Mielipide

SM-liigan häpeällinen peilikuva

LIIGA / Kolumni
Kierros kierrokselta, peli peliltä, farssin suuruus vain kasvaa. Sietokyvyn rajat on ylitetty. Häpeä SM-liiga, on aika herätä.

SM-liiga, sinulle ei riitä mikään.

Sinulle ei riittänyt, että syksyllä mediapaineessa sekoitit puurot ja vellit yhdistäen törkytaklaukset ja pelin hengen mukaiset tappelut yhdeksi samaksi käsitteeksi.

Kirottu olkoon tuo termisi kaukaloväkivalta.

Sinulle ei riittänyt, että kevään korvilla kävelit mediapaineessa yli kurinpitopäätöksen ja linjasit puhtaat taklaukset vääriksi.

Kirottu olkoon tuo kabinettipuuhastelusi.

Sinulle ei riittänyt, että tuomarisi eivät enää uskalla olla lähettämättä miehiä ulos ovista pienenkin pumpulimaisen töytäyksen jälkeen, mikäli vain peluriin on vähän käynyt pipi.

Ei.

Pampers-liiga – silkkisen pehmeä housuun paskoja.

Sinulle on kyllä kerrottu missä olet mennyt pieleen. Suorasanaisesti omien pelaajiesi, valmentajiesi ja faniesi suunnasta. Miksi et halua ottaa onkeesi? Missä rehellinen käsien ylösnosto? Nyt mokasin, aion tehdä konkreettisia muutoksia.

Ironisesti olet tämän kaiken kohun keskellä aiheuttanut vain lisää farssimaisia toimia. Tuomarisi heittävät pihalle entistä enemmän syyttömiä, syylliset jäävät taas rankaisematta. Oikeudenjakajasi eivät uskalla tehdä tiukkoja päätöksiä.

He uskovat kaiken suuren ja mahtavan kurinpidon käsiin. Tuon kurinpidon, jonka päätösvallan olet murentanut. SM-liiga, olet luonut tuomioita jakamaan alistuvia ja pelokkaita vellihousuja.

Tommi Välimaa ja Juha-Pekka Pietilä, olette koomisen farssin uhreja. Ilkka Pikkarainen ja Jordan Henry, teidät taas pitäisi lynkata pelikieltonne pituuksia rankemmin. Teoillanne raiskasitte häpeilemättä kaikkea mitä jääkiekon pitäisi edustaa.

SM-liiga, olet täysin yksin syyllinen alennustilaasi. Olet täysin yksin syypää siihen, että kaukalossa on yhä turvattomampaa, vaikka kovasti yrität kaiken fyysisen kitkeä. 

Olet unohtanut mitä jääkiekko on. Olet unohtanut, että tässä pelissä pelaaja voi loukkaantua ilman rikosta, jopa ilman pahoinpitelysyytettä. Olet sekoittanut pasmasi, et tiedä milloin kaukalossa teurastetaan ja milloin siellä pelataan kiekkoa. 

Kunnioitus on vaipunut kadotukseen. Pelin päälle syljetään, fanit petetään ja pelaajat uhrataan.

Häpeä SM-liiga. Olet horroksessa, olet syväunessa etkä näytä heräämisen merkkejä. Silti ehdit selitellä. Et kunnioita peliä - etkä varsinkaan niitä, jotka todella rakastavat tätä lajia. Riittää, että peilikuvasi on särötön.

Paljastus: sitä se ei ole, se on säpäleinä.

SM-liigan tuore myyntijohtaja Joni Vesalainen, myy tämän farssisarjan nimi välittömästi kun työsi aloitat. Tee se tyylillä, ja pilkkahintaan. Tee se vain siksi, että SM-liiga ymmärtäisi minkä kokoluokan vitsi siitä on kehittymässä.

Pampers-liiga – silkkisen pehmeä housuun paskoja.

Aika herätä SM-liiga. Ennen kuin olet lopullisesti nimiehdotuksen veroinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle