Mielipide

Pukkihyppyä lippuluukulle

SHL / Kolumni
Keskikastin SHL-joukkue Örebro hankki täksi kaudeksi maalivahdin, mutta sai paljon muutakin.

Slovakialainen maalivahti Julius Hudacek, 26, on saanut lempinimen maailman viihdyttävin maalivahti. Voitto-ottelun jälkeen Örebron jäähallin valonäytöillä alkaa vilkkua teksti #HudaShow. Ottelu on ohi, mutta äänekäs kotiyleisö odottaa vielä jotain ja saa toivomansa esityksen.

Mitä Hudacek tällä kertaa keksii? Kas näin, tänään Hudacek harrastaa jääkalastusta ja ratsastaa zambonilla. Kas näin, tällä kertaa Hudacek juhlistaa joukkueen toisen maalivahdin Henrik Lundbergin kanssa voittoa pukkihyppelyllä. Viimeisimpänä torstain voitto-ottelun jälkeen Hudacek keräsi jäälle pieniä faneja ja tanssi heidän kanssaan Macarenaa.

- Meillä ei ole maskottia, joten välillä tarvitsen hieman apua faneilta. Kaikki osaavat tämän biisin ja minäkin olen laulanut tätä Singstarissa, Hudacek velmuili SportsExpressenille.

Eikä kyseinen maalivahti todellakaan ole mikään pelkkä maskotin korvike. Slovakin torjuntaprosentti syksyltä on 92,3 ja Jatkoajankin flopiksi povaama Örebro keikkuu SHL:ssä viidentenä. Ei ihme, että fanit rakastavat.

Kiekkopiireissä ei ole kovin montaa hudacekia, mutta meillä Suomessa olisi tilausta yhdelle tai kahdelle. Ei, kaikkien jääkiekkoilijoiden ei tarvitse olla showmiehiä. Kenenkään ei tarvitse harrastaa akrobatiaa kentällä jos ei huvita. Mutta seuran ja markkinoinnin kannalta Hudacek on oikea kultakimpale, joka saa kassakoneen laulamaan.

Televisiosta voi nähdä nykyään pelin kuin pelin, mutta nämä hetket on koettava hallilla. Ulkomaalaisvahvistus on todella pelannut itsensä fanien sydämiin ja samalla luonut positiivista henkeä joukkueensa ympärille.

Hankkikaa nyt joku tämä mies Suomeen, maksoi mitä maksoi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle