TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00
Mielipide

Suomi-sarjalaiset ja Mestis-joukkueet kohtaavat Keravan turnauksessa

MESTIS / Kolumni
Keravan turnauksessa Suomi-sarjan joukkueet haastavat tänäkin vuonna Mestis-joukkueita. Turnauksessa Suomi-sarjan edustajina ovat HC Keravan lisäksi Tuusulan TuusKiekko ja nousijajoukkue Porvoon Hunters. Mestis-joukkueista paikalla ovat Heinolan Kiekko, Kiekko-Vantaa ja Kotkan Titaanit.

Turnauksessa ottelut pelataan kahden erän pituisina. Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, joista lohkovoittaja pelaa välierissä toisen lohkon kakkosta vastaan. Voittajat jatkavat näistä loppuotteluun ja häviäjät pelaavat vielä pronssipelin.

Viime vuonna Kiekko-Vantaa voitti turnauksen finaalissa Salamat. Muista tänä vuonna mukana olevista joukkueista HC Kerava hävisi pronssiottelun ja HeKi päätyi lopulta sijalle viisi.

Lohko A - Hunters ja TuusKi mielivät Titaanien päänahkaa

Kotkan Titaanit lähtee selvänä ennakkosuosikkina A-lohkon kamppailuihin. Viime viikonloppuna Vantaan turnaukseen osallistunut ja siellä toiselle sijalle sijoittunut kotkalaisjoukkue joutuu lähtemään Keravalle varsin pienellä pelaajaringillä. Poissaolijoita pyritäänkin paikkaamaan omilla junnuilla sekä yhdellä uudella pelaajalla.

Debyyttinsä titaanijoukkueen riveissä Keravalla tekee Jukureissa try-outilla ollut, mutta ilman sopimusta jäänyt ja sen jälkeen Kotkaan siirtynyt keskushyökkääjä Simo Karjalainen, joka pyrkii viikonlopun aikana vakuuttamaan seura- sekä valmennusjohdon tarpeellisuudestaan.

Kotkalaisten poissaolijoiden lista on varsin mittava. Keravalta jäävät takuuvarmasti pois polvivaivaiset maalivahti Jaakko Valkama ja keskushyökkääjä Jaakko Viljanen. Pikkuvammoista viime aikoina kärsineet Mikko Haapanen, Joni Kulmakivi, Mikko Horto, Ari Kovanen ja Tuomas Takkula ovat myös mitä ilmeisimmin sivussa. Edellä mainittujen lisäksi Suomen armeija tarvitsee Jyri Seppisen pelisuorituksia ja try-outilla oleva nikkarihyökkääjä Matt Bahen jää pois muista syistä.

- Keravan turnaus tulee meille hieman huonoon aikaan, sillä paljon on vakiokokoonpanon pelaajia poissa riveistä. Sen takia me joudutaankin paikkaamaan poissaoloja omilla A-junnupelaajilla, jotka pääsevät näyttämään taitonsa isoissa ympyröissä. Itse turnauksen otteluista en paljon odota, sillä varsin väsynyt sakki sinne täältä Kotkasta lauantaina tulee eli tulokset voivat olla mitä ovat. Pelaajakierrätystä ja ketjurulettia tulee mahdollisuuksien mukaan tapahtumaan varsin paljon, kiteytti kotkalaiskuulumiset Titaanien päävalmentaja Jari Helle.

Haastajista TuusKi on pitänyt jälleen tänä kesänä tuttua linjaa. Joukkue ei paljoa ole tiedottanut pelaajapolitiikastaan, mutta mitä ilmeisimmin ei suurempia muutoksia viime kauden kokoonpanoon ole odotettavissa. Joukkueen valmentajana toimii tulevalla kaudella Pekka Siikala, jolta löytyy kokemusta muun muassa Kiekko-Vantaan valmennusringissä toimimisesta.

Suomi-sarjan nousijajoukkue Porvoon Hunters on onnistunut kasaamaan varsin mielenkiintoisen kokoonpanon tulevalle kaudelle. Joukkueen kokonpanossa esiintyy Italiassakin kiekkoa pelannut Joni Petrell. Porvoolaisilla on riveissään myös muutamia Mestistä tahkonneita pelaajia Harri Alakotilan, Tommi Sieversin ja Jussi Minkkisen johdolla. Joukkueen valmentajana jatkaa muutama kausi takaperin Järvenpään Haukkoja luotsannut Jan Lehti.

Lohko B - Isännät lähtee haastamaan Mestis-joukkueita

HC Keravan ensimmäinen kausi Suomi-sarjassa oli lupauksia herättävä ja joukkueen kokoonpano ei ole yhtään viime kaudesta heikentynyt. Keravalaisjoukkueessa pelaa paljon Mestistä sekä Vantaalla, että Järvenpäässä tahkonneita pelaajia sekä muutama SM-liigassakin vuosien saatossa esiintynyt pelaaja. HC Keravan avainpelaajiin kuuluvat ilman muuta puolustaja Tero Paappanen sekä täksi kaudeksi Keravalle tullut Tommi Jäminki.

Viime viikonloppuna Vantaan turnausta isännöinyt ja pronssimitalit napannut Kiekko-Vantaa lähtee Keravan turnaukseen tiiviillä kolmen kentällisen miehistöllä. Joukkueen riveissä esiintyy ensi kertaa JYPin liigamiehistöstä Vantaalle siirtynyt voimahyökkääjä Riku Rahikainen. Rahikaisen lisäksi vantaalaisten riveissä pelaa Keravalla myös Mikko Kainulainen, joka joutui huilaamaan viime viikonlopun kotiturnauksen.

Vantaalaisjoukkueen sairaslista on pitkä kuin nälkävuosi. Tämän takia Kiekko-Vantaa lähteekin Keravalle vain kolmella kentällisellä. Poissa pelaavasta kokoonpanosta ovat kovan tärskyn kotiturnauksessaan saanut puolustaja Jan Hagelberg, peukalovammaa poteva puolustaja Jani Södö sekä niinikään puolustuksessa luutiva Teemu Kolehmainen, joka lepää harjoituksissa sattuneen selän venähtämisen vuoksi. Puolustuksessa nähdäänkin mukana seuran oma A-juniori Jani Roos. Hyökkäyspäästä nimekkäin loukkaantunut on edelleen selkäleikkauksesta toipuva Jussi Haapasaari.

- Tavoitteena Keravalle lähdettäessä on oman pelityyliin sisäistäminen ja oppiminen. Liikkeelle lähdetään melko kapealla materiaalilla ja tarpeen tullen paikkaajia otetaan omista A-junioreista. Mutta kyllä kolmella kentällisellä pärjätään, jos ei lisäloukkaantumisia tule, sillä peliaika turnauksessa on 2 x 20 minuuttia, joukkueen apulaisvalmentaja Jouni Ikonen kertoo.

Heinolan Kiekko vahvisti kesän aikana merkittävästi rivejään, kun joukkueen puolustuskalustoon liittyi kokenut kettu Kouvolasta - Jani Keskinen. Keskinen on yksi Mestiksen parhaimmista kiekollisista pakeista. Lisäksi hyökkäys on vahvistunut KOO-VEE:sta siirtyneillä Timo Ruuskalla ja Tomi Pylvänäisellä. Jari Blomberg valmensi viime kaudella ensi kertaa Mestis-tasolla ja varmasti tästä kokemuksesta rutinoituneempana, hän pystyy tuomaan Keravan turnaukseen valmiimman HeKin kuin viime vuonna.

Otteluohjelma:Perjantai 31.8.2007klo. 18:20-19:30 HC Kerava - K-Vantaa

klo. 19:40-20:50 Hunters - TuusKiLauantai 1.9.2007klo. 09:00-10:10 K-Vantaa - HeKi

klo. 10:20-11:30 TuusKi - Titaanit

klo. 11:40-12:50 HeKi - HC Kerava

klo. 13:00-14:10 Titaanit - Hunters

klo. 14:20-15:30 A1 - B2

klo. 15:45-16:55 B1 - A2

klo. 17:05-18:15 Pronssiottelu

klo. 18:25-19:35 Finaali

» Lähetä palautetta toimitukselle