Mielipide

Siikalalla mielessä sarjan voitto

MESTIS / Kolumni
KJT TuusKin päävalmentaja Pekka Siikalan mukaan tuusulalaisryhmällä on mielessä vain karsintasarjan voitto.

KJT TuusKin päävalmentaja Pekka Siikalan mukaan joukkueella on hyvät mahdollisuudet nousta karsintasarjan voittajaksi.

– Meillä on ihan hyvät saumat tässä sarjassa. Olen pari vuotta valmentanut Mestiksessä ja tunnen sarjan tason, Siikala toteaa.

Siikalan mukaan joukkueella ei ole liian kovia menestyspaineita.

– Voimme lähteä rennoin rantein pelaamaan otteluita. Toki lähdemme altavastaajina varsinkin Mestis-porukoita vastaan. Nämä kun ovat puoliammattilaisjoukkueita verrattuna siihen, että me olemme enemmänkin amatöörejä.

– Emme kuitenkaan lähde etukäteen häviämään pelejä, vaan tavoitteena on yksiselitteisesti sarjan voitto, kokenut piiskuri painottaa.

Tasaisuus aseena

KJT TuusKin aseet ovat Siikalan mukaan joukkueen tasaisessa kokoonpanossa ja erittäin hyvässä maalivahtikaksikossa.

– Meillä oli Suomi-sarjan paras maalivahtikaksikko. Mutta suurinpana vahvuutena meillä on hyvä joukkueen sisäinen henki ja viisikkopeli, Siikala analysoi.

Siikalan mielipiteeseen onkin helppo yhtyä, sillä maalivahdeista Heikki Kokkonen on pelannut monta vuotta Mestis-tasolla. Lisäksi kurinalainen viisikkopeli leimasi jo viime kaudellakin Siikalan valmentamaa TuusKia.

Muista pelaajista Siikala nostaa esille KJT:n A-nuorista nostetut hyökkääjät Mikko Hyvösen, Antti Suomisen ja Toni Walleniuksen. Trio on onnistunut viime peleissä hyvin ja Siikalan mukaan nyt on pojilla näytönpaikka, miten peli kulkee Mestis-joukkueita vastaan.

Karsintavastustajista RoKi on KJT TuusKin ensimmäinen vastustaja. Siikalan mukaan RoKi pelaa todella aktiivisesti. Puolestaan K-Laser elää ykköskenttänsä varasssa ja HeKi ylivoimansa.

– Mitä olen seurannut RoKin otteluita, niin joukkueella todellakin putki kulkee. Meidän pitää saada kiekko liikkumaan nopeasti, sanoo Siikala.

– HeKillä puolestaan oli Mestiksen paras ylivoima, joten heitä vastaan on syytä pysyä poissa boksista. K-Laseria vastaan lääkkeenä on heidän ykköskenttänsä pimentäminen, mies päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle