Mielipide

Puolustaja pelasi sentterinä

LIIGA / Kolumni
Ässien ja TPS:n välisen ottelun kokoonpanossa oli tavallisuudesta poikkeava merkintä hyökkääjien kohdalla. Turkulaisten riveihin kärkipuolustajaksi hankittu Mario Scalzo oli merkattu neljännen ketjun sentteriksi.

Kyseessä ei ollut mikään kikka, jolla joukkueeseen olisi pelkästään haettu kokoonpanoon kolmea täyttä kentällistä ja seitsemää puolustajaa. Kanadalaispuolustaja todella pelasi kaksi ensimmäistä erää sentterin roolissa.

– Joukkueeseen tuli takaisin pelaajia loukkaantumisten jälkeen ja nyt meillä on seitsemän puolustajaa. Nelosketjun keskeltä puuttui pelaaja, joten minua pyydettiin pelaamaan harjoituksissa pari päivää sillä paikalla. Ehkä sen vuoksi minä olin hyökkääjänä tässä ottelussa, Mario Scalzo mietti.

Vaikka Scalzo on pelaajatyypiltään hyökkäävä puolustaja, niin siirtyminen pelipaikalta toiselle ei ole helppoa.

– Hyökkääjänä ja puolustajana pelaaminen ovat täysin erilaisia asioita. Puolustajana pyrin vain tukemaan hyökkäyksiä. Silloin näen kentän edessäpäin, jolloin kykenen helpommin reagoimaan peliin. Tässä ottelussa huomasin, että sentterinä pelaaminen on paljon vaikeampaa, sillä syöttöjen pitää olla paljon nopeampia ja terävämpiä.

Kyseessä ei ollut kuitenkaan kanadalaisen uran ensimmäinen visiitti hyökkääjän tontilla.

– Olen ollut pari kertaa aiemminkin hyökkääjänä, jos valmennus on halunnut joukkueeseen lisää hyökkäysvoimaa. Olen pelannut siinä roolissa joitain otteluita, mutta en kuitenkaan ikinä kokonaista kautta.


Mario Scalzo pelasi kaksi erää hyökkääjänä.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Kanadalaisen rooli kuitenkin muuttui porilaisten tehdessä kaksi maalia kolmannen erän alkuun. Scalzo komennettiin viimeisen erän ajaksi takaisin puolustajaksi.

– Ottelun lopussa pelistä tuli tasaisempi. Valmennus kaiketi koki siinä vaiheessa, että minusta on enemmän apua omassa päässä, Scalzo totesi.

Edellisen TPS:n kotiottelun jälkeen Pekka Virta haukkui joukkueen ulkomaalaispelaajat. Joukkueen isopalkkaiset ulkomaalaisvahvistukset ovat turkulaisten päävalmentajan mielestä pelanneet liian epätasaisesti, eivätkä ole antaneet kaikkeaan jokaisessa ottelussa. Kanadalaispuolustaja on asiasta samaa mieltä.

– On totta, että esitykset ovat vaihdelleet liikaa. Välillä pelaamme erinomaisen vierasottelun ja voitamme kovan joukkueen. Seuraavaksi häviämme kotiottelussa 0-5. Se on asia, joka täytyy korjata.

Tällä kertaa Ässiä vastaan vierasjoukkueen pelaajilla oli hyvä päivä.

– Meillä oli nyt hyvä alku toisin kuin viime viikonloppuna. Me yritimme tänään pelata alusta lähtien fyysisesti sekä painaa pelin vastustajan päätyyn. Onnistuimme siinä mielestäni hyvin. Viimeisessä erässä Ässät tuli takaisin peliin, mutta onnistuimme pitämään johdon pelaamalla yksinkertaisesti ja välttelemällä virheitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös