Mielipide

Sharks uskoa täynnä Detroitia vastaan

NHL / Kolumni
Stanley Cupin toisella kierroksella Sharks kohtaa autokaupunki Detroitin ylpeydenaiheen, Red Wingsin. Kaikki merkit viittaavat erinomaiseen kahden taitojoukkueen kohtaamiseen, jonka pitäisi lunastaa ne odotukset joita Sharksin ottelusarja Nashvillea vastaan ei täyttänyt.

Ensimmäisellä kierroksella Sharks kohtasi Nashvillen, joka ennakkoasetelmista poiketen oli lähes täysin vastaantulijan asemassa San Josen viedessä sarjan nimiinsä 4-1. Sharksin nimimiehet pelasivat vähintään riittävän hyvin, kapteeni Patrick Marleaun ja pistepörssin kärkinimi Joe Thorntonin molempien tehtyä viidessä ottelussa kuusi pistettä mieheen.

Usein pudotuspelitehoistaan parjattu Thornton jäi Nashvillea vastaan maaleitta (0+6). Suurikokoisen keskushyökkääjän syöttöhanakkuus ei tule kenellekään yllätyksenä miehen kahden peräkkäisen 90 syöttöpisteen runkosarjan jälkeen, ja onkin ihailtavaa miten jatkuvasti vastustajan silmätikkuna ollut Thornton pystyi estelyistä huolimatta tekemään yli pisteen ottelua kohden. Detroitin puolustuskalusto on huomattavasti kokeneempi kuin Nashvillen, joten helpolla eivät pisteet tule jatkossakaan. Kapteeni Marleau teki hienot tehot 3+3 ensimmäisen kierroksen otteluissa, mukaan lukien ottelusarjan voittomaalin.

Sharks lähtee Detroitia vastaan ehkäpä pienoisena ennakkosuosikkina erinomaisesti menneiden runkosarjan ottelutulosten siivittämänä. Erityisesti Detroitin alivoimapeli on ollut haavoittuvainen Sharksin vakuuttavan hyökkäyskaluston edessä. Suurikokoinen ja nopea joukkue pakottaa vastustajan usein vääriin otteisiin, ja turhien jäähyjen minimoiminen onkin Detroitille erittäin tärkeää. Sharks voittaa erikoistilannepelaamisen varsin vakuuttavasti, sillä joukkueen alivoimayksiköillä ei ole juuri ollut ongelmia Detroitia vastaan. Pihviketjun dynamo Mike Grier yhdessä Curtis Brownin kanssa on pitkälti vastuussa vastustajan ykkösmiesten nollaamisesta ja jos Peter Forsberg ja Paul Kariya eivät muodostaneet suurta ongelmaa, voidaan odottaa samoja tuloksia myös Detroitin kärkinimiä vastaan.

Maalinsuulla Sharksilla aloittaa Jevgeni Nabokov, joka esitti vakuuttavia otteita ensimmäisellä kierroksella. Nuori puolustus toimii erinomaisesti maalivahtinsa edessä, erityisesti Marc-Edouard Vlasic on herättänyt huomiota kypsine otteineen. Myös Montrealista hankittu Craig Rivet on osoittanut, että hyvässä organisaatiossa erinomaisten pelaajien seurassa vanhakin vielä vertyy pisteiden tekoon. Oikealta laukova pakki on pelannut hyvää peruspeliä, joka Joe Thorntonin ollessa kentällä tarkoittaa pisteitä.

Sharks pääsee aloittamaan ottelusarjan niin terveellä joukkueella kuin pudotuspeleissä voi odottaa. Jonathan Cheechoo ja Steve Bernier tuskin ovat Nashvillen sikailujen jälkeen aivan täydessä kuosissa, ja usean päivän tauko onkin varmasti tullut tarpeeseen. Detroit puolestaan ei päässe aloittamaan sarjaa aivan kärkimiehistöllään maalinedustan painajaisen Tomas Holmströmin potiessa silmävammaa ja puolustaja Brett Lebdan jalkaansa.

San Jose on ollut läpi kauden liigan paras vierasjoukkue, ja se onkin ottelusarjassa avainasemassa, kun joukkue pyrkii kääntämään Detroitin kotikenttäetua itselleen. Isokokoinen ja vauhdikas hyökkäyskalusto oli jo yhdelle joukkueelle aivan liikaa, nyt vastaan asettuva Detroit jää myös hyökkääjien kokovertailussa jalkoihin. Ottelusarja ratkeaa pitkälti siihen, pysyykö Detroitin iäkkäämpi pakisto kalifornialaisen hyökkäyksen mukana.

Ottelusarja venynee ennemmin pitkään kuin on neljän tai viiden ottelun nopeasti ratkaistu tynkä. Molemmilla joukkueilla on niin paljon henkilökohtaista taitoa, että yhdenkin pelaajan huippuilta voi helposti ratkaista otteluita. Sharksilla on pieni etulyöntiasema fyysisessä pelissä, erikoistilanteissa sekä terveystilanteen osalta. Muistettakoon myös, että Sharks tiputti runkosarjan voittaneen Detroitin vuonna 1994 Jamie Bakerin maalilla seitsemännessä ottelussa. Nykyään Baker kommentoi otteluita osana Sharksin selostajaryhmää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös