Mielipide

Runkosarjaennätykset ovat jo paperia − Golden Knightsin seuraava askel on Stanley Cup

NHL / Kolumni
Laajennusjoukkue Vegas Golden Knights rikkoi runkosarjassa ennätyksen toisensa perään ja on edennyt vakuuttavasti myös pudotuspelien kolmannelle kierrokselle konferenssifinaaliin. Sensaatiomaisen kauden huipennukseksi Stanley Cupiin ei ole enää pitkä matka.

Eniten voittoja ja pisteitä NHL:n laajennusjoukkueelle. Tyynenmeren divisioonan voittaja. Ensimmäinen laajennusjoukkue 50 vuoteen, joka selviytyy avauskaudellaan konferenssifinaaleihin.

Vegas Golden Knightsin kausi on sensaatiomaisen hieno tarina, joka vain odottaa kliimaksiaan.

Runkosarjasuoritukset ovat olleet upeita, mutta tässä vaiheessa niillä ei ole enää merkitystä, kun Stanley Cup on jo lähes käden ulottuvilla. Neljä voittoa Winnipeg Jetsistä ja Itäisen konferenssin ykkösestä ei ole mahdoton tavoite.

Las Vegasiin on syntynyt hämmentävän nopeasti kiekkobuumi, ja alle vuosi sitten koottu joukkue on myös ollut koko kauden hämmästyttä-vän valmis ja yhtenäinen.

Runkosarjan lisäksi Golden Knights on pelannut todella vakuuttavasti myös pudotuspeleissä. Erityisesti joukkueen suurin tähti, ykkösmaalivahti Marc-André Fleury on ollut elementissään ratkaisupeleissä.

Ensimmäisellä kierroksella Golden Knightsilla oli ongelmia viimeistelynsä kanssa, mutta siitä huolimatta joukkue eteni suoraan neljällä voitolla jatkoon − kiitos Fleuryn erinomaisen torjuntatyöskentelyn.

San Jose Sharksia vastaan tulokasjoukkueen ratkaisupelaajat ottivatkin aiempaa isompaa roolia, joten Golden Knights vaikuttaa olevan kaikin puolin valmis kohtaamaan Keskisen divisioonan toiseksi parhaan joukkueen Jetsin.

Las Vegasiin on syntynyt hämmentävän nopeasti kiekkobuumi, ja alle vuosi sitten koottu joukkue on myös ollut koko kauden hämmästyttävän valmis ja yhtenäinen.

Romahdusta on odotettu tapahtuvaksi koska tahansa. Laajennusvaraustilaisuudessa koottua ryhmää on kuvattu ”hylkiöiden sakiksi”, ja sitä kokeneempien pudotuspelijoukkueiden on spekuloitu pudottavan Golden Knights jatkosta.

Toistaiseksi Golden Knights on pudottanut jatkosta kaksi Stanley Cupia tällä vuosikymmenellä voittaneen Los Angeles Kingsin ja toissa kevään Stanley Cup -finalistin San Jose Sharksin. Seuraavalla vastustajalla Jetsillä ei pudotuspelikokemuksessa juuri etua ole.

Tämän kauden − ja kenties kaikkien aikojen − sensaatiojoukkue ei varmasti halua tulla muistetuksi erinomaisesta runkosarjasta ja kesken jääneestä pudotuspelikeväästä. Mestaruusjuhlat Las Vegas Stripillä olisi se kliimaksi, johon näin upea kausi sopii päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös