Mielipide

Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin voittivat Stanley Cupin Penguinsille

NHL / Kolumni
Pittsburgh Penguins kukisti Nashville Predatorsin lopulta kuudennessa osaottelussa ja uusi mestaruutensa todella väkevän esityksen jälkeen. Joukkueen henkinen voima henkilöityi tuttuun keskushyökkääjäkaksikkoon.

Hurjalla sykkeellä ja ihaltavalla pelirohkeudella pelannut Nashville Predators joutui poistumaan kotihallistaan Bridgestone Arenalta häviävänä osapuolena Pittsburgh Penguinsin voitettua Stanley Cupin finaalien kuudennen osaottelun ruotsalaisten Patric Hörnqvistin ja Carl Hagelinin osuessa katkaisupelissä. Vierasjoukkue Penguins löysi jo viidennen kohtaamisen murskajaisissa tarvittavat lääkkeet voittoon. Nyt se pystyi hyödyntämään niitä myös mylvivän Predators-yleisön edessä. 

Crosbyn lyötyä parastaan pöytään, muu joukkue seurasi perässä. Aivan kuten viime kaudella.

Kun jäälle on laittaa Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin tasoiset keskushyökkääjät, tuloksenteon suhteen ei tarvitse olla huolissaan.

Molempien keskushyökkääjien panos murskaavassa viidennessä osassa oli merkittävä. He tukivat puolustajia esimerkillisesti ja Predatorsilla oli suuria vaikeuksia päästä maalintekopaikkoihin. Sama toistui viime yönä.

Predators joutui luottamaan suoraviivaisiin ja harppuunamaisiin pistohyökkäyksiin. Kantrikaupungin herrat olisivat tarvinneet ykköskeskushyökkääjänsä Ryan Johansenin kokoonpanoon luomaan hyökkäyspäässä tilanteita oivaltavilla syötöillä, mutta loukkaantuminen katkaisi hänen kautensa aiemmin keväällä.

Crosbyn lyötyä parastaan pöytään, muu joukkue seurasi perässä. Aivan kuten viime kaudella. Kapteenin dominointi jäällä oli tutun ylivertaista. Crosbyn ja Malkinin saumaton yhteistyö tuotti sivustaseuraajille kylmiä väreitä, sillä yksi NHL-historian dynaamisimmista kaksikoista teki jäällä mitä tahtoi.

Mykistävää oli eritoten Penguinsin maaleihin pystyvien hyökkääjien määrä. Tositoimiin pudotuspelien aikana päässeistä vain Josh Archibald sekä Carter Rowney jäivät ilman osumia.

Ratkaisuihin pystyivät niin kokeneet kuin pudotuspelien keltanokatkin, kirsikkana kakun päällä pudotuspelien maalipörssin 13 osumallaan voittanut tulokas Jake Guentzel (13+8), joka sivusi tulokkaiden tehopiste-ennätystä pudotuspeleissä. Myös kaiken nähnyt ja peräti neljännen Stanley Cupinsa voittanut Chris Kunitz pelasi jälleen huimalla tasolla.

Maalivahtien taistossa Matt Murray oli virkaveljeään Pekka Rinnettä sen tarvittavan prosentinpuolikkaan verran parempi, vaikka nuorelle kanadalaisvahdille kertyikin finaalisarjassa huippupelastuksia vähemmän kuin Rinteelle.

Murrayn peräkkäiset nollapelit sekä viidennessä että kuudennessa pelissä olivat tiukassa paikassa järisyttävän kova suoritus. Penguinsin suurin haaste tulevina viikkoina on se, kuinka seuran GM Jim Rutherford saa pidettyä vasta 22-vuotiaan Murrayn riveissään, kun laajennusvaraustilaisuus koittaa.

Penguinsin mestaruuden uusiminen oli kaikkinensa uskomaton temppu nykyliigassa. Se tapahtui vieläpä ilman ykköspuolustaja Kris Letangia, joka ei pystynyt pelaamaan pudotuspeleissä lainkaan loukkaantumisen vuoksi. Viimeksi peräkkäisinä vuosina mestaruutta on juhlinut Detroit Red Wings peräti 19 vuotta sitten.

» Lähetä palautetta toimitukselle