätyksenä, vaikka nuorten maailmanmestari vuosimallia 2014 takoikin vielä nuorten sarjoissa ja alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa hyviä tehoja.

Lukkoa vastaan maali syntyi läpiajosta. KooKoo-pelissä Rauhala iski maalin näppärän yksilösuorituksen päätteeksi. Sportia vastaan nuori hyökkääjä oli maalin edessä kärppänä ja viimeisteli ensimmäisen osuman ohjauksella sekä toisen ylivoimalla paluukiekosta.

Järvisen kaltaista kikkakonetta ja ylivoiman pyörittäjää Rauhalasta tuskin hetkessä kehittyy, mutta viime peleissä Rauhala on todistanut, että hän pystyy auttamaan joukkuetta myös isommalla peliajalla ja hyökkäävämmässä roolissa.

Todennäköisesti Tappara hakee vielä vahvistuksia, jotta kokoonpano olisi pudotuspelejä ajatellen riittävän leveä.

Rauhalan ja Joona Luodon kaltaiset nuoret tasonnostajat ovat kuitenkin osoittaneet, että laatua ja osaamista on nykyjoukkueessakin riittävästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös