TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

Pronssiottelun tanskalainen hattutemppu

Muut Sarjat / Kolumni
Nichlas Hardt oli Helsingin Areenassa käydyn SM-liigan pronssiottelun kirkkain tähti. Tapparan nuori tanskalaishyökkääjä viimeisteli kolme osumaa.

Tampereella hierottiin tammikuun lopussa silmiä, kun Tappara ilmoitti hankkineensa riveihinsä tanskalaishyökkääjä Nichlas Hardtin.

Suomessa tanskalainen jääkiekko on tuttua lähinnä MM-kisoista ja ihmetystä herätti myös Hardtin nuori ikä. SM-liigako on paikka opetella kovia pelejä?

Alku ei luvannut kovin hyvää. Vain parin pelin jälkeen Hardt lähti Tanskan maajoukkueen mukaan Valko-Venäjälle. Paluumatka viivästyi, kun miehen varusteet jäivät matkalle.

Ajoittain myös peliaika oli varsin tiukassa. Vasta Timo Vertalan loukkaantuminen toi tanskalaisen vakituisesti neljään pelaavaan ketjuun.

Pronssiottelussa jyrähti. Hardt teki Tapparan kolme ensimmäistä maalia ja näin SM-liigan ensimmäisestä tanskalaisesta tuli myös ensimmäinen hattutempun tehnyt tanskalainen.

– Olen viimeksi tehnyt hattutempun viime kaudella. Tai edellisellä. En ole varma. Tämä on joka tapauksessa urani paras hattutemppu, tanskalainen riemuitsi.

Seuraava tavoite: Kanada

Hardtin nousu pronssiottelun ratkaisijaksi on melkoinen. 19-vuotias hyökkääjä aloitti kautensa Tanskan liigan Herlev IC:ssä. Hän ehti pelata Tanskan liigaa 30 ottelun ajan, kunnes tie vei Tampereelle.

– Tämä on ollut toistaiseksi huikea kausi. En olisi uskonut kauden alussa, että pelaisin keväällä Suomen mestaruudesta ja voittaisin vielä mitalin. Alku oli hankala ja peliaika vähissä, mutta kun luottoa tuli, myös itseluottamus kasvoi.

Tapparan joukkue suunnistaa hyvin ansaitulle palkintomatkalle Dubliniin sunnuntaina. Hardt on yksi niistä, jotka jättävät reissun väliin. Syykin on ymmärrettävä: Isänmaa kutsuu.

Tanskalainen matkustaa jo sunnuntaina kotimaahansa ja liittyy maanantaina maajoukkueen leiriryhmään, joka valmistautuu keväällä Kanadassa pelattaviin MM-kisoihin.

– Kanadan MM-kisat on henkilökohtaisesti seuraava iso tavoite. Uskon, että mahdun joukkueeseen.

Uran jatko seuratasolla on auki. Sopimus Tapparan kanssa päättyy tähän kevääseen. SM-liigan ulkomaalaiskiintiö pienenee neljästä kolmeen ja iso kysymys on, riittääkö Hardtin eväät ensi kaudeksikin.

– Haluaisin jatkaa Tampereella. Organisaatio on hieno, ja pelikaverit on loistavia, Hardt kommentoi uransa jatkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle