IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00
Mielipide

Superlupaus Rajala avasi maalitilinsä

LIIGA / Kolumni
Ilveksen vasta 17-vuotias lahjakkuus Toni Rajala iski uransa ensimmäisen SM-liigamaalin, kun Ilves voitti Lukon 4-2.

Ilves löi Lukon pudotuspelipaikkojen kannalta huipputärkeässä ottelussa lukemin 4-2. Tupsukorvat hallitsivat peliä miltei 50 minuuttia täydellisesti, mutta Lukko kiri lopulta kahden maalin päähän. Ilveksen kolmosvitjan laidoilla pelasivat nuoret Toni Rajala ja Antti Roppo. Keskushyökkääjänä toimi Jesse Niinimäki.

– Aika hyvin saimme painetta [Lukon puolustajiin]. Ei tarvinnut niin paljoa pelata puolustuspäässä, Rajala arvioi ketjunsa peliä.

– Hienot fiilikset jäi pelistä. Kolmannessa erässä heitettiin jo vähän pyyhettä kehään.

Ketjun johtaja Niinimäki tarjoili hyökkäyspäässä maukkaita syöttöjä nuorille ketjutovereilleen ja sekä Rajalalla että Ropolla oli useita paikkoja avata maalitilinsä liigassa.

– Vaihdossa jo puhuttiin, että kyllä se sieltä vielä tulee se maali. Tässä oli jo kuitenkin aika paljon pelejä alla, niin pieni apina oli selässä, Rajala muisteli tunnelmia ennen osumaa.

Ajassa 48.15 se sitten lopulta tapahtui. Kiekko löysi tiensä Petri Vehasen selän taakse ja Hakametsä repesi valtaviin suosionosoituksiin. Joonas Lehtivuori lähetti pitkän syötön Lukon puolustajien välistä pystyyn. Rajala otti syötön haltuunsa selkänsä takaa kovasta vauhdista, kiepahti ympäri ja spurttasi karkuun puolustajilta. B-pisteiden välistä lähtenyt voimakas rannelaukaus painui Vehasen kilpikäden yläkulmaan ja ketjutoverit hakivat kiekon talteen.

– Oli varmasti uran hienoin hetki, kun en ole oikein voittanutkaan mitään. Melkein siinä itku tuli. Itselläni hieman sen jälkeen paketti levisi, kun oli niin upea fiilis, Rajala fiilisteli tähtihetkeään.
Pieni reikä näkyi mailakäden puolella, ei sitä sen kummemmin ollut scoutattu.

Ilveksen kokoonpano eli siirtorajan loppupuolella, kun Sami Torkki jätti joukkueen ja siirtyi Ruotsiin. Tämä avasi nuorukaisille enemmän tilaa kokoonpanossa.

– Kokemusta lähti, mutta nuoruuden intoa tuli tilalle. Oli hienoa, kun pääsi pelaamaan enemmän, Rajala pohti.

Ilves lähti viettämään saunailtaa liigan jäädessä maaottelutauolle, mutta Toni Rajalan tauko jää lyhyeksi. Hänet on nimittäin valittu U-18 -maajoukkueen Ruotsissa pelattavaan viiden maan turnaukseen mukaan.

– Se on kova turnaus. Kaikki hakevat jo kisaryhmiä kasalle. Meillä on kuitenkin hyvä joukkue ja MM-kisoihin lähdetään mitali mielessä, nuorisomaajoukkueiden tehotykki kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle