Mielipide

Suunta on eteenpäin... vai minne?

Muut Sarjat / Kolumni
Suomalaisen jääkiekon alasarjoja on viime vuosina muokattu rajulla kädellä. Lohkojaot ja sarjajärjestelmät vaihtuvat alituisesti, milloin puhutaan lisensseistä ja milloin ulkomaalaisjoukkuiden nostamisesta Mestikseen. Monen huulilla on kuitenkin kysymy: Mikä on Suomi-kiekon suunta?

Naantalissa ei tänä vuonna pelata Suomi-Sarjaa
Jani Mesikämmen

Viimeisen vuoden aikana suomalaisessa alasarjakiekkoilussa (Mestis-3.divisioona) on tapahtunut hälyttävä määrä sarjasta luopumisia. Sarjasta luopumisuutisia on kantautunut ainakin Naantalista ja Pirkkalasta, joiden edustusjoukkueet pelasivat vielä mennellä kaudella Suomi-Sarjaa. Myös Mestiksen joukkueista Jokipojissa on murehdittu taloushuolia, puhumattakaan oululaisseura Kiekko-Laserin viimetalvisesta konkurssista.



Suomen Jääkiekkoliiton korkeimmalle sarjatasolle Mestikseen on samaan aikaan sorvattu merkittäviä uudistuksia. Pelaajien oikeusturvaa ja joukkueiden toiminnan puitteita on koetettu kohentaa SM-Liigasta lainatulla lisenssi-idealla. Samalla Jääkiekkoliitto on suostunut pilottikokeiluun Etelä-Korean jääkiekkoliiton kanssa. Ensi vaiheessa Mestis vastaanottaa koevisiitille useita korealaispelureita. Jatkossa on mahdollista, että sarja saisi kokonaan uuden, korealaisen, joukkueen.



Kysymys tiivistyy siihen, onko Suomen Jääkiekkoliitolla tarkoituksena viedä kilpasarjojaan kilpailullisesti eteenpäin, vaiko muuttaa niistä kokeilualusta kaupalliselle SM-Liigalle ja ulkomaisille kiekkopäättäjille?

» Lähetä palautetta toimitukselle