Mielipide

Salomäki – eteenpäin pelaajana ja joukkueena

LIIGA / Kolumni
Paljon otsikoissa pudotuspeleissä ollut Miikka Salomäki näkee menneensä eteenpäin pelaajana kuluneen kauden aikana. Joukkueena Kärpät pystyi Salomäen mukaan petraamaan edelliskauteen verrattuna. Värikkään voimahyökkääjän hyvät otteet kauden aikana huomioitiin myös A-maajoukkueen puolella.

Runkosarjassa seitsemännelle sijalle päätyneen Kärppien kausi katkesi puolivälieräsarjaan Pelicansia vastaan, kun lahtelaisjoukkue oli lopulta parempi otteluvoitoin 4-3. Kauden päätös oli yhä Salomäen mielessä, kun kauden kokonaiskuvaa hahmoteltiin.

− Totta kai päällimmäisenä mielessä on se pettymys, kun jatkopaikka oli niin lähellä. Kun katsoo isommassa kuvassa, niin oli ihan hyvä kausi. Ei kukaan halua olla lomalla tässä vaiheessa, mutta viime kauteenkin kun vertaa, niin eteenpäin mentiin tällä kaudella, tuumasi Salomäki, joka harmitteli Pelicans-sarjan kääntymistä pussinokille pienen eron turvin.

− Pienestä jäi kiinni se, ettemme mitaleista päässeet pelaamaan. Mielestäni löysimme kauden aikana hyvän pelitavan, jolla pystyimme haastamaan kaikki joukkueet tässä sarjassa. Kuitenkin sellainen tasaisuus jäi puuttumaan, se oli semmoinen pikku juttu miinuspuolella mielestäni.

Omaan kauteen Raahesta lähtöisin oleva Salomäki oli varsin tyytyväinen, vaikka ailahtelevuutta oli joukkueen tapaan esillä.

− Mielestäni edelliseen kauteen nähden kehitystä on tapahtunut ihan hyvin. Kuitenkin kun on nuori pelaaja, niin tarkoitus olisi olla vuosi vuodelta parempi ja kehittyä koko ajan. Taas askel eteenpäin otettiin omasta mielestäni. Välillä oli parempia hetkiä ja välillä taas vähän huonompia, mutta kokonaisuutena oli paljon parempi kausi kuin edellinen, jatkoi Salomäki.


Salomäen mielestä kauteen mahtui hyviä asioita - sekä henkilökohtaisesti että joukkueena.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

”Jotain on tullut tehtyä oikeinkin”

Nuorten MM-kisoissa varsin hyviä otteita esittäneen Salomäen kausi sai nuorten turnauksen yhteydessä kovan kolauksen. Nuorukaisen perna repesi taklaustilanteessa ja edessä oli muutamien viikkojen täyslepo. Paluu kaukaloihin olikin haasteellinen, mutta kaikki sujui lopulta odotusten mukaisesti.

− Kyllähän se tietenkin oli vähän hakemista, jos pari viikkoa vain ihan vaan makasi sängyssä. Kyllähän sellainen vetää yllättävän huonoon kuntoon. Kyllä se kunto sitten tuli takaisin lähes yhtä nopeasti kuin se lähti. Totta kai jokaisen loukkaantumisen yhteydessä alussa on hakemista, mutta kyllä se kunto lähti ihan hyvin siitä sitten nousemaan.

Nuoren hyökkääjän otteet kaukalossa on noteerattu myös maajoukkueen puolella ja Salomäki liittyykin MM-kisaryhmän mukaan, kun Suomi pelaa muun muassa Rovaniemellä ja Vaasassa maaottelut Norjaa vastaan. Maajoukkueessa pelaamisen mahdollisuus saikin miehen iloiselle tuulelle.

− Totta kai se on mahtava juttu ja kunnia-asia päästä pukemaan leijonapaitaa päälle. Se on myös sellainen osoitus, että jotain on tullut tehtyä oikeinkin.

Päävalmentaja Hannu Aravirta antoi kovat kannustukset Salomäelle lehdistötilaisuudessa maajoukkueleirien suhteen. Viikko kerrallaan eteenpäin tavoite kuulostaakin raahelaislähtöiselle keskushyökkääjälle sopivalta tavoitteelta.

− Niin se täytyy tehdä, ei mitään sen kummempia tavoitteita. Mennään tekemään sinne sitä mitä osataan, esittämään sitä parasta omaa osaamistaan ja pelaamaan omaa peliä. Ei sen kummempaa. Katsoo, että mihin se sitten riittää.

Ensi kauden suhteen omat henkilökohtaiset tavoitteet ovat selvät ja puolivälieräsarjaan katkenneesta kaudesta jäi nälkää tulevaa kautta varten.

− Juuri näin ja ei tässä mitään muuta kuin koettaa olla taas vähän parempi pelaaja kuin edellisellä kaudella. Vetää tuossa hyvän kesän ja sitä kautta sitten toivottavasti vielä parempaa vuotta kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle