Mielipide

SaPKon räväkkä hyökkääjä Joni Lindlöf

MESTIS / Kolumni
Savonlinnaan matkusti kesällä nuori mies, joka oli oppinut kiekkomaailman salat juniorivuosinaan Pohjois-Amerikassa. Huonommin sujunut viime kausi sisuunnutti Joni Lindlöfiä ja hän haluaa näyttää olevansa vielä SM-liigan tasoinen pelaaja. Huumorintajuisen Tappara-kasvatin sydän on edelleen kirveen muotoinen.

22-vuotias nuori hyökkääjä on pelannut koko juniorivuotensa Tampereen Tapparassa, mutta muutama vuosi sitten 15 vuotta lämäreitä laukonut Joni Lindlöf lähti pariksi kaudeksi pelaamaan kovatasoisiin juniorisarjoihin Pohjois-Amerikkaan. Tuolta reissulta jäi käteen paljon.

- No tulihan siellä kaikkea uutta ja ihmeellistä. Kieli nyt tarttui ainakin ja sitten näki, että kuinka niitä hommia oikeen pitäs tehä. Oli tosi hyvä koutsi, Marc Habscheid, kuka oli aika kova piiskaan eteenpäin. Ei saanu kyllä siimaa yhtään, kun koko ajan piti painaa meneen niin helvetisti, Joni muistelee.

- Olihan se nuorelle pojalle hienoo päästä maailmalle, kun sitä ennen oli mamma laittanu ruuat eteen ja pedannu sängyn yms.. Mukavia kavereita oli kans, pääsi hyvin sisään porukkaan, hän hymyilee.

Suomeen palattuaan Lindlöf puki tapparapaidan sijasta päälleen ritaripaidan ja suuntasi Hämeenlinnaan. Seuravaihto oli ajankohtainen armeijan takia.

- Kerho tarjos try-outia ja olin menossa inttiin Parolaan just sillon, joten se oli hyvä vaihtoehto. Sai laiskoteltua sen intin siinä ohessa pois, hyökkääjä naureskelee.

Viime kausi meni penkin alle

Kokkolan Hermeksessä viime kauden pelannut hyökkääjä tunnustaa, että kauheasti ei voinut tämän kauden seuroja valita.

- No ei ollu paljon ottajia tuon edellisen kauden jälkeen, kun ei ne pelit kuulemma kauheen hyvin siä Kokkolassa menny, nuorukainen tunnustaa.

SaPKon kantava voima tunnustaa, ettei tämäkään kausi ei ole ilman notkahduksia mennyt. Jonin mukaan syksyllä pelit alkoivat omalta kohdalta ihan hyvin, mutta ennen joulua alkoi olla vähän hiljaisempaa.

- Pikkusen on ressannu välillä, kun on otettu pannuun aika paljon. Mutta peliaikaa on tullu, niin ei tässä auta muuta kuin laittaa lättyä pussiin, niin saatas niitä voittojakin sitten. Oma tavoitteeni loppukaudella on tehoja ja voittoja, hän pohtii.

Isokokoisen hyökkääjän mielestä Mestiksessä on ihan tarpeeksi joukkueita, mutta tasoerot ovat liian suuret.

- Jos meillä on Sportia vastaan joka pelissä 10 vetoo niin kertoohan sekin jo aika paljon. Mutta minkäs sille sitten voit ja oishan se merkillistä jos kaikki ois yhtä hyviä. Tämän kauden kovimmat vastustajat on Sport ja TuTo. Tosin ollaan me molemmilta pinnoja poimittu, Joni virnistää.

Pelimiehen vahva veikkaus kevään SM-liiganousijasta on Sport tai TuTo.

Ei mikään puolustusintoilija

Sarvipäiden nuori hyökkääjätähti kuvailee itseään pukukopissa vaihtelevaksi pelaajaksi. Välillä kuulemma jaksaa tsempata, mutta jutut ovat niin huonoja, että ei aina pysty huutelemaan.

- Vaikka Tuomaalan Makella on vielä huonommat jutut, Joni huomauttaa.

- Jäällä olen semmonen hyökkäävä pelaaja, puolustaminen tuntuu olevan viä aika vaikeeta, nuorukainen tunnustaa.

- Hyviä puolia kiekkoilijana on puoli nopeet jalat ja semi-taitavat kädet, vaikka en mää kyllä kauheen montaa kikkaa osaa. Jonkinasteista pelisilmää on kans. Huonoja puolia on puolustuspeli. Ja malttia vois olla enemmän, tulee välillä aika turhia kiukkuja jäällä ja se sekottaa peliä sitten aika lailla. Varsinkin kun on noita kymppejä tullu pari jo istuttua, Joni Lindlöf arvioi itseään.

Unelmana porkkanapöksyt ja Hakametsä

Muualla vietetyistä vuosista huolimatta nuori lahjakkuus ei ole unohtanut juuriaan. Halu palata Tampereelle ja SM-liigaan on kova.

- Kyllä minut vielä joku päivä SM-liigassa nähdään. NHL täytyy vielä kattoa. Ei nää mun kädet ny kuitenkaan niin pehmeet oo, Joni virnistää.

Mistä 22-vuotias nuori mies sitten unelmoi?

- Mistäs mää ny sitte… On niin paljon kaikkee hianoo mitä haluis. Oma kämppä tyttöystävän kanssa ja eiköhän sitä muutama pikku-lindlöfkin viä nähdä joku päivä. Ja ne hianot porkkanahousut ois kiva pukee viä päälle joskus, nuorukainen unelmoi silmät sädehtien.

Nuoren huumoriveikon elämä ei ole pelkkää kiekkoa, sillä tekemistä löytyy hallin ulkopuoleltakin.

- Joo, on mulla lepponen työ ja tyttöystäväkin löytyy. Ja on mulla pari kaveriakin, Lindlöf virnuilee.

- 10 vuoden kuluttua Joni Lindlöf on varmaan Hakamettässä. Joko kentällä tai katsomossa, kuuluu kaiken kertova suunnitelma.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös