Mielipide

Sinimustaa tekohengitystä

MESTIS / Kolumni
Mestis saattaa kaventua ensi kaudella yhdellä joukkueella. Lempäälän Kisan kuusi kautta kestänyt Mestis-taru kaipaa pelastajaa. Jälleen.

Lempäälän Kisan Mestis-taival on sisältänyt ala- ja ylämäkiä. Enimmäkseen silti on menty vastatuuleen.

Nousukevät ja -kesä 2006-2007 olivat seuralle rankan pohdinnan aikaa ja epäilyksiltä ei vältytty tämän jälkeenkään. Seura on elänyt velkojen kanssa jo pitkään ja viimeisten muutaman vuoden aikaiset lyhennykset ottivat suurta takapakkia tasan vuosi sitten Kisan ajauduttua karsintoihin.

Vuosi sitten arveltiin aikaisen kesäloman maksaneen pisteen olleen jopa 20 000 euron hintainen. Mutta miksi sitten LeKi on nesteessä "vasta nyt"?

LeKin velanlyhennyksien ja kovan talouskurin takaa löytyvät kaksi miestä - kesään saakka managerina toiminut Tuukka Suoniemi ja väistyvä joukkueenjohtaja Mikko Eskola.

Eskolan väistyessä pestistään, kummankaan LeKin entisen puolustajan osaamisesta ei Hakkarissa päästä enää nauttimaan. Kisan kaltaiseen talkoo-organisaatioon on vaikeaa hankkia uusia ja osaavia tekijöitä, mutta tällä hetkellä organisaatio kaipaa onnistunutta rekrytointikesää taakseen.

Jos LeKi menettää kesällä bisnesosaamista, se saattaa menettää myös yhteistyösopimuksensa Tampereen liigaseuroihin. Riitaisa viime kausi Ilveksen kanssa huipentui siirtorajalla, kun tupsukorvat putsasivat sinimustien ykköspelaajat omaan kokoonpanoonsa. Jarkko Näppilä, Atte Pentikäinen, Jere Laaksonen ja Antti Hölli matkasivat Ilvekseen.

Jo pelkästään kaksikko Näppilä - Hölli kokosi ennen siirtorajaa yhteistehoina 31 osumaa ja 55 tehopistettä. Vastapainoksi LeKi sai loppukaudeksi käyttöönsä Ilveksestä Roope Nikkilän ja Anssi Köykkä-Luopan yhdeksän ottelun liigakokemuksen.

Niinpä.

LeKin ja Tapparan yhteisen historian ollessa lyhyempi, kesä tulee olemaan neuvottelupitoinen Kissanmaan suuntaan. Tapparan pelaajamateriaali takaisi Kisalle erilaisen turvan omiin pelaajiinsa, mutta myös palkanmaksajan LeKin tulevalle päävalmentajalle. Olkoon hän sitten Tapparan A-nuorten nykyinen päävalmentaja Janne Saavalainen tai ei.

Mikäli LeKi jää ilman yhteistyösopimusta Tapparan kanssa, Kisan tulevaisuus on jo oikeasti vaakalaudalla.

LeKi näet ei ole roikkunut farmiseurana silkasta pelaajien kierrättämisen ilosta vaan siksi, että se on ollut seuralle elinehto.

LeKi kaipaa pelastajaa sekä taloudellisesti että työpanoksen puolesta. Mikäli seura ei saa riittäviä onnistumisia yhteistyöneuvotteluissa, ei saa mukaan uusia ihmisiä ja vanhat velat jatkavat kummitteluaan, Pirkanmaan Mestis-edustus saattaa jäädä karsintapelejä tahkoavan Nokian PYRYn harteille.

» Lähetä palautetta toimitukselle