Mielipide

Sportin pelaajakuvaukset

MESTIS / Kolumni
Seuraavassa lyhyt analyysi ensi kauden Sport-joukkueesta, pelaaja pelaajalta, pelipaikka pelipaikalta.

PELAAJAKUVAUKSET

Maalivahdit:

Håkan Danielsson

Danielsson on kookas ja peittävä maalivahti. Pyrkii pysymään viimeiseen asti pystyssä ja pienentämään aukot maalissa oikea-aikaisilla vastaantuloilla. Danielssonin torjuntatyyli ei ole mitenkään erityisen näyttävää vaan siitä paistaa enemmänkin halu pysäyttää kiekko keinolla millä tahansa. Harjoitusotteluissa Danielsson on koko ajan parantanut otteitaan ja tulee haastamaan kokeneemman Marko Härkösen peliajasta tosissaan.

Marko Härkönen

Kokenut, liigakokemustakin omaava Härkönen aloittaa Sportissa jo kuudennen kautensa. Härkönen sai sopimuksen Sportiin Timo Laaksoharjun siirryttyä liigajäille IFK:hon. Pienikokoinen Härkönen on parhaimmillaan lähitilanteissa ja silloin kun laukauksia tulee paljon. Heikkouksia voi löytää mailapelistä. Viime kaudella Laaksoharjun kanssa peliajan jakanut Härkönen oli tärkeä mies Sportille loppukaudesta Laaksoharjun loukkaannuttua. Härkösen kokemus, rauhallisuus ja erittäin kova voittamisen halu on joukkueelle suuri vahvuus.

Puolustajat:

Pasi Kuusisto

Joukkueen kapteeni. Erittäin monipuolinen puolustaja. Hyvä kiekon käsittelytaito ja luistelu yhdistettynä hyvään pelinlukutaitoon antaa Kuusistolle edellytykset vahvaan kiekolliseen peliin, joka näkyy niin avauspelissä kuin hyökkäyksissä. Kuusisto pystyy myös tarvittaessa kovaan taklauspeliin, jota esittikin innokkaasti harjoitusotteluissa. Kuusisto oli viime kaudella Sportin toiseksi tehokkain puolustaja ja tehotilaston ykkönen. Kuusisto on yksi joukkueen johtohahmoista. Ensi kaudella peliaikaa on tiedossa runsaasti niin yli- kuin alivoimallakin.

Miika Jämsä

Joukkueen varakapteeni jo monta vuotta. Pelannut Sportin edustusjoukkueessa jo vuosia. Hyvä kiekollisena ja kärkäs hyökkäyksien päättäjä. Vahvuuksia enemmän hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Liike ison koon takia hieman kulmikkaan näköistä, mutta silti erittäin tehokasta. Puolustuksen vanhin pelaaja. Ylivoimalla tärkeä pelaaja.

Mikael Hallbäck

Kokkolalaislähtöinen puolustaja aloittaa Sportissa jo seitsemännen kautensa. Puolustavan puolustajan viittaa olallaan kantava puolustaja on erittäin luotettava ja varma pelaaja takalinjoilla. Yksi sarjan parhaista puolustajista yksi yhtä vastaan tilanteissa. On neljän viime kauden aikana ollut yhdestä runkosarja ottelusta sivussa. On saanut jokaisella Mestiskaudellaan tehotilastoon positiivisen lukeman. Omaa tulisen laukauksen jota valmentaja Sirviö osaa hyväksi käyttää ylivoimalla. Rauhallinen, ei ota turhia jäähyjä.

Juha Mattila

Porilaislähtöinen puolustaja tuli viime kaudeksi Sportiin UJK:sta. Hurjat teholukemat UJK:ssa takoneesta Mattilasta odotettiin uutta kiekollista johtajaa, mutta loukkaantumiset pilasi suunnitelmat. Kauden myötä peliaika pieneni ja lopussa Mattilalla oli vaikeuksia mahtua kokoonpanoon. Vastuun pienentyessä Mattilan panos jäi viime kaudella odotettua pienemmäksi. Mattilalla on kaikki edellytykset nousta huippupelaajaksi Sportissa.

Jarno Kosonen

Sportkasvatti palasi viime kaudella Ruotsista kotiin ja olikin tärkeä lisä Sport-puolustukseen. Tällä kaudella Kososelta odotetaan tehopisteitä ja tuttua virheetöntä peliä. Kosonenhan valittiin edelliskaudella Mestiksen All-Stars-vitjaan hänen pelatessa Hermeksessä, joten edellytyksen suuriin maalimääriin on olemassa. Kosonen pelaa kovaa ja on valmis tiputtamaan vaikka hanskat haasteen tullessa. Peliaikaa tiedossa reilusti. Pelaa Pasi Kuusiston kanssa.

Jon-Christian Smedman

Smedman on todella hyvä luistelija, mutta otteisiin pitäisi saada vielä tasaisuutta. Hyvän ja huonon ottelun ero on vielä suuri. Smedman pelaa Ovaskan tavoin ensi kauden pääasiallisesti A-junioreissa tai mahdollisesti farmijoukkue HC Stormissa.

Eero Ovaska

Nuori ja härkämäisen vahva Ovaska on pelaillut muutamia pelejä edustuksessa jo muutaman vuoden ajan. Päävastuu Ovaskalla on ensi kaudella A-junioreissa. Varmaa peruspeliä esittävä Ovaska on loistava paikkaaja loukkaantumisten sattuessa.

Jussi Heikkinen

Tuleva liigapelaaja. Kiekollisena vahvimmillaan. Omaa loistavan laukauksen niin ranteelta kuin lyöntilaukauksena ammuttuna. Kärkäs viimeistelijä, joka nousee mielellään mukaan hyökkäyksiin. Heikkinen on ollut Sportin puolustuksen kiekollisia johtajia viime kausilla. Sulava luistelu ja hyvä pelikäsitys ovat myös Heikkisen vahvuuksia. Peliaikaa runsaasti tiedossa. Ylivoimalla viivamiehenä.

Hyökkääjät:

Tatu Backman

Kärppä-kasvatti pelasi viime kaudella Suomi-Sarjaa Raahen kiekossa, mutta siirtyi kauden puolessa välissä Kokkolaan ja Hermekseen. Backman oli loppukauden heikosti pelanneen Hermeksen selkeästi pirtein pelaaja. Backman on iso kokoinen ja vahva. Backman haastaa puolustajia mielellään ja omaa hyvän laukauksen. Nopealuistelija omaa myös hyvät, puolustajille myrkylliset, rytminvaihdot. Backman tulee pelaamaan kiekollisessa roolissa todennäköisesti Kristian Hjerpen kanssa.

Mikko Manner

Sport-kasvatti palasi viime kaudeksi Sportiin Tanskan ja Ruotsin kausien jälkeen. Pelinrakentaja tyyppi, joka omaa loistavan pelikäsityksen. Yllättävien ratkaisuiden mies. Ketjukaverit saavat olla hereillä, koska Mannerin lätty saattaa napsahtaa lapaan yllättävissäkin paikoissa. Ylivoimassa rakentelija. Pelaa kiekollisessa roolissa 2-3 ketjussa.

Kristian Hjerpe

Legendaarisen Håkan Hjerpen poika. Odotukset olleet aina todella korkealla. Viime kaudella lunasti lupauksia noustessa ensi kertaa sille tasolle, jolle on mahdollisuuksia. Erittäin taitava pelaaja, joka haastaa vastustajia innokkaasti. Kikkailija, joka ihastuttaa kotiyleisöä monesti näyttävillä suorituksilla. Taso heittelee vielä, mutta silti yrittää aina kaikkensa. Pelaa todennäköisesti Tatu Backmanin kanssa 2-3 ketjussa.

Antti Hildén

Ilveksestä Sportiin siirtyneen Hildénin harteille on lastattu paljon maalintekovastuuta. Hildén pelannee ensi kaudella Patrik Westerbackin rinnalla ja sillä paikalla on Vaasassa tavattu tehdä paljon maaleja. Hildén on nopea, röyhkeä, innokkaasti taklaava pelaaja, jolla on myös edellytykset koviin maalimääriin. Roolistaan huolimatta Hildén on valmis tekemään jäällä kovan määrän töitä. Harjoitusotteluissa maaleja on syntynyt mukavasti ja odotukset ovat korkealla.

Vesa Myllyaho

Kahdensuunnan duunari, joka viime kaudella otti roolia myös maalintekijänä. Pelaa ensi kaudella Westerbackin ja Hildénin kanssa. On ketjussa enemmänkin likaisen työntekijä kuin muut. Edellytykset huippupelaajaksi on olemassa. Myllyaho on erittäin tasapainoinen pelaaja, jolla kaikki osa-alueet ovat hyvin kunnossa. Halutessaan tulevaisuudessa liiga-ainesta. Tappavan tehokas maalin edessä.

Patrik Westerback

Primus Motor. Mestiksen paras pelaaja. 74 syntyneiden Pohjolaleirin paras pelaaja. Älyttömän pelisilmän omaava pelaaja. Syötöt napsahtavat toistuvasti ketjukavereiden lapaan. Laukaus, vaikka sitä harvoin käyttääkin, on todella tulinen. Nopea luistelija ja erittäin sähäkkä. Harhautukset ja kiekonkäsittelytaito aivan omalla tasolla. Mielialapelaaja, jolle liigasopimusta on tarjottu useita kertoja. Loukkaantumisherkkä. Sport-fanien suurin suosikki. Yksi Sportin kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Ylivoiman pääpyörittäjä ja ykkösvitjan sentteri. Tulinen luonne, jolle myös jäähyboksi on tullut tutuksi.

Joni Reinikka

Sport-kasvatti nostettiin viime kaudella paikkaamaan loukkaantumisia. Kiitti luottamuksesta ja oli varsinkin playoffseissa hurjalla pelipäällä. Pienikokoinen Reinikka on varsinainen patukka, joka taklaa kaikkea mikä liikkuu, sen koosta riippumatta. Kotiyleisön suuri suosikki lähinnä peräänantamattoman asenteensa vuoksi. Monesti Reinikan voi nähdä karvaamassa pitkän vaihdon loppuhetkillä kiekon pois ja viimeisillä voiman rippeillä ampua sen pienestä kulmasta kohti maalia. Todella tärkeä joukkuepelaaja. Nauttii yleisön ja joukkuetovereiden arvostusta. Pelaa nelosketjussa rikkovassa roolissa.

Jori Kokkonen

Tuli viime kaudeksi Sportiin valmentaja Arto Sirviön kanssa. Pelaa rikkovan ketjun sentterinä puolustavassa roolissa. Siinä roolissa hyvä pelaaja. Vastuuta tiedossa vastustajien kovia senttereitä vastaan. Kokenut pelaaja, jonka läsnäolo etu joukkueelle. Pelaa todennäköisesti Joni Reinikan ja Pasi Pieninkeroisen välissä.

Pasi Pieninkeroinen

Pasi Pieninkeroinen tuli Sportiin täksi kaudeksi Ahmoista. Suuri kokoinen laituri tulee pelaamaan rikkovan ketjun laiturina. Kovaa yrittäminen on Pieninkeroisen tavaramerkkejä. Suuri kokonsa takia näyttää kankealta. Tilanne nopeus on ja lähtönopeus ei ihan parhainta tasoa. Reinikan ja Kokkosen rinnalla nelosketjussa.

Petri Halme

Kärppä-kasvatti Petri Halme pelasi viime kaudella UJK:ssa ja Suomi-Sarjaa Kiekko-Oulussa. Pienestä koostaan huolimatta Halme on ärhäkkä ja peräänantamaton terrierimäinen taistelija, joka karvaa ja rastaa kovalla innolla. Halme on myös taitava viimeistelijä ja arvokas joukkuepelaaja. Taistelee lähinnä Mikko Mannerin kanssa 2-3 ketjun paikasta.

Niklas Fogström

Sport-kasvatti, joka voitti viime kaudella A-junioreiden SM-sarjan pistepörssin. Seuraa siis Hermanni Vidmanin ja Veli-Matti Otavan jalanjälkiä Sportissa. Taitava pelinrakentelija. Kiekon kanssa parhaimmillaan. Tietynlainen arkuus vaivasi nuorempana, mutta ne ajat ovat nyt takana. Odotukset kotiyleisöllä korkealla. Pelasi Lukon paidassa lupaavia harjoitusotteluita ja jo viime kaudella muutaman liigaottelun. Ensi vuonna takaisin liigaan ja Lukkoon? Pelaa sentterinä 2-3 ketjussa.

Janis Sprukts

190 cm ja 106 kg. NHL-varaus. Latvialainen maajoukkue pelaaja, joka tuli Sportiin Pohjois-Amerikan nuorisosarjoista. Odotetaan hurjia pistemääriä. Mahdollisuuksia vaikka mihin. Tulevaisuuden NHL-pelaaja. Pelaa 2-3 ketjussa laiturina. Pystyy pelaamaan myös keskushyökkääjänä.

Juris Stals

Spruktsin kanssa Sportiin tullut Stals on niinikään NHL-varaus. Tehoja odotetaan. Isokoinen Stals pelaa laiturina todennäköisesti Fogströmin ja Spruktsin kanssa.

Anssi Hietaharju

Sentteri, joka pelaa enimmäkseen A-junioreissa. Iso kokoinen ja kelpo korvaaja, jos loukkaantumisia ilmenee. Tulevaisuudessa tärkeä pelaaja Sportille.

» Lähetä palautetta toimitukselle