Mielipide

Phaneuf ja Carter ovat polkaisseet Kingsin kirivaihteelle

NHL / Kolumni
Dion Phaneuf nosti tasoaan dramaattisesti siirryttyään Los Angeles Kingsiin. Jeff Carter puolestaan on palannut pitkän loukkaantumisen jälkeen tehokkaasti kaukaloon. Kingsin pudotuspelitaistelun kannalta molemmat konkarit ovatkin isossa roolissa.

Alkukauden yllättäjä Los Angeles Kings on vuodenvaihteen jälkeen menettänyt otettaan ja ollut NHL:n heikoimpia joukkueita. Positiivinen käänne on kuitenkin tapahtunut, ja kymmenestä viime pelistään Kings on voittanut seitsemän.

Muutos on helppo henkilöidä kahteen pelaajaan: Dion Phaneufiin ja Jeff Carteriin.

Kings hankki Phaneufin helmikuun puolivälissä, ja konkaripuolustaja on 11 pelissä kerännyt jo tehot 3+3. Ottawa Senatorsissa Phaneuf teki alkukaudella saman määrän maaleja 53 pelissä, joten maisemanvaihdon jälkeen tasonnosto on ollut merkittävä.

Positiivinen käänne on helppo henkilöidä kahteen pelaajaan, Dion Phaneufiin ja Jeff Carteriin.

Phaneuf on Kings-paidassa tykittänyt kaikki maalinsa ylivoimalla, ja joukkueen ylivoimatehokkuus on parantunut selvästi Phaneufin liityttyä Kingsin riveihin. Myös puolustajien peluutus on tasapainottunut valtavasti, mikä on pudotuspelejä ajatellen erittäin tärkeä tekijä.

Kingsin viime kauden paras pistemies Carter oli nilkkavamman vuoksi sivussa neljä kuukautta, mutta on palannut kaukaloon todella tehokkaasti. Kuudessa pelissä on syntynyt tehot 4+1, ja Kings on voittanut jokaisen ottelun, jossa Carter on päässyt pisteille.

Jo pelkkä Carterin paluu pelaavaan kokoonpanoon oli ilouutinen Kings-valmennukselle, sillä joukkue saa nyt jalkeille huomattavasti tasapainoisemmat hyökkäysketjut. Näin nopea maalivireen löytyminen heti pitkän loukkaantumisen jälkeen oli fantastinen lisäbonus.

Kings on tällä hetkellä ensimmäisellä Läntisen konferenssin villi kortti -paikalla, mutta ero Tyynenmeren divisioonassa kolmantena olevaan Anaheim Ducksiin on vain yksi piste. Kings on lisäksi pelannut kaksi peliä vähemmän, joten nykyvireessä nouseminen divisioonan kärkikolmikkoon on mahdollista ja jopa todennäköistä.

Phaneuf oli riskihankinta, mutta toistaiseksi riski näyttää kannattaneen. Carterin tilalle Kings-johto ei hankkinut korvaajaa, vaan vastuuta annettiin nuorille ja odotettiin kärsivällisesti kärkihyökkääjän paluuta kokoonpanoon. Tämäkin riskiratkaisu vaikuttaa tällä hetkellä onnistuneelta.

Kuluneen sanonnan mukaan menestymiseen tarvitaan myös onnea. Kingsillä vaikuttaisi pelillisen osaamisen lisäksi riittävän myös tuuria.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös