Mielipide

Sweatt odottaa itseltään paljon

LIIGA / Kolumni
TPS sai alkuviikolla kaipaamansa vahvistusta puolustukseen, kun Lee Sweattin paluu Aurajoen rannalle varmistui. Jenkkipakki uhkui pelihaluja Tappara-pelin aattona.

Toissakaudella turkulaisten takalinjoilla säväyttänyt Lee Sweatt kiekkoili alkukauden Riian Dinamossa. Latviassa palaset eivät kuitenkaan osuneet aivan paikalleen.

– Joukkueella oli paljon ongelmia. Varsinkin alkukaudella hävisimme paljon pelejä. Valmentajan potkuista huhuttiin ja muutenkin organisaatiossa kuohui. Ulkomaalaisvahvistukset ovat siinä liigassa ensimmäisinä syntipukkeja. Joskus asiat eivät vain suju, tuumii Sweatt.

Turussa Sweatt opittiin tuntemaan vahvasti hyökkäävänä pakkina. KHL:ssä ongelmat kasautuivat, eikä Sweatt päässyt pelaamaan vahvuuksiensa kautta.

– Koska ongelmia oli, peliäni myös rajoitettiin paljon. Valmentaja halusi minun pelaavan äärimmäisen ristitöntä peliä. Kuitenkin hyökkäystentukeminen on tärkeä osa peliäni, Sweatt kertoo.

Paluu oli helppo

Paluu Turkuun oli Sweattille mieluinen. Paluu musta-valkoisiin väreihin ei ole tuottanut ongelmia.

– Oli helppo tulla takaisin Turkuun. Kotiutuminen on sujunut hyvin. Koko joukkue on ottanut minut erinomaisesti vastaan, Sweatt kehuu.

Mieheen kohdistuu Turussa kovat, ehkä turhankin kovat, odotukset. Puolustaja itse ei kuitenkaan tilannetta hätkähdä.

– Aavistelinkin etukäteen, että minulta odotetaan jotain. Se on okei, odotan itsekin itseltäni hyvää peliä. Ammattilaisurheilijan vain tarvitsee kestää paineet. Onnistuin viimeksi Turussa hyvin. Se tuo itseluottamusta tälläkin kerralla, vakuuttaa Sweatt.

Myös loppukauden tavoitteet ovat selviä. Menestys kiinnostaa uusvanhaa TPS-kasvoa.

– Tarkoitus ei olisi pelkästään päästä pudotuspeleihin vaan myös menestyä niissä. Se on minun tavoitteeni. Haluan auttaa TPS:aa tälläkin kerralla voittamaan mahdollisimman monta peliä, Sweatt päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle