Mielipide

Pitkästä aikaa hyökkäys on Devilsin vahvuus

NHL / Kolumni
Tiivis viisikkopuolustus yhdistettynä hyvään maalivahtipeliin muodostui New Jersey Devilsin tavaramerkiksi jo 90-luvulla. Kahtena peräkkäisenä kesänä Devils on kuitenkin hankkinut vahvistuksia nimenomaan hyökkäykseen.

New Jersey Devils -pelaaja on edellisen kerran yltänyt runkosarjan pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon kaudella 2011-12, jolloin Ilja Kovaltšuk oli pistepörssin viides ja Patrik Elias kymmenes. Samalla kaudella joukkue on myös edellisen kerran yltänyt pudotuspeleihin.

Hyökkäyspeli ei ole kuulunut Devilsin vahvuuksiin, mistä kertoo esimerkiksi se, että kolmen viiden kauden aikana joukkue on ollut NHL:n kolmen vähiten maaleja tehneen joukkueen joukossa.

Muutos parempaan suuntaan on kuitenkin tapahtumassa.

Viime kaudelle Devils hankki Edmonton Oilersista Taylor Hallin. Tänä kesänä puolestaan GM Ray Shero hyödynsi Washington Capitalsin palkkakatto-ongelmat ja nappasi uransa parhaan kauden pelanneen Marcus Johanssonin Newarkiin.

Devils-hyökkäys suorastaan tulvii seksiä.

Kun tähän lisätään vielä nopeat ja taitavat hyökkääjät Adam Henrique sekä Kyle Palmieri, lupaava tšekkisentteri Pavel Zacha ja kesän varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana valittu sveitsiläishyökkääjä Nico Hischier, niin Devils-hyökkäys suorastaan tulvii seksiä.

Moniin aiempiin kausiin verrattuna Devilsillä on merkittävästi terävämpi kärki hyökkäyksessään. Erityisesti Hallilta ja Johanssonilta odotetaan vahvaa panosta hyökkäyspelissä. Toistaiseksi Devils on harjoitusotteluissa heiluttanut maaliverkkoja tehokkaasti, ja varsinkin nuoret hyökkääjät Zacha sekä Hischier ovat olleet vahvalla pelipäällä.

Ikäviäkin uutisia joukkue sai, kun kesällä vapaana agenttina hankittu Brian Boyle sairastui leukemiaan. Parhaassa tapauksessa tragedia voi kuitenkin hitsata joukkuetta entistä enemmän yhteen ja tsempata jokaista pelaamaan äärirajoillaan, vaikka Boylen poissaololla onkin iso vaikutus erityisesti kokoonpanon leveyteen.

Isokokoinen amerikkalaishyökkääjä on kuitenkin asettanut tavoitteekseen pelata kauden avausottelussa.

Hyökkäyspelin kannalta tärkeä hankinta oli myös nuori yliopistopuolustaja Will Butcher, joka valittiin NCAA:n vuoden pelaajaksi viime kaudella. Taitavan amerikkalaisen perässä olivat myös monet kärkijoukkueet, mutta Butcher valitsi Devilsin, mikä on vahva merkki joukkueen iskukyvystä.

Alkavalla kaudella Devils pystyy haastamaan vastustajansa myös hyökkäyspelissä. Asetelma on harvinainen, mutta Devilsin kannalta erittäin tervetullut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös