Mielipide

Red Wings menettämässä Athanasioun − palkkakatto kulutettu keskinkertaisuuksiin

NHL / Kolumni
Andreas Athanasiou on huhujen mukaan siirtymässä KHL:ään. Detroit Red Wingsin viime kauden toiseksi paras maalintekijä on toistaiseksi ilman NHL-sopimusta, eikä seuralla ole varaa jatkosopimukseen, koska palkkakatto on jo käytetty keskinkertaisiin konkareihin.

Detroit Red Wingsin uskomaton 25 vuoden pudotuspeliputki katkesi viime kaudella. Perinteinen menestyjä jäi Itäisen konferenssin kolmanneksi viimeiseksi. Seuralla riittää vaikeuksia myös alkavalle kaudelle.

Andreas Athanasiou oli viime kaudella Red Wingsin toiseksi paras maalintekijä 18 osumallaan, mutta 23-vuotias hyökkääjä on ilman sopimusta ja tähyää huhujen mukaan siirtoa KHL:ään.

Athanasiou on neljännen kierroksen varaus eikä varsinaisesti huippulupaus, mutta juuri Red Wingsillä ei ole varaa laskea nuoria pelaajia käsistään. Jo viime kaudella Athanasiou, Dylan Larkin ja Anthony Mantha ottivat isompaa roolia joukkueen hyökkäystehoissa.

Athanasioun todennäköinen KHL-siirto on karu läpileikkaus Red Wingsin nykyiseen alennustilaan. Nuorelle ja nousevalle pelaajalle ei ole tilaa, koska palkkakatto on tuhlattu Justin Abdelkaderin kaltaisiin pitkiin ja kalliisiin sopimuksiin.

Athanasioun todennäköinen KHL-siirto on karu läpileikkaus Red Wingsin nykyiseen alennustilaan.

Myös Red Wingsin viisi kärkipuolustajaa − Mike Green, Danny DeKeyser, Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson ja Trevor Daley − kuluttavat palkkakattoa enemmän kuin Stanley Cup -finalisti Nashville Predatorsin kärkipuolustajat P.KSubban, Roman Josi, Mattias Ekholm, Aleksei Jemelin ja Ryan Ellis.

Viime kaudella Red Wings teki viidenneksi vähiten maaleja ja päästi viidenneksi eniten. Daleyn hankinnan odotetaan tiivistävän puolustusta, mutta hyökkäykseen ei ole tehty vahvistuksia.

Manthalta ja Larkinilta voi odottaa kehittymistä ja tasonnostoa edelleen, mutta kalliit roolipelaajat Abdelkader, Frans Nielsen ja Darren Helm tuskin lisäävät hyökkäystehojaan merkittävästi.

Ken Holland on ollut Red Wingsin GM jo 20 vuotta ja vyöllä on kolme Stanley Cupin voittoa. Viimeisin on kuitenkin keväältä 2008, eikä Red Wings ole tällä vuosikymmenellä päässyt pudotuspelin toista kierrosta pidemmälle.

Seuraikoni Henrik Zetterbergin ura alkaa olla ehtoopuolellaan, eikä uusia datsjukeja tai lidströmejä ole näköpiirissä − varsinkaan kun potentiaalinen nuori pelaaja uhrataan vanhempien, kalliimpien ja tehottomampien tieltä.

Jos Red Wings jatkaa Athanasioun kaltaista pelaajapolitiikkaa, kevät ilman pudotuspelejä tuskin jää yksittäistapaukseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle