Mielipide

Rohkeutta ja linjaa, kiitos!

LIIGA / Kolumni
Kärppien ja Tapparan välinen finaalisarja on ollut mainiota viihdettä raikkaan pudotuspelikevään päätökseksi, jossa molemmat joukkueet ovat pistäneet itsensä rohkeasti likoon. Sarja ansaitsisi rohkeutta myös tuomareilta.

Liigan finaalisarja lähenee huipennustaan. Kaksi sarjan parasta joukkuetta on pistänyt itsensä likoon täysillä. Pelataan kevään 2014 finaaleja, mutta peli kentällä näyttää enimmäkseen vuoden 1994 NHL-ottelulta.

Vertaus ei ole tällä kertaa hyvästä. Eniten yhtenäistä kyseisen kauden NHL:n kanssa on kiekottoman ja kiekollisen pelaajan estämisessä.

Tuomarilinja on liian salliva ja erillään koko kauden sekä jopa aiempien pudotuspelikierrosten linjasta. Pilli pysyy taskussa. Kahden taitavan joukkueen kiekkokontrolli on vaihtunut mailakontrolliin. Peli on paikoittain järkyttävän näköistä puuroa, sillä viimeisen oljenkorren sijaan kentällä on tartuttu jalkaan, mailaan, käteen sekä suurin piirtein jokaiseen pelaajalta löytyvään varusteeseen.

Hyökkäyspeli muuttuu syöttöketjujen sijaan rynnistämiseksi. Hidastukset tulevat kainalossa olevasta mailasta, eivät kiekon kanssa tehdyistä liikkeistä. Aivan niin, ensi kaudella Liigan pelaajatiedoissa lukee todennäköisesti laukomisen lisäksi se, kahvaako pelaaja leftiltä tai rightilta.

Olennaista ei ole se, kumpi joukkue linjasta hyötyy enemmän. Olennaista on se, mitä tämä linjakas viheltämättömyys tekee suomalaiselle jääkiekolle sen huipennuksessa.

Hyvää se ei missään tapauksessa tee. Pääosan ottavat väärät asiat, vaikka valmiuksia olisi ollut kaikkien aikojen kauneimpaan jääkiekon pelaamiseen.

Hienosti rakennettu ja valmennettu Tappara saa turhaan niskaansa lokaa siitä, että peliä kentällä ei ohjata kuin aloittajien vaihtamisen ja päätössummerin verran. Aivan niin, Tappara osaa pelata myös kiekollista peliä ja niitä kauniita syöttöketjuja. Nyt kaikki huomio kiinnittyy negatiivisiin asioihin.

Neljännen finaalin jälkeen eniten puhetta aiheutti ristiriitainen linja maalivahdin koskemattomuudesta, mutta todellinen virhe tehtiin jo pitkin ottelua. Mailahäirintä karkasi tuomarien käsistä.

Parisuhteessa on joskus paikallaan, että jättää liian suorien sanojen sijaan joitain asioita kertomatta. Tuomaritoiminnassa rehellinen tuomio toimii aina viheltämättä jättämistä paremmin.

Pilli käteen ja siitä suuhun, kiitos!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös