Mielipide

Stephane Da Costa ansaitsee tulla tunnistetuksi Pariisin kaduilla

MAAJOUKKUE / Kolumni
Ranskan MM-turnaus päättyi pettymykseen, kun joukkue ei selvinnyt Pariisissa pelatusta alkulohkosta pudotuspeleihin. Joukkueen otteissa oli kuitenkin läpi turnauksen paljon hyvää − osoituksena siitä oli herra nimeltä Stephane Da Costa.

Ranska jäi MM-kisojen alkulohkossa viidenneksi. Pudotuspelipaikka jäi harmittavan lähelle, sillä kotimaassaan miesmuistiin ensimmäistä kertaa pelannut Ranska jyräsi eteenpäin kovalla kansalistunteella ja palolla.

Monet pelaajat ja joukkueet sanovat kotikisoissaan pelaavansa paremmin tai suuremmalla tunteella, kun katsomossa on tuttuja värejä ja mahdollisesti ystäviä tai perheenjäseniä.

Ranskan joukkueesta näki, että joukkue todella tahtoi näyttää maalleen pystyvänsä pelaamaan kilpailukykyistä lätkää. Parhaiten joukkueen kiimaa ilmensi Stephane Da Costa.

Hyökkääjä taisteli illasta toiseen ja joutui välillä jopa huilaamaan yhden ottelun, ettei homma menisi nurin. Da Costa paukutti kuudessa pelaamassaan ottelussa ranskalaispelaajaksi käsittämättömät tehot 6+4. Esimerkiksi Kanadan paras pistemies Nathan MacKinnon teki vain kaksi pistettä enemmän.

Pariisissa syntynyt Da Costa teki Ranskan jääkiekolle suuren palveluksen − sekä joukkueen että organisaation ja liiton tasolla. Hänen suoritustensa ansiosta on mahdollista, että ranskalainen jääkiekko jatkaa nousuaan kovemmilla satsauksilla ja paremmalla keskittymisellä.

Pariisissa syntynyt Da Costa teki Ranskan jääkiekolle suuren palveluksen

Da Costa on papereissani Pariisin-lohkon paras pelaaja, kun ottaa huomioon hänen henkilökohtaisen merkityksensä joukkueelle.

Kukaan Kanadan, Suomen tai minkään muunkaan joukkueen pelaaja ei merkitse omilleen niin paljon kuin Da Costa.

Stephanen veli Teddy Da Costa sanoi haastattelussa, ettei ole yllättynyt veljensä suorituksista, sillä hän niin hyvä pelaaja ja tekee hulluja asioita kentällä. 

Kohtasin Da Costat kävellessäni Seine-joen ylittävää siltaa turnauksen aikana. Kukaan ei häärinyt veljesten ympärillä pyytämässä nimikirjoituksia tai yhteiskuvia.

On vääryys, ettei KHL:ssä pelaavaa 27-vuotias hyökkääjää tunnisteta Pariisin kaduilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle