Mielipide

Sami Salosen ja Matti Ahon mietteitä

LIIGA / Kolumni
TPS:n voitettua Pelicansin lopulta selvin lukemin Jatkoaika oli molempien pukuhuoneiden ovien takana koputtelemassa ja haistelemassa tunnelmia. Tunteiden tulkkeina toimivat Pelicansin Sami Salonen ja Tepsin Matti Aho.

Pelicans aloitti ottelun todella räväkästi. Reiluun kuuteen minuuttiin joukkue oli siirtynyt kahden maalin yllätysjohtoon.

- Juu, alku oli tosi hyvä meiltä. Vaikutti ettei Tepsi ollut liikkeessä eikä muutenkaan ihan parhaimmillaan. Sitten me saatiin kolme jäähyä ihan peräkkäinen ja ne sai kaksi tehtyä eli tasoitettua. Sen jälkeen Tepsikin pääsi peliin mukaan, kertoi Pelicansin kultakypärä Sami Salonen.

Kaanien hyvä alku kuitenkin nollaantui ensimmäisen erän loppuun surullisenkuuluisan päätuomari Sami Partasen kolmeen helpohkoon jäähyyn, jotka Partanen vihelsi vierasjoukkueelle. Salostakin tuomiot tuntuivat kismittävän.

- Noo, siihen on nyt vaikea sanoa. Mutta jos tulee kolme jäähyä peräkkäin, niin ehkä siinä oli tuomarilla aavistuksen herkkä linja siinä kohtaa, Salonen pyöritteli.

Ennen kautta Pelicansin ei sanottu kuuluvan liigaan. Tänään Veikkaaja-lehti oli antanut Pelicansien vierasvoitolle kertoimeksi 12,60. Miltä tuntuu kun oman joukkueen onnistumista pidetään noinkin epätodennäköisenä?

- Itse en seuraa kertoimia, joten en ollut tietoinen asiasta, Salonen sanoi varman kuuloisesti.

Eli kaikki kritiikki ja vähättely valuu kuin sinusta kuin vesi hanhen selästä?

- En keskity kertoimiin, vaan koetan saada kaukalossa homman toimimaan, vakuutteli Salonen.

Matti Aho:"En katso kuka tulee vastaan"

TPS koki ottelussa todella karun alun, kun täysin vastaantulijaksi povattu Pelicans siirtyi kahden maalin yllätysjohtoon. Matti Aho, oliko joukkueen kesken luettu vähän liikaa tämän tiistain Veikkaajaa?

- En mä usko, että me ollaan mitään Veikkaaja luettu. Ei oltu vaan alussa hereillä. Sitten saatiin siihen ylivoimalla pari maalia ja päästiin peliin mukaan, Aho sanoi.

Aho kiisti perusoletuksen, että Jukka Koivun ääni olisi alkanut nousemaan 0-2 tilanteessa

- Ei alkanut. Hän oli aika rauhallinen. Päätettiin vaan yhdessä, että aletaan tekemään hommia. Ei siinä mitään ääntä tarvinnut, kertoi Aho.

Matti Aho on risteillyt pari kautta TuTon ja Tepsin harjoitusringin väliä. TuTon isommassakaan roolissa ei oikein syntynyt tulosta, mutta nyt Ahosta on muotoutumassa vähintään huippujoukkueen kolmoskentän laitahyökkääjä, jolle siunaantuu jopa yli- ja alivoima-aikaa liigassa. Mitä on tapahtunut kesän aikana?

- En tiedä onko siihen mitään ihmeellistä selitystä. Mä olen saanut mahdollisuuden täällä ja olen saanut pelata, niin sitä kautta se on lähtenyt kulkemaan. Siinä varmaan se tärkein syy, analysoi Aho rauhallisella äänellä.

Onko valmennusjohto kertonut sinulle tarkkaan mitä sinulta odotetaan? Kuinka tiukkaa roolia kolmoskentässä joutuu pelaamaan?

- Ei siinä ole mitään sellaista. Meillä on meidän oma peruspelimme ja siihen liittyen saamme tehdä ihan mitä vaan tykkäämme. Ihan mitä kiemuroita haluaa itse tehdä. Ei siinä mitään sen erikoisempaa ole sanottu, että mitä siellä pitäisi tehdä, Aho kertoi.

Eli päätä pidempien vastustajien taklaaminen on siis se juttu mitä Matti Aho haluaa kaukalossa tehdä. Riippumatta vastaantulijoiden fyysisistä mitoista.

- En tiedä – mä vaan tykkään taklata. Ei siinä mitään sen kummempaa. Ei siellä lähetä katsomaan kuka siellä on vastassa, heitti 177-senttinen Aho.

» Lähetä palautetta toimitukselle