Mielipide

Pulkkinen ei kelpaa NHL-seuroille – vanha manner voisi tarjota uralle uuden nousun

NHL / Kolumni
Teemu Pulkkinen sai vielä yhden mahdollisuuden tavoitella NHL-paikkaa, kun Vegas Golden Knights poimi 25-vuotiaan laitahyökkääjän laajennusvaraustilaisuudessa. Kausi alkaa kuitenkin farmissa, kun yksikään joukkue ei poiminut Pulkkista siirtolistalta. Suomalaishyökkääjän uran kannalta paluu Eurooppaan alkaa vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta.

Kaksi vuotta sitten Teemu Pulkkinen oli AHL:n maalikuninkuuden voittanut lupaava hyökkääjä NHL-läpimurron kynnyksellä. Syksyllä 2017 Pulkkinen on kolmessa NHL-joukkueessa ja MM-kisoissa alisuorittanut hyökkääjä, jota kukaan ei halunnut poimia siirtolistalta.

Pulkkisen NHL-unelman toteutuminen AHL:n kautta alkaa vaikuttaa entistä epätodennäköisemmältä. Moni lahjakas pelaaja on jämähtänyt farmijyräksi, eivätkä toistuvat seurasiirrotkaan ole Pulkkista auttaneet. 25-vuotiaan hyökkääjän ura kaipaa nyt jämäkämpää uudelleenkäynnistystä.

Pelkkä kova laukaus ei tee NHL-tason maalintekijää.

Eurooppaan palaaminen olisi toimiva reset-nappula.

KHL on ollut viime vuosina tehokas ponnahduslauta NHL:ään. Pulkkisen vanhassa seurassa Jokereissa maalitykin viittaa on kantanut nuori Eeli Tolvanen, mutta KHL:ssä on monia joukkueita, joille kelpaisi uralleen uutta nostetta hakeva 25-vuotias maalitykki.

Pulkkinen on osoittanut pystyvänsä tehokkaaseen viimeistelyyn. Pärjätäkseen NHL:ssä maalitykin kuitenkin on pystyttävä kokonaisvaltaisempaan peliin ja luomaan itse aktiivisemmin maalipaikkoja. Erityisesti luistelussa on parannettavaa.

Pelkkä kova laukaus ei tee NHL-tason maalintekijää.

KHL, SHL, NLA tai Liiga. Kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja Pulkkiselle pelata isossa roolissa ja karsia heikkouksiaan. Vegas Golden Knightsista hyökkäävää roolia ei näytä olevan tarjolla.

Pulkkisen agentin kannattaa aloittaa sopimusneuvottelut eurooppalaisseurojen kanssa mahdollisimman pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle