Mielipide

SaiPan pelaaja-arvostelut 2011–2012

LIIGA / Kolumni
Vähän odotettiin, mutta paljon saatiin. SaiPa lähti nimettömällä ryhmällä liigakauteen vailla suurempia odotuksia, mutta joukkueesta nousi yllättäviäkin nimiä vastuunkantajiksi.

SaiPan vaatimaton kokoonpano ei huimannut muita, kuin mediaa ja vahvan kauden pelanneiden lappeenrantalaisten suurimmat onnistujat löytyivät joukkueen omista kasvateista. Epäonnistujien joukko oli harvalukuinen ja ykkösruutuihin kaavailtut pelaajat täyttivät hyvällä prosentilla paikkansa.

Seuraavassa arvioidaan pelaajat yksitellen asteikolla 1–5. Arvostelun kriteereinä ovat pelaajan esiintyminen kaudella yleensä sekä onnistuminen suhteessa ennakko-odotuksiin.

Maalivahdit

Andreas Bernard src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Nuori italialaisvahti sai tilaisuutensa alkukaudella, mutta pelasi haparoiden vähäiset ottelunsa ja tippui joukkueen kolmosvahdiksi. Lupaavat otteet tulokaskaudella eivät poikineet jatkopeleihin ja haki tuntumaa aina Suomi-Sarjasta asti. Ei torju ensi kaudella SaiPassa.

Jere Myllyniemi src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Kaksijakoinen kausi joukkueen ykkösvahdille. Alkukaudesta haparointia ja epätasaisia otteita, jotka maksoivat joukkueelle sarjapisteitä. Menetti ykkösvahdin paikkansa ja vuokrattiin hetkeksi Lahteen, jonka jälkeen otteet paranivat. Mainio loppukausi palkittiin maajoukkueleirityspaikalla. Ei jatka joukkueessa.

Richard Ullberg src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Nuorten maajoukkuemaalivahti nousi kuin puskista liigaveskariksi ja esitti hienoja otteita. Otti jopa ykkösvahdin paikan haparoineen Myllyniemen edestä. Isokokoinen vahti, jolla loistava tulevaisuus. Jatkaa Lappeenrannassa.

Puolustajat

Jere Pulli src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Vaikea kausi loukkaantumisineen ja pelit edustuksessa jäivät vähiin. Yllätti tulokaskaudellaan kuin puskista kypsillä ja fyysisillä otteillaan, mutta tämä kausi jätti parantamisen varaa. Jatkaa SaiPassa.

Antti Bruun src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Tuli SaiPaan ennen siirtorajan päättymistä ja oli juuri sitä, mitä lääkäri oli puolustukseen määrännyt. Italian temmosta liigakaukaloihin saapuneen Bruunin pelaamisessa näkyi tuntuman puute, mutta vauhtiin päästyään oli pakiston tasaisimpia suorittajia. Jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella.

Pauli Levokari src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Huonon viime kauden jälkeen vakituinen pelipaikka pelaavassa kokoonpanossa ei ollut tähän kauteen lähdettäessä selviö, mutta jättiläismäinen puolustaja palasi hyvälle pelaamisen perustasolleen. Tehotilasto komeasti plussalla, mutta turhat jäähyt leimasivat edelleen peliä. Ei sopimusta ensi kaudeksi.

Brian Salcido src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Artistisopimuksella ensimmäisen täyden kautensa Lappeenrannassa aloittanut Salcido esitti heikon alun jälkeen niitä otteita, joita amerikkalaispuolustajalta odotettiin. Hyvät tehopisteet siniviivalta tehtaillut puolustaja säväytti myös vahvalla yleispelaamisellaan. Puolustuksen liideri. Jatko auki.

Jarno Lippojoki src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Vaisu kausi. Oli vaikeuksissa mahtua kokoonpanoon ja seurasi pelejä katsomosta. Aiemmilla SaiPa-kausillaan verkon perukoille tappavasti viuhunut lyöntilaukaus pysyi piilossa. Tasapaksu suoritus. Ei sopimusta ensi kaudeksi.

Mikko Pukka src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Loistavasti sujuneen edelliskauden jälkeen tuli tällä kaudella takapakkia. Suoritukset heilahtelivat. Oli ajoittain vanha tuttu vakuuttava itsensä, mutta ajoittain vastustajat käyttivät Pukan hitautta häikäilemättä hyväkseen. Sopimusta jäljellä ensi kausi.

Simon Backman src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Joukkueen tehotilaston ykkönen pelasi hienon kauden. Kakkosylivoimassa tuli myös hyökkäyspään onnistumisia, mutta pääasiassa Backman säväytti yleispelaamisellaan ympäri kenttää. Solmi jatkosopimuksen joukkueen kanssa.


Savilahti-Nagander jakaa isännän otteita Lappeenrannassa myös ensi kaudella.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

Per Savilahti-Nagander src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Puolustuksen positiivisin yllättäjä. Tulokaskaudellaan oli ajoittain jopa tätä kautta parempi omassa päädyssä, mutta luotettava puolustaja oli silti mies paikallaan etenkin omalla maalinedustalla. Kiekollinen tekeminen meni valtavin harppauksin eteenpäin ja ruotsalainen tekaisikin muikeat tehopisteet.

Hyökkääjät

Ville Koho src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Puolustuspään erikoisosaajana tunnettu joukkueen kapteeni otti ratkaisijan viitan itselleen. Teki pitkän liigauransa yivoimaisesti parhaat tehopisteet. Ikisaipa, jonka mahtava kausi antaa odottaa paljon ensi kaudesta. Jatkaa Saimaan rannoilla.

Tomi Leivo src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Oma kasvatti, joka tuli mahtavasti liigaympyröihin mukaan. Pienellä peliajalla hyvät tehot. Lähitulevaisuudessa läpimurron liigatasolla tekevä hyökkääjä on läpiajojen erikoismies. Tuulennopea ja kypsä ikäisekseen. Jatkaa ensi kaudellakin Lappeenrannassa.

Juha Koivisto src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Duunariketjun laituri, joka laukoi ahkerasti ja luisteli läpi kauden terävästi. Osui välillä tolppien väliin, mutta jäi silti ketjukaveriensa Kiilholman ja Koskisen varjoon. Jatkaa SaiPassa.

Jesse Mankinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Tulokaskausi antoi odottaa paljon ja paljon Mankinen myös antoi. Toisen kauden kirous oli hyökkääjän kohdalla pelkkä myytti ja 15 maalia meni rikki. Huippukausi päättyi maajoukkueleiritykseen. Sähäkkä väkkärä, joka on taitotasoltaan poikkeuksellinen SaiPa-kasvatti. Jatkaa SaiPassa.

Anssi Löfman src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Oli alkukaudesta liigan maalintekijätilaston kärkisijoilla, mutta kylkivamma sotki loistavasti alkaneen kauden. Ei parantunut missään vaiheessa vammastaan ja kone ei käynnistynyt enää huippuiskuun. Jatkaa SaiPassa.


Alkukauden maaliruisku Löfmanin kaudesta jäi pala hampaankoloon.

Petri Koskinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Vaihtoi puumailat komposiittiin ja edelliskauden maalittomuus vaihtui 12 liigamaalin kauteen. Tärkeä lenkki alivoimilla ja tasakentällisin vastustajan parhaita vastaan. Paremmassa kunnossa kuin koskaan. Ei jatkane SaiPassa.

Juuso Kaijomaa src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Hieno kausi Mestiksen Jukureissa antoi odottaa enemmän. Tasaista puurtamista nelosketjussa vähillä minuuteilla. Ei säväyttänyt, seuraava askel jäi ottamatta ja ensimmäinen liigamaali tekemättä. Jatko Lappeenrannassa auki.

Riley Armstrong src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Kanadalainen hankittiin maalintekijäksi ja sai sopimuksen koeajan jälkeen. Aloitti kohtalaisesti, mutta lopulta epäonnistui. Floppi, jonka kausi päättyi jalkavammaan. Ei jatka SaiPassa.

Markku Flinck src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Jukureista hankittu raamikas keskushyökkääjä pelasi fyysisesti ja oli SaiPan toimivan nelosketjun tärkeä lenkki. Parhaimmillaan taitava kiekon kanssa, mutta verkkainen liike rajoittaa hyökkäyspelaamista. Jatkaa SaiPassa.

Juha Kiilholma src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Onnistunut kausi hyvin toimineen kolmosketjun johtajana. Teki liigauran maaliennätyksen ja yltyi pisteputkiin. Hyökkäyspään jäähyt jäivät loppukaudella vähemmälle. Ei jatka SaiPassa, vaan siirtyi jo HPK:n riveihin.

Ville Paalanen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Oman kylän kasvatti kärsi loukkaantumisista ja ei kunnossa ollessaankaan mahtunut aina kokoonpanoon. Vikkeläjalkainen taklauskone aloitti loukaantumistensa jälkeen terävästi ja teki pari maaliakin, mutta loppukausi meni vihkoon uusien vammojen kanssa painiessa. Jatkaa SaiPassa.

Jarno Koskiranta src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Palasi maajoukkuetehtäviin ja kantoi vaisun edelliskauden jälkeen hyvin SaiPan ykkössentterin tonttia. Pari heikompaa jaksoa laskee kokonaisarvosanaa, mutta kokonaisuutena SaiPa sai, mitä Koskirannalta odotti. Ei jatka SaiPassa.

Antti Aarnio src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Tuli SaiPaan viime kaudella ryminällä, mutta kulunut kausi oli vaisumpi. Taklaukset paukkuivat välillä sääntöjen rajamailla ja välillä sääntöjen vastaisesti vastustajiin, mutta toi kaivattua energiaa ja voimaa kaukaloon. Ei jatka SaiPassa.

Roberts Jekimovs src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Sähäkkä latvialainen oli alkukaudesta yksi liigan yllätyksellisimmistä ja tehokkaimmista ulkomaalaisista, mutta heikko fysiikka ja ailahtelevaisuus veivät parhaan terän. Kohtalaiset tehot ja välttävät peliesitykset. Heikko tasapaino aiheuttaa vaaratilanteita. Jatko auki.

Elmeri Kaksonen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Savonlinnasta liigakartalle ponnistanut hyökkääjä otti vihdoin tarvittavan askeleen huippupelaajaksi. Teki hyvät tehot ja alkoi osumaan myös maaliputkien väliin. Pyyteetöntä työtä joukkueen eteen kentän molempiin suuntiin joka ilta. Ei jatkane SaiPassa.

Jesse Saarinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/saipa.gif">

Tuli keskenkuntoisena viime kaudella Lappeenrantaan ja onnistuneen kesäharjoittelun hedelmät korjailtiin tänä keväänä. 40 tehopisteen raja rikki ja oli ajoittain vielä parempi, kuin mitä odotettiin. Siirtyi pelien päätyttyä HPK:n riveihin Kiilholman tavoin.

Tapaus Lintner

Kovin odotuksin loistavan avauskautensa jälkeen Lappeenrantaan palannut Richard Lintner floppasi pahasti. Slovakkipuolustaja turhautui itseensä ja rentous oli täysin kateissa. Lintner vuokrattiin loppukaudeksi Lukkoon, jossa onnistuikin kohtalaisen hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös