Mielipide

Runkosarjasuoritukset saa unohtaa − Golden Knightsin pudotuspelikokemus on huolestuttavan ohutta

NHL / Kolumni
Laajennusjoukkue Vegas Golden Knights oli runkosarjassa erinomainen, mutta sekä pelaajien että valmennuksen pudotuspelikokemus on vähäistä. Nuoret vastuunkantajat joutuvat pudotuspelien alkaessa entistä suurempaan rooliin.

William Karlssonin 43 maalia, Erik Haulan hurja tasonnosto, Tyynenmeren divisioonan voitto. Vegas Golden Knightsin ensimmäinen kausi oli sensaatiomainen menestys, jonka perustana oli nimenomaan usean pelaajan merkittävä parannus suoritustasossa.

Pudotuspeleissä ei kuitenkaan pärjää runkosarjasuorituksilla.

nuori joukkue kaipaisi kurssinmuutoksen tueksi kokemusta ja johtajuutta, joita molempia on huolestuttavan vähän.

Ainoa Stanley Cup -voittaja joukkueessa on ykkösmaalivahti Marc-André Fleury. Stanley Cupin finaaleista Fleuryn lisäksi kokemusta on ainoastaan James Nealilla. Erityisesti parhaiden pistemiesten − Karlssonin ja Jonathan Marchessault'n − pudotuspelikokemus on jopa huolestuttavan ohutta. Kaksikko on pelannut yhteensä vain 12 pudotuspeliottelua.

Puolustuksen yhteenlaskettu pudotuspelikokemus puolestaan on vain 98 ottelua. Lähes kaikki Golden Knightsin tämän kauden vastuunkantajat ovat aiemman uransa pelanneet merkittävästi pienemmässä roolissa.

Neal on 80 pudotuspeliottelullaan joukkueen konkari, David Perron on pelannut jatkopelejä kuutena keväänä ja yhteensä 42 peliä. Katseet ja odotukset kohdistuvat erityisesti Nealiin, sillä Perronin pelikunto on toistaiseksi epävarmaa.

30-vuotias maalitykki on kuitenkin viime aikoina kärsinyt tehottomuudesta. 12 viime pelissä on syntynyt vain yksi osuma, eikä Nealin pudotuspelisaldo ole mitenkään johdonmukaisesti vakuuttavaa.

Pittsburgh Penguinsissa keväät 2012 ja 2013 sujuivat tehokkaasti, mutta esimerkiksi viime keväänä Nashville Predatorsin kannujahdissa Neal oli kaikkea muuta kuin johtava pelaaja.

Siirtorajalla hankittu Ryan Reaves on hyvä alempien ketjujen duunari, jolla on pudotuspelikokemusta kuudelta viime keväältä. Kovaotteinen Reaves on pelaajatyyppinä arvokas tiukoissa väännöissä, mutta ratkaisijaa 31-vuotiaasta kanadalaisesta on turha odottaa.

Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Fleury hoitaa varmasti maalin suulla oman osuutensa, mutta hyökkäyspeliin kaivataan samanlaisia onnistumisia kuin runkosarjan aikana.

Päävalmentaja Gerard Gallant ei ole NHL-tasolla voittanut mitään, ja ainoa pudotuspelikokemuskin on keväältä 2016, kun erinomaisen runkosarjan pelannut Florida Panthers putosi yllättäen jo ensimmäisellä kierroksella.

Golden Knights hävisi runkosarjan viimeisen pelinsä rumin 1−7-numeroin Calgary Flamesille ja pelasi runkosarjan lopun kaiken kaikkiaan totuttua heikommin. Nyt nuori joukkue kaipaisi kurssinmuutoksen tueksi kokemusta ja johtajuutta, joita molempia on huolestuttavan vähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös