Mielipide

Sport kauteen puhtaalta pöydältä

MESTIS / Kolumni
Sportin kesä kului tiiviisti työn merkeissä kulissien takana, tuloksena onnistunut velkasaneeraus ja entistä ehompi jääkiekkojoukkue, myös jäällä.

Jo vuosia on Vaasan Sport yhdistetty seuraaviin sanoihin: Talousvaikeudet, konkurssi, velka… vaan ei enää. Parin viime kauden ajan on taustalla tehty mittaamaton määrä peräänantamatonta työtä pohjalaisella sisulla ja lopputulos on tiedossa. Konkurssin portilta velattomaksi joukkueeksi ja positiivinen tulos. Ensi kauteen Sport lähtee osakeyhtiönä ja tausta-asiat kunnossa. Mikään ihme ei olisikaan näin mittavan ja onnistuneen talouskuurin jälkeen että SM-liiga täyttäisi ison tyhjiön Etelä-Pohjanmaalta ja nostaisi Sportin liigaan. Tähän on kuitenkin turha vielä kurkottaa vaan tähtäin on ensi kaudella pelata näyttävää ja hyvää jääkiekkoa Mestiksessä, jatkaa positiivisen tuloksen tekemistä sekä vahvistaa Sportin markkinoita olemalla koko Etelä-Pohjanmaan oma joukkue.

Mitä muutoksia viime kaudesta?

Sport jatkaa tälläkin kaudella Arto Sirviön luotsaamana. Sirviö valmennusjoukkoineen tarjosi tasaisen joukkueen neljään kenttään perustuen. Joukkue oli taitava mutta hieman pienikokoinen. Tälle kaudelle joukkueen fyysistä olemusta on lisätty kuitenkaan taitotasoa pudottamatta tai pelaajabudjettia korottamatta. Viime kauden joukkueesta mukana on yksi maalivahti ja seitsemän puolustajaa. Tältä osin Sport näyttää olevan viime kauden kaltaisessa kunnossa. Iso menetys tolppien välistä on jo aikaisemmin ennustamamme Timo Laaksoharjun lähtö liigaan. HIFK kutsui Tinden testiin ja ensi kaudelle paikka IFK:n punanutuissa on varma. Kokeneen Marko Härkösen aisaparina esiintyy Tapparan A-junnuista siirtynyt Håkan Danielsson. Suurin vaihtuvuus tällä kaudella joukkueessa on hyökkäyspäässä. Pari paluumuuttajaa saatiin takaisin kun Patrik Westerback palasi yhden kauden mittaisen Ruotsin keikan jälkeen takaisin Sportiin. Mestiksen taitavimman pelaajan titteliä selässään kantava Westerback on selkeä ykkössentteri. Harjoituspeleissä laidalla on viilettänyt Ilveksestä tullut Antti Hildén. Antti kävi Vaasassa jo aikaisemmin neljän ottelun ajan ja näissä peleissä maaliverkko heilahti neljästi. Hildén on myös pienestä varresta huolimatta ronskiotteinen ja peloton. Toisella laidalla pelaa Westerbackin vanha tuttu kahdensuunnan raataja Vesa Myllyaho. Kakkoskenttään on saatu kookas sentteri Hermeksestä, Tatu Backman ja hänen vierellään on nähty nopealiikkeinen Kristian Hjerpe. Toiseen laitaan voidaan sovittaa joko UJK:sta tullut Kärppäkasvatti Petri Halme tai oma poika Mikko Manner. Kolmoskenttään saadaan taitoa iso määrä kun kaksi isoa ja taitavaa NHL-varattua Latvialaista, Janis Sprukts ja Juris Stals, saavat sentteriksi A-junnuissa Lukon paidassa pistepörssin voittaneen Sport-kasvatti Niklas Fogströmin. Neloskentästä löytyy viimekauden joukkueesta tutut Jori Kokkonen ja Joni Reinikka. Toiseen laitaan paikan saa lähes kaksimetrinen Pasi Pieninkeroinen, viime kaudella Ahmoissa pelannut laituri. Ketjusta löytyy laidoilta taklausvoimaa ja aggressiivista peliä ja keskellä kokenut ja järkevä Kokkonen.

Puolustuspäästä löytyy vanhat tutut Miika Jämsä, Mikael Hallbäck ja Jussi Heikkinen. Kaikki monivuotisia Sportin pelimanneja kaikki. Joukkueessa jatkaa myös TuTosta vuosi sitten tullut Pasi Kuusisto joka sai kunnian edustaa Sportia C rinnassaan. Juha Mattila jatkaa myös joukkueen takalinjoilla kuten myös junnuikäinen Eero Ovaska sekä Sportiin kesken viime kauden palannut reipasotteinen Jarno Kosonen. Nuoren Matti Mannerin tilanne on vielä auki, lukuisat loukkaantumiset ovat olleet kehityksen tiellä. Olli Hällfors oli myös tiheästi sairastuvalla ja ensi kaudella Oka pelaakin hieman rennommassa liigassa, Norjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös