Mielipide

Stamkosin loukkaantuminen ei ole maailmanloppu

NHL / Kolumni
Steven Stamkos on poissa 4-6 kuukautta vääntyneen polven takia. Turma tapahtui Detroit Red Wingsiä vastaan varsin harmittomassa tilanteessa.

Mitä nyt tehdään, kysyisi moni. Ei mitään. Steven Stamkos on ollut tällä kaudella todella hyvä, silti ei tehdä mitään. Kanadalaissentterin vamma vaatii leikkaushoitoa ja hän on poissa pitkälle tulevaan kevääseen. 

Ei tämä ole silti maailmanloppu.

Stamkos loukkantui loppuvuodesta 2013 ja missasi Sotšin olympialaiset. Silloin murtui sääriluu. Menneellä kaudella hänelle tuli veritulppa, ja sairastuvan puolella meni loppukausi. Siihen väliin sopii pari vaisumpaa kautta. Vaisumpaa siksi, että häneltä odotetaan jatkuvasti 50 maalin kausia. Edellisen kerran tämä tapahtui kaudella 2012-2013. Tällä kaudella 20 pistettä tuli jo täyteen ja pistetahti oli lupaava kokonaiskuvaa ajatellen. Ei tämä ole maailmanloppu.

Lightning pärjää kyllä

Ensinnäkin, Tampa Bay Lightningilla on järkyttävän laaja kokoonpano. Okei, Stamkosin tasoista pelaajaa ei löydy rosterista. Potentiaalia on muutamalla pelaajalla päästä lähelle Stamkosia ja näin "raahata" muuta joukkuetta. Nikita Kutšerov "raahasi" viime kaudella Lightningia ja joukkue pääsi itäisen konferenssin pudotuspeleihin.

Toisekseen, loukkaantumisia tulee aina. Kaikille joukkueille. Juuri uutisoitiin muun muassa Darren Helmin, Johnny Gaudreaun ja Taylor Hallin poissaolot. Kontaktilajissa tapahtuu, ja välillä sattuu. Joukkueen pitää päästä niistä yli. Jonkun pitää ottaa roolia.

Kolmanneksi, Stamkoksen on kerrottu olevan poissa 4-6 kuukautta. Pikaisella laskennalla NHL:n pudotuspelit alkavat melkolailla viiden kuukauden päästä. Vuoden 2013 loukkaantumisen jälkeen Stamkos kuntoutui ennätysajassa. Mikä nyt eroaa siitä? Voisin melkein lyödä vetoa että "Stammer" pelaa pudotuspeleissä. Kunhan Lightning hoitaa itsensä sinne. Ja hoitavathan ne.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös