Mielipide

Puljujärvi kuuluu nuorten MM-kisoihin, ei Oilersin koirankoppiin

MAAJOUKKUE, NHL / Kolumni
Oilers-hyökkääjä Jesse Puljujärvi ei saanut seuraltaan lupaa osallistua nuorten MM-kisoihin, vaikka vaisusti kautensa aloittaneen tulokashyökkääjän osallistuminen MM-kisoihin olisi hyödyttänyt Nuoria Leijonia, Puljujärveä itseään ja myös Oilersia.

Nuorten Leijonien MM-kisaurakka on ollut raskas, ja edessä ovat karsintapelit. Maajoukkueen avuksi odotettiin Jesse Puljujärveä, mutta hyökkääjä jatkoi Oilersin mukana, vaikka pelipaikka onkin ollut kiven alla.

Oilersin joulukuussa pelaamista 13 ottelussa Puljujärvi on ollut kokoonpanossa vain viidessä. Vain kahdessa joulukuun pelissä tulokashyökkääjä on saanut peliaikaa yli kymmenen minuuttia. Koko kauden ajaltakin ottelukohtainen peliaika on keskimäärin vain hieman yli 11 minuuttia.

Puljujärven tulokaskausi ei muutenkaan ole sujunut odotusten mukaisesti. 25 ottelussa on syntynyt vain yksi maali ja yhteensä kahdeksan tehopistettä. Puljujärvi on päässyt kokeilemaan jopa Connor McDavidin ketjussa, mutta tehopisteisiin ei sekään vaikuttanut.

Ratkaisu sekä Puljujärven että Oilersin ongelmaan oli tarjolla kuin hopealautasella, mutta Oilers teki ratkaisun, joka ei hyödytä osapuolista ketään.

Sitä erikoisempaa onkin, ettei Oilers päästänyt vaisusti pelannutta tulokashyökkääjäänsä alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Välttämättä Puljujärvikään ei olisi yksin pystynyt vaikuttamaan Nuorten Leijonien pärjäämiseen MM-kisoissa, mutta Oilers olisi ratkaisusta todennäköisesti hyötynyt. Pelaaminen isossa roolissa maajoukkueessa olisi varmasti kohottanut nuoren hyökkääjän itseluottamusta, mikä taas olisi heijastunut peleihin NHL-kaukalossa.

Kaksi vuotta sitten Oilers toimi lähes samoin Leon Draisaitlin kanssa. Saksalaishyökkääjä oli pelannut koko 2014-15-kauden Oilersissa pienehkössä roolissa ja odotettua heikommilla tehoilla, mutta nuorten MM-kisojen sijaan Draisaitl lähetettiin WHL-juniorisarjaan, jotta tulokassopimuksesta ei kulunut yhtä kautta.

Puljujärven kohdalla farmikomennuskin voisi olla toimiva ratkaisu, sillä tehopisteistä elävä hyökkääjä tuskin saa peliään kuntoon harjoittelulla ja epäsäännöllisellä pelaamisella. Oilersin kokoonpanosta pelipaikkaa on ollut vaikea saada, mutta alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa iso rooli olisi ollut itsestäänselvyys.

Ratkaisu sekä Puljujärven että Oilersin ongelmaan oli tarjolla kuin hopealautasella, mutta sen sijaan Oilers teki ratkaisun, joka ei hyödytä osapuolista ketään.

» Lähetä palautetta toimitukselle