Mielipide

Sallinen sivalsi itsensä Bluesin sankariksi

LIIGA / Kolumni
Espoon Bluesin torstai-illan sankari oli nuori Tomi Sallinen, joka ratkaisi ottelun Kärppiä vastaan ajassa 101.55.

Tomi Sallinen teki uransa toisen pudotuspelimaalin tärkeään saumaan. Tappio torstai-iltana olisi tiennyt Bluesille kesäloman alkamista, mutta maratonottelun voitolla espoolaisten kausi jatkuu ainakin yhden ottelun verran.

21-vuotias Sallinen kertasi taiston tauottua maaliaan hymyssä suin. Syöttöpisteen osumaan sai hänen nuorempi veljensä Jere Sallinen.

- Ehdottomasti oli urani makein maali! Jere ampui ja menin maalille lapa jäässä. Kiekko tuli suoraan lapaan ja siitä sitten läheltä ylös. Näin kyllä heti, että maaliin meni, Tomi Sallinen lateli kiekkofraaseja.

Bluesin pelitapa tiedetään aktiiviseksi ja taistelevaksi. Joukkue jaksoi Oulussakin yrittää ja oli jatkoajoillakin hieman aktiivisempi osapuoli.

- Mielestäni me pelasimme jatkoajoilla enemmän kiekon kanssa ja Kärpät heitteli enemmän ränniin. Kärpät on hyvä vastaiskujoukkue, joten piti pelata tosi tarkasti.

- Olemme pelanneet vieraissa paremmin. Kotona ehkä ahnehdimme liikaa ja viimeksikin Kärpät pääsi sitten iskemään.

Nuorukainen ei suostunut ottelun jälkeen ainakaan myöntämään, että tahkoaminen olisi tuntunut jaloissa. Palautumisella on silti iso rooli, ja joukkueensa sankari heittikin pientä piikkiä Bluesin veteraaniosastolle.

- Itselläni tuntui tosi hyvältä, oikeastaan jalat vasta aukesivat jatkoajalla. Tästä pitää nyt lähteä palauttelemaan ja sitten menemme hotellille ja syömme. Aamulla sitten lento Espooseen ja siellä varmaan jäälle ja fysiikkaa. Voitte kysellä vaikka Rajamäen Erkiltä, että aikooko se venytellä, Sallinen virnisti.

Voiton jälkeen yö hotellissa sujuu takuulla mukavammissa merkeissä kuin se olisi kesälomalaisille tuntunut.

- Jos nyt olisi tullut tappio, niin olisi varmasti ollut surkein yö ikinä ja tehnyt mieli lähteä heti kotiin. Nyt voimme ottaa kunnon yöunet, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle