Mielipide

Selin palauttaa työn ja menestyksen HIFK:hon

LIIGA / Kolumni
Antti Törmänen oli kolme kautta helsinkiläisseuran peräsimessä, tuloksellisesti kaudet olivat mukiinmeneviä. Muistoksi jäi väljy pelitapa. Nyt peräsimessä on Ari-Pekka Selin. Mies, joka sai TPS:n takaisin raiteilleen. Nyt hän yrittää samaa HIFK:ssa.

Helsinkiläisseura ei ole lunastanut koko potentialiaan Kari Jalosen aikakauden jälkeen kuin muutamia kertoja. Jalosen lähdettyä valmentajia on vaihtunut, pelaajia lähtenyt ja tullut. HIFK:ssa on ollut monia erilaisia pelitapoja, jotka eivät ole täysin kuvastaneet sitä, mitä HIFK on halunnut olla.

Tom Nybondas ei ole tunnettu pitkäjänteisestä toiminnastaan, mitä tulee pelaajahankintoihin tai valmentajiin. On tullut monia hutihankintoja ja valmentajia, joilla ei ole riittänyt kompetenssi vaativaan HIFK:n valmentamiseen.

Tällä kertaa Nybondas onnistui hankkiessaan Ari-Pekka Selinin penkin taakse. Selinillä riittää kompetenssi. Helsinkiläisseuran CHL-ottelut tänä syksynä tosin menivät penkin alle, mutta ne taisivatkin tulla liian aikaisin vastaan paljon muutoksia nähneelle joukkueelle. 

Selin sai iskostettua toimivan pelitavan ja toimintakulttuurin TPS:ssä, vaikka turkulaisseura poukkoili edestakaisin häntä ennen. Selin toi rauhan ja tekemisen meiningin Turkuun ja saman hän tuo "Nordikselle".

TPS pelasi Selinin ohjauksella viime kaudella aktiivista ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa. Viime vuosien luomujääkiekko ei ollut ihan sitä, mikä sopisi HIFK:lle. Se oli liian löyhää, liikaa vapauksia antavaa ja seurat joilla oli organisoidumpi pelitapa, näytti HIFK:lle usein kaapin paikan.

Jalosen aikaan HIFK oli yhtenäisempi, organisoidumpi ja sitä myöten menestystäkin tuli.

Selin tuo saman täksi kaudeksi, mutta hieman omilla mausteillaan. Tällä kaudella helsinkiläisseura on työteliäämpi, luisteluvoimakkaampi, kurinalaisempi ja paremmin valmennettu kuin aikaisempina vuosina. Selin tuo myös takaisin HIFK:n identiteetin, joka on aktiivinen, työteliäs ja suoraviivainen.

Joukkue näyttää turhan tylpältä kärjestä hyökkäyksen osalta ensimmäisellä kaudella, mutta toinen kausi Selinin alaisena voi tuoda jackpotin helsinkiläisseuralle. Tällä kaudella laitetaan pelitapa uuteen uskoon, iskostetaan se pelaajien selkärankaan ja ensi kaudella jalostetaan sitä.

HIFK on palaamassa polulle, jolla menestystä tuli Jalosen aikaan. Tämän syksyn CHL-otteluista huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös