Mielipide

Sharks lähtee pudotuspeleihin haastamaan koolla ja liikkeellä

NHL / Kolumni
San Jose saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella country-kaupunki Nashvillen mittelössä, jossa kaksi äärimmäisen taitavaa ja hyökkäyspainotteista joukkuetta ottavat mittaa keskinäisestä paremmuudesta

Pohjois-Kalifornian ylpeyden vahvuutena on kenties liigan suurin ja nopein joukkue. Vastustaja Nashvillekin on erittäin vauhdikas koostumus, mutta Predators ei pärjää pituusvertailussa Sharksin kookkaille pelaajille. Varsinaisia nyrkkisankareita Sharksin riveistä ei löydy, mutta tilannekovuutta pystytään ammentamaan lähes loppumattomasta lähteestä. Liigan parhaimmistoon kuuluva ylivoima ja roimasti kauden loppua kohden parantunut tasakentällisin peluu takaavat, että Sharksia vastaan vastustajan täytyy olla jatkuvasti varpaillaan.

Hyökkäyksen ehdoton ykkösnimi on runkosarjan pistepörssin kakkonen, Joe Thornton joka pelaa tällä hetkellä varsin pysäyttämätöntä kiekkoa – laukaukset löytävät tiensä verkon perille, syötöt napsuvat lapoihin ja suurikokoinen hyökkääjä dominoi kenttää fyysisesti. Laitureina säestävät maalitykki Jonathan Cheechoo sekä vauhdikas Milan Michalek, jotka täydentävät varsin mainion ketjun kokonaisuudeksi josta ei puutu juuri mitään.

Kakkosketjun sentteri Patrick Marleau teki runkosarjassa 32 maalia ja 46 syöttöpistettä, johtaen joukkuettaan kapteenina tiukkoinakin hetkinä. Yhtenä liigan kovimmista pudotuspelipelaajista tunnettu Marleau onkin varmasti jälleen avainasemassa Sharksin jahdatessa mestaruutta.

Puolustus nojaa pitkälti nelikon Scott Hannan, Kyle McLaren, Craig Rivet sekä Marc-Edouard Vlasic varaan. Innokkaasti hyökkäävät Christian Ehrhoff sekä Matt Carle tuovat oman värinsä ylivoimaan. Sharksin pakistoa on kuvattu hieman kokemattomaksi, mutta Craig Rivet’n hankinta kauppatakarajalla helpottaa näitä murheita kovasti. Kokonaisuutena kärkikuusikko on erittäin tasapainoinen ryhmittymä, jonka ei ainakaan runkosarjan otteiden perusteella tarvitse juuri hävetä kenenkään rinnalla.

Jevgeni Nabokov nappasi ykkösmaalivahdin paikan varsin dominoivilla otteillaan runkosarjan viime metreillä. Vesa Toskalan loukkaannuttua Nabokov pelasi juuri niin hyvin kuin kokeneelta menestyvän joukkueen maalivahdilta voi odottaa. Myös Toskala esitti mainioita otteita palattuaan takaisin tositoimiin nivusvaivansa jälkeen, mutta tällä hetkellä Nabokovin syrjäyttäminen on käytännössä mahdotonta.

Sharks päätti runkosarjansa todella vauhdikkaasti, häviten viimeisestä 17 ottelustaan vain kerran varsinaisella peliajalla. Joukkueella oli jopa varaa säästellä pienistä vaivoista kärsinyttä Bill Guerinia pudotuspelejä varten. Thornton pelaa kuin riivattuna, ja on Sidney Crosbyn ohella liigan kuumimpia pelaajia. Viime kesänä hankittu Mark Bell saa puolestaan esittää, että hänestä on vielä pelimieheksi varsin heikon runkosarjan jälkeen.

Ottelusarja on etukäteen varsin vaikea arvioitava, sillä Nashville voi iskuun päästessään olla mahdoton pysäytettävä. Samaa voi sanoa tosin myös Sharksista, ja kun Sharksin puolella ovat muutamat avaintilastot ja huomattava kokoetu sekä tietty henkilöhistoria akselilla Scott Hannan – Peter Forsberg, ei liene vaikeaa povata tasaista sarjaa joka kääntyy kuudennessa tai seitsemännessä ottelussa Sharksin voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös