Mielipide

Tähtien tuuraajasta Stanley Cup -finaalien ratkaisijaksi - Lars Eller kirjoittaa hienoa kiekkotarinaa

NHL / Kolumni
Washington Capitals on saanut Lars Ellerissä superratkaisijan, joka nousee esille, kun joukkue häntä eniten tarvitsee.

Kuule vänskä. Mis sie tarviit oikeen hyvvää miestä, täs siul on sellane.

Washington Capitalsin tanskalaishyökkääjä Lars Ellerin otteet NHL-kevään huipennuksessa ovat palauttaneet elävästi mieliin erään Väinö Linnan klassikkoromaani Tuntemattoman sotilaan tunnetuimmista repliikeistä.

29-vuotias juutti pelasi Capitalsin riveissä yhtä ottelua vaille täyden runkosarjan ja keräsi mukavat tehot 18+20=38. Itse asiassa hän pelasi tehokkaimman runkosarjansa sitten työsulkukauden 2012-13, jolloin syntyi 30 pistettä 46 ottelussa.

Mutta pudotuspeleissä tahti on kiihtynyt eksponentiaalisesti.

Kun kautta on jäljellä vielä kolmesta viiteen ottelua, on Eller lähes piste per peli -tahdissa. 21 ottelua, 17 tehopistettä.

Eller on osoittanut olevansa valmis, kykenevä ja halukas ratkomaan kiekkohuuman kliimaksia joukkueelleen

Huomionarvoista Ellerin keväässä on ollut hänen tasonnostonsa silloin, kun joukkue on sitä kaivannut.

Kun ruotsalaistaituri Nicklas Bäckström paranteli vammojaan konferenssifinaalisarjan alkuvaiheilla, paukutti Eller kolmeen ensimmäiseen Tampa Bay Lightning -otteluun yhteensä viisi tehopistettä. Toisessa kamppailussa tanskalainen hurjasteli maalin ja kaksi syöttöä.

Ja kun venäläisässä Jevgeni Kuznetsov jätti toisen Stanley Cup -finaaliottelun kesken loukkaantumisen vuoksi avauserässä, nousi jälleen parrasvaloihin mies tanskanmaalta: Ellerin kolmen tehopisteen ilta tasoitti finaalisarjan ja ryösti kotiedun Vegas Golden Knightsilta vapaan maailman pääkaupungin ylpeydelle.

Yksikään joukkue maailmassa ei haluaisi menettää Kuznetsovin kaltaista supertaitoa sairastuvalle, mutta huippuvireinen Eller tarjoaa sopivan ensiavun tuohon luopumisen tuskaan.

Capitalsin oma Antti Rokka on nimittäin osoittanut läpi kevään tosipelien olevansa valmis, kykenevä ja halukas ratkomaan kiekkohuuman kliimaksia joukkueelleen.

Aika velikultia, niin Lars Eller kuin pienviljelijä Kannakseltakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös